Nechce, neumí počítat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4497
28.7.12 11:23

Nechce / neumí počítat...

Holky mám problém s naší starší dcerou - 3 roky a 8 měsíců. Loni jsme ji začali učit počítat, pěkně jí to šlo a ke konci léta už zvládla napočítat i do 18, přes zimu a z jara jsme to s ní nijak netrénovali a normélně byla schopná do 10 počítat. Teď máme nové miminko (18 dní) a už pár týdnů řešíme, že dcera napočítá 1,2 a 3 už neřekne nebo 1,2,4,5, ale nejsme schopni se přenést přes 3 a když už napočítá 1,2,3 tak zas neví 4… Jinak je chytrá jak opice, krásně mluví, pamatuje si i dlouhé texty písniček z pohádek, básničky říká a obecně je podle doktorky spíš vepředu a s tímhle prostě bojujeme nevíme si rady. Nevím zda zkusit dětskou psycholožku nebo zda se to nějak vstřebá samo. Koupili jsme jí dětský Pafíkův tablet, má přijít v pondělí tak doufám, že jí to třeba taky pomůže… http://www.superprodukt.eu/…uzova-32-499. Díky všeem za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
880
28.7.12 11:27

Myslím, že není potřeba ji to učit :nevim: Pokud vím, tak předškolák by měl mít trochu přehled při počítání do pěti a znát čísla jak jdou za sebou do deseti. Na to máte dost času.

Pokud píšeš, že už to uměla a teď se ji nechce, tak to možná bude reakce na miminko. Počkala bych pár týdnů, třeba se srovná a zas jí to půjde. Nebo má prostě v téhle době jiný objekt zájmu. Ale k psychologovi bych ji fakt nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
28.7.12 11:31

@Meliora ona má těch zájmů právě strašně moc :-D Je děsně akční a má šíííleně bujnou fantazii. Můj otec totřeba dost těžko zkousával, že s nima jde na procházku popelka a on ji musí držet za ruku a je za to co chvíli kontrolován zda ji neztratil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.7.12 11:36

Na bujnou fantazii má právě teď věk, to je naprosto v pořádku, i když chápu, že někdy to leze na mozek (znám to ze školky, kdy mi maminka předávala dítko a šeptala mi, že dnes je malá mořská víla a proto nemůže chodit - má přece ploutev :D). To počítání nechte odpočívat, občas s ní zkus počítat třeba bonbony apod. Spíš jen takové hraní s číslicemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.7.12 11:40

Myslím, že si zbytečně přiděláváte starosti tam, kde být nemuseli. Teď si to akorát špatně zafixuje, čím víckrát udělá chybu, tím víc se jí to vryje… Já bych to úplně vypustila a nechala to až na dobu, kam to patří, tedy minimálně ten předškolní rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
28.7.12 11:47

Dětskou psycholožku, že v necelých čtyřech nepočítá, jak vy chcete? 8o Myslím, že máte přehnané požadavky, na to má čas do předškolního věku. ;) A s narozením miminka bývají různé reakce starších sourozenců, tahle mi přijde jako dost banální. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
28.7.12 11:49
@LenkaN26 píše:
@Meliora ona má těch zájmů právě strašně moc :-D Je děsně akční a má šíííleně bujnou fantazii. Můj otec totřeba dost těžko zkousával, že s nima jde na procházku popelka a on ji musí držet za ruku a je za to co chvíli kontrolován zda ji neztratil :-)

To je normální. ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
28.7.12 11:51

Nevidím jediný důvod, proč by ani ne čtyřleté dítě mělo umět vyjmenovat číselnou řadu. U zápisu do první třídy by se mělo orientovat v počítání do pěti, to je dostatečné.
Píšeš, že je „chytrá jak opice“ - ale cvičenou opičku z ní nedělejte ;-). ¨
Na číselnou řadu bych se vykašlala, k ničemu, ale naprosto k ničemu to momentálně nepotřebuje. Určitě si umí moc dobře spočítat, jestli jí zbyly v ruce bonbonky dva nebo tři nebo čtyři - a to bohatě stačí. U dítěte jejího věku je důležitá imaginace, ne drilování vědomostí, na to přijde čas ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
28.7.12 11:56

Jestli na ni nespechas, toto se uci ve skolce, hlavne u predskolaku. chapu tvoje umysli, ale spechas.deti jsou stastni kdyz prijdou s necim novym ze skolky se domu pochlubit. a pozor aby pak ve skole neumela vsechno a nenudila se. varovala nas i reditelka ve skolce, at nezavodime a deti zbytecne nepretrzujeme.to ze nechce ted pocitat dela mozna shvalne, protoze je doma mininko kterymu se ted venujes vic a ji min nez predtim.to stejny dela moje. schvalne dela ze si plete barvy a pocita spatne jen aby jsme se ji venovali a v pokojicku si s prehledem pocita do dvaceti a vice, barvy zna skvele.dela to i u pisnicek, basnicek, jidla, proste vseho. a nedelala to do doby nez prisla sestricka a ja skakala kolem mimca vic.jo a kdyz jsem mela hofne prace a musela pracovat z domu tak to stejny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
28.7.12 12:01

Na schuzku do skolky prisla maminka, vyjmenovala zajmy a ktouzky co dcerka provozuje, ze pije jen vodu, ze musi trenovat pamet a reditelka ji teda pekne spucovala, ze mala potrebuje i vydechnout a ne jen se ucit a,,konickovat,, a ze ve skolce se pije caj, ale nektere deti si chodi pro vodu, ze to neva ale nebude hlidat kazde dite co pije.co se tyka programu ten je dany pro vsechny umerny k veku a dovednostem. a myslim si to stejny popravde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
28.7.12 12:02

Nedělej z ní Einsteina, prosím tě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
28.7.12 12:04

Psycholozku na trilety decko, ktery mota cisla? Pane jo… Asi na ni mas zbytecne velke naroky :)

• Citovat
  • Upravit
3380
28.7.12 12:09

Moje sestileta umi pocitat do desiti, ve ctyrech neumela vubec. Kvuli necemu jinemu jsme byli i v PPP a je to OK :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
28.7.12 12:15

Jo a ve trech a pul treba odrikala Polamal se mravenecek.. a za chvilku to zapomnela. Tvoje dcera se to zrejme taky naucila nazpamet a ted uz ji to neba tak to vypustila no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.7.12 12:15

Jako mam skoro stejne starou dcerku, ale tohle po ni nechcu. Ucime se barvicky ale snazim se formou hry to ji bavi.Ale ze bych si sni sedla a ukazovali jsme si barvicky podle pastelek to ji nebavi…A jako pocitat taky chvilku umela ted umi 7,8,9…
A psychologa?? Jako proc proboha 8o kdyt je to dite tak co tak ti ve 4 letech nepocita to na tom tak lpis??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí