Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malý ochutnal na návštěvě Actimel, moc mu chutnal. Přemýšlím, zda mu ho kupovat, jestli opravdu funguje??? Jednou jsem někde četla, že obsahuje bakterie, které má i jogurt. Co si o tom myslíte? Máte zkušenosti? Sem s nimi. Dík.
Actimel obsahuje opravdu tytéž bakterie jako jogurt. Jen jich obsahuje víc. Ještě víc jich obsahuje Nutrolin nebo jiná probiotika a samozřejmě zákys v prášku, který se dá sehnat na internetu. Actimel je podle mého názoru jen předražená blbost, ten efekt za tu cenu není takový, jako je v reklamě.
Je to obycejny jogurtovy mliko, jen se silenou kampani okolo ![]()
Já viděla reportáž někdy před rokem. Byl v ní rozhovor s imunologem. Pro děti a zvlášť malé, které teprve dostávají svou imunitu jsou tyto nápoje zcela nezdravé, neboť jejich imunitu chrání tenhle nápoj a v momentě, kdy jej přestanete podávat dítě začne být hodně nemocné, protože nemělo dostatek času na to si vytvořit svou vlastní imunitu. Dítě si musí projít nemocemi, aby získalo svou imunitu. A vy tímto nápojem budete dítě chránit, aby nebylo nemocné. ![]()
Otázka je spíš, jestli je tento syrovátkový nápoj opravdu tělu prospěšný, tak jak to ukazují v reklamě
Myslím, že určitě neee… za tu cenu, nic moc. Ale pokud synovi chutná, tak mu ho klidně kup, ale nečekej žádné zázraky (viz. reklama). Malé je 2,5 roku a už ho taky měla, ale nechutnalo jí to
V Anglii tuto reklamu na Actimel zakázali s pokutou, protože je klamavá.
@Tůmička @pelumax Actimel je normální jogurtový mlíko. Žádnej imunologickej zázrak!! Reklamu nezakázali, jen z ní musela být vypuštěna ta hláška, že podporuje imunitu a ty ultra-super-skvěle prospěšný bakterie v tom obsažený se přestali jmenovat L´casei imunitas… to „imunitas“ bylo nahrazeno slovem „defensis“.
Jo a (ne)pití actimelu nemá na imunitu vliv.
Ale 4 letýmu dítěti bych to s klidem dala. Je to prostě oslazenej řídkej jogurt ![]()
@Black_Orchids já jen papouškuju názor imunologa
já sama si radši koupím kefírový mlíko ![]()
Mám stejně staré dítko a moc mu to chutná. Akorát ta cena je hrozná, ale kupujem to jen občas tak se to dá. A myslím, že mu tím nijak neubližuju. ![]()
@anoli30 píše:
Mám stejně staré dítko a moc mu to chutná. Akorát ta cena je hrozná, ale kupujem to jen občas tak se to dá. A myslím, že mu tím nijak neubližuju.
Existují i jiné výrobky, které jsou levnější-prostě neplatíš reklamu
@pelumax píše:
Existují i jiné výrobky, které jsou levnější-prostě neplatíš reklamu
Tak poraď?
![]()
Dělala jsem v Kauflandu a tam jsme měli od K-classic drink a vyslím, že budou mít i jiné supermarkety také ve svojí značce.
Myslím, že na imunitu žádnej zázrak, ale pokud mu chutná, tak bych mu ho klidně koupila.Moje děti ho mají taky rádi, tak to střídám s jinýma jog. mlékama. Nepijou obyč. mlíko, tak alespoň jogurty. ![]()