Za měsíc poprvé do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
779
31.7.12 09:45

za měsíc poprvé do školky

Za měsíc jde syn poprvé do školky..zajímalo by mě vy co jste na tom podobně..co všechno máte už nachystáno…co máte strach, že vaše děti nezvládají..a hlavně, jak prožíváte, že najednou bude tolik času trávit bez vás? Jsem moc zvědavá jak to budeme všechno zvládat..schůzku ze školky nám bohužel nedal nikdo dopředu vědět, takže jsme ji prošvihli..takže mám nachystáno pouze pyžamo, věci na zahradu a tepláky dovnitř..koupila jsem takové ty nažehlovací štítky s fixou…teď už je 3tí den s babičkou a dědou na chalupě, protože natupuji zítra do práce..a zvládá to zatím dobře.. 8) Jak jste na tom Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2186
31.7.12 09:51

Ahoj
elišku vzali nečekaně do školky, původně přijata nebyla a ani mi to zásadně nevadilo, takže to byl šok a jsem z toho přešlá, ale vím, že mezi dětma jí bude dobře, co by dělala doma se mnou a miminkem… asi to bude horší pro mě než pro ni :mrgreen: :mrgreen:
sama se nají, ale omáčky a polívku dost bryndá, pokud jde o oblíkání, snaha je jen u některých věcí (kalhotky, kalhoty, boty - ne vždy ale úspěšně), ale vršek absolutně ne, nevím, jak ji donutit
počítám, že tam bude ze začátku jen do oběda, navíc několik dní se při spaní nepočůrá a pak zase jednou jo, jak odpoledne, tak v noci, takže i z toho důvodu
schůzka je až 30.8., pokud jde o oblečení, asi vím, co a jak, něco dokopíme, ať má ve skříňce do zásoby, zbytek se časem doladí, no a musím koupit jako ty ty štítky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
31.7.12 09:56

@ivulk Ahoj, nevím, zda se mophu přidat, můj syn je sice přijat do MŠ od 1.9., ale vzhledme k tomu, že je narozen až 23.10., tak prý může plně nastoupit od 24.10. Do té doby jen na 5dní v měsícic, což asi nevyužiji, abych mu nedělala v hlavě zmatek. A druhá věc je, že v září čekáme narození druhého potomka.....tak snad mě tu nebude někdo kamenovat, že jsme si dovolila dát dítě do školky, i když zůstávám doma s druhým :mrgreen:
My máme info schůzku zvláštně až 18.9., tzn. některé děti nejdříve nastoupí do školky, a pak teprve bude schůzka s rodiči, nechápu :nevim: Ale potřebné info už vím od kamarádek, jaké oblečení, jaké potřeby, kolik se platí atd :think: Syn to zatím moc nevnímá, že půjde do školky. Těší se, ale nijak to nekomentuje 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
31.7.12 09:59

Ahoj taky mi jde malej poprve do skolky ;) Ale uz ta ma starsiho brasku, tak doufam, ze to bude jednodussi :think: Vubec si ho ve skolce nedovedu predstavit, mame postizeni, takze jsem koukala, ze mi ho prijala. Budeme si zadat o asistentku, ale do te doby jsem zvedava jak to zvladne. Nejradsi bych si ho nechala doma, ale bohuzel musim taky do prace, no uvidime. Jinak nachystane nemam absolutne nic, to budu chystat az dva dny pred skolkou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2845
31.7.12 10:02

Já ty přípravy nějak neprožívám. Ještě je měsíc času :mrgreen: Jediné, co jsem koupila jsou sandálky na prezutí ( bačkory nedávám ). Věci nepodepisují, na to jsem moc zdechlá :oops:. Doporučuju velkou zásobu tepláků, kluci je měli pořád špinavé a roztrhané na kolenou.

Jinak odloučení asi budu prožívat děsně - mám holčičku po klukách a na stará kolena :mrgreen: - ale je to potřeba, tak to tak beru. Snažím se sehnat práci na zkráceny úvazek. Nedovedu si představit, chodit pro ni před zavíračkou… :,(

Příspěvek upraven 31.07.12 v 10:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
31.7.12 10:04

Určitě nezapomeň přibalit všechno na převlečení (ponožky, spoďárky, tričko, tepláčky, náhradní mikču, pláštěnku) - klidně od těch drobností dvákrát. Já dělala ve školce praxi ke škole a dětičky toho většinou měli málo. Jednou se počůrali, pak na sebe zvrhli pití a oblečení už neměli. Takže radši víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
31.7.12 10:08
@Tůmička píše:
Určitě nezapomeň přibalit všechno na převlečení (ponožky, spoďárky, tričko, tepláčky, náhradní mikču, pláštěnku) - klidně od těch drobností dvákrát. Já dělala ve školce praxi ke škole a dětičky toho většinou měli málo. Jednou se počůrali, pak na sebe zvrhli pití a oblečení už neměli. Takže radši víc :)

Jj, to mi kámoška taky říkala, mít ve školce igelitku s celým náhradním oblečením :palec:
Nevím, jak v jiných školkách, ale u nás se v zimním období doporučuje nechávat dítě ve třídě jen v punčocháčích, aby při oblékání na procházku nemusela paní učitelka pomáhat 20dětem se převlékat z tepláků do pnčocháčů a do oteplovaček. AKorát Kuba punčochy nenosí, tak musím nakoupi takové ty podvlékačky-legíny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
31.7.12 10:12

No s těma teplákama si myslim, že bude problém, což o to já bych je i nakoupila..ale ten můj špunt je tak hubenej v pase.., že když vidím tepláky co by mu šli okamžitě kupuju..ale je to jen zřídka kdy..tak snad ještě alespoň jedny někde seženem..štítky určitě napíšu..jen nevim jestli se ještě dělá to s těma obrázkama, jako že mam všude našít stejnej obrázek..nedokážu si vůbec přestavit, že by si ho poznal.. :think: to asi všechny věci rychle postrácíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
31.7.12 10:13

Taky jde od září naše mladší princeznička do školky, nějak to letí :) Naštěstí už tam má sestřičku, i když v jiné třídě. Určitě do třídy něco pohodlného, pro kluka tepláčky, tričko, papučky. Ven nějaké věci, co si může umazat, i náhradní boty na zahradu. Taky do pytlíčku náhradní spodní prádlo, ponožky, tepláčky, aby bylo do čeho převlékat v případě polití, počurání atd. V naší školce je podmínka mít věci podepsané, protože hlavně ti malí si je často nepoznají. Já se spíš bojím, jak to zvládne, protože je taková mámina dupa :roll: Ale starší překvapila, hned si hrála a vůbec jsme jí nechyběli :D Ze zkušenosti vím, že se víc bojí maminky než děti, mám i pár kamarádek, které nástup svých dětí prořvaly… Takže přeju pevné nervy, zvládne to! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
31.7.12 10:14

Holky a jelikož jsem nebyla na té schůzce..myslíte, že po nás budou chtít takovej ten balík toaleťáku a podobně? chtěli to po vás..a co všechno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
31.7.12 10:21

@ivulk Jo, v zimně určitě punčocháčky nebo takové ty „podvlíkčky - jégrovky“ a ponožky. Je to pak šílený. Kolikrát jsou ty dětičky tak zpocené (nožičky) že jim oblíknout ty punčochy je dokonalý maraton. a ten toaleťák, u nás nebyl, ale nosili se papírové kapesníčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
31.7.12 10:21

@ivulk já myslím, že to je školka od školky, asi bych tam napsala či zavolala :nevim: a nebo to doneseš až druhý den :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
31.7.12 10:48

My máme přímo stránky naší školky, chtějí 4ks toaletního papíru, deset balíčků papírových kapesníčků, balíček papírových ubrousků, mýdlo, kartáček a pastu… Ale určitě zjistit, zavolat, každá školka to má jinak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
31.7.12 11:06

@ivulk No to podepsání je spíš pro pani učitelky… Dětičky to pravdu neřeší, myslím že ani obrázky, je jim to myslím trochu jedno. Já podepisovala akorát boty a prěsto kluci nikdy nic neztratili. Jinak, pokud nebyl mráz, tak měli tepláky a přes to si na ven natahli šustáky. My punčocháče nevedeme tak od 4 let. U holčičky to asi bude jinak. Jsem se vlastně ještě nezamyslela…já mám představu, že to budu dělat stejně - akorát místo tepláků dám legíny…**Co dáváte holkám na dovnitř? **

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
31.7.12 11:09

@Ráďa69 já chci dát legíny a nějaké delší trika
a teď jak to tady čtu, je to vlastně dobré, přes to natáhnou tepláky nebo pak i teplejší kalhoty na ven, nemusí se vyloženě převlékat :think:
připadá mi, že ty legíny tak nekloužou dolů jak punčocháče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect