Mzda na brigádě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mzda na brigádě
Ahoj, prosím o radu. Jsem vedena na pojišťovně jako pečující osoba o dítě. Chodím na brigádu, kde mám Dohodu o provedení práce a zároveň Dohodu o pracovní činnosti. Hodinová mzda je 110 Kč. V září jsem odpracovala 78 hodin. Na účet mi přišlo 6991 Kč. Zdá se mi to málo nebo se pletu? Děkuji ????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak snad maji povinnost ti dat vyplatnici, kde se presne doctes kolik a jake byly odvody
pokud treba delas 8 hodin, tak nezapomeň, ze proplaceno je jen 7.5, prestavka je neplacena…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pety2 muze byt i proplacena
@terka85 tak asi hlavne zalezi kolik hodin bylo na jakou dohodu, takto je to vesteni z kristalove koule a jestli mate podepsany ruzovy papir
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka85 píše:
Ahoj, prosím o radu. Jsem vedena na pojišťovně jako pečující osoba o dítě. Chodím na brigádu, kde mám Dohodu o provedení práce a zároveň Dohodu o pracovní činnosti. Hodinová mzda je 110 Kč. V září jsem odpracovala 78 hodin. Na účet mi přišlo 6991 Kč. Zdá se mi to málo nebo se pletu? Děkuji ????
To vypadá, že to bylo pouze na DPČ, a ještě jakoby nebylo zohledněno, že jste osoba pečující o dítě. Doložila jste jim tam tuto skutečnost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyzadejte si vyplatni pásku. Z toho co jste napsala vám nikdo neporadí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do kategorie osob celodenně, osobně a řádně pečujících alespoň o jedno dítě do 7 let věku nebo nejméně o dvě děti do 15 let věku můžete být podle zákona zařazena jen tehdy, pokud nemáte příjmy ze zaměstnání ani ze samostatné výdělečné činnosti.
Možnost přivýdělku, který vás nevyřadí z kategorie státních pojištěnců, však existuje. Za příjmy ze zaměstnání se pro účely veřejného zdravotního pojištění totiž nepovažuje dohoda o pracovní činnosti s výdělkem pod 3000 Kč měsíčně, případně dohoda o provedení práce s příjmem nepřevyšujícím 10 000 Kč měsíčně.
Příspěvek upraven 11.10.19 v 09:55
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Do kategorie osob celodenně, osobně a řádně pečujících alespoň o jedno dítě do 7 let věku nebo nejméně o dvě děti do 15 let věku můžete být podle zákona zařazena jen tehdy, pokud nemáte příjmy ze zaměstnání ani ze samostatné výdělečné činnosti.Možnost přivýdělku, který vás nevyřadí z kategorie státních pojištěnců, však existuje. Za příjmy ze zaměstnání se pro účely veřejného zdravotního pojištění totiž nepovažuje dohoda o pracovní činnosti s výdělkem pod 2 500 Kč měsíčně, případně dohoda o provedení práce s příjmem nepřevyšujícím 10 000 Kč měsíčně.
Ono to není tak jednoznačné.
*)Osoby celodenně osobně a řádně pečující alespoň o jedno dítě do sedmi let věku nebo nejméně o dvě děti do 15 let věku. Podmínka celodenní péče se považuje za splněnou i tehdy, je-li dítě předškolního věku umístěno v jeslích (mateřské škole), popřípadě v obdobném zařízení na dobu, která nepřevyšuje čtyři hodiny denně, a jde-li o dítě plnící povinnou školní docházku, po dobu návštěvy školy, s výjimkou umístění v zařízení s týdenním či celoročním pobytem. Běžné se používá u nízkých úvazků nebo příjmů z DPČ. U podnikání zkušenost nemám.
Nicméně to je informace, kterou musí zaměstnanec nahlásit v účtárně. Pokud nenahlásí, tak to účetní nemůže vědět.
Další nesrovnalost máte u příjmu 2500,–. Máte pravděpodobně na mysli zaměstnání malého rozsahu, ale tam je hranice příjmu 3000Kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mall1976 jo, ta častka je opravena. Je to kopírovaný ze stránek VZP a ještě si to tam neopravili a ja to prehlidl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle té mzdy to vypadá, že ti to bylo započítáno jen na DPČ (na DPP jsi už asi překročila 300 hodin, ne?). A když na DPČ máš 3000 a víc, vyřadí tě to ze státní kategorie pojištěnců. Můžeš ale účetní podepsat čestné prohlášení, že splňuješ podmínky osoby pečující o dítě a jeho docházku do školky (a teď nemyslím ty podmínky pro státního pojištěnce jako doteď) a tedy nevztahuje se na tebe minimální vyměřovací základ pro odvod zdravotního. Pak bys měla o pár stovek víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit