4 roky a plácá blbosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
699
16.7.12 13:33

4roky a plácá blbosti

Tak mám čerstvého čtyřletáka atříměsíční miminko. žrlí ale s tím se počítalo, snažím se mu věnovat ale strašně mě rozčiluje, plácá blbosti co nedávají smysl ani mi to nepřijde jako dětská fantazie ale že je normálně blbej, no omlouvám se, ale jo. bohužel ted mě nenapadá žádnej příklad a když mu něco říkám tak se pak jen ptá co? co? co si to říkala, no chlap no, spíš jsem se potřebovala vypsat opravdu mě to rozčiluje. a i se zakoktává, ale snažím se být trpělivá a at vše v klidu dopoví, aby se mu to ještě nezhoršovalo. Na bráchu je moc hodnej ta žárlivost se projevuje tak, že mě moc neposlouchá a vše mu musím pořád opakovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1505
16.7.12 13:35

Možná ti to fakt dělá jen naschvál, ze žárlivosti-aby jsis ho víc všímala. ale to soudím, jen dle toho co píšeš… vlastní zkušenost ještě nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
16.7.12 13:40
@cica píše:
co? co? co si to říkala, no chlap no

Odpověděla sis :idea:. Zeptám se svého muže, jestli máme ty plíny, a on se zeptá že co co co, jaké pipiny. A tak je to pořád. Nevyrostl z toho. Ale IQ má vysoké 8).
Zakoktávání nebo zadrhávání je v tomto věku docela běžné, to jenom mozek předbíhá pusu. Má to tak velká část dětí, většinou stačí trocha trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
16.7.12 13:49

Ahoj, tohle moc dobře znám, mele a mele jen aby se mohl poslouchat, tisíckrát za den řekne mami, na což reaguji slovy „no“, nebo „co potřebuješ“, ale vlastně nic nechce, jen se přesvědčuje o mojí pozornosti a možná je to i trocha té žárlivosti. Když nereaguju, začne se předvádět a mele mami furt dokola. Ještě mu nejsou tři, ale už mluví jako dospělák, celé dlouhé věty, říká R, argumentuje a vysvětluje mi co by se mělo teď dělat dlouhým monologem. Vymýšlí si svoje slova, patlaniny např. šalanang, cincilink, pampalank… a to třeba jede několik minut v kuse. Nevím co to je, ignoruju to. Teď ale začíná super období dotazů " A PROČ??"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
16.7.12 13:55

U nás je to samé, malej chodí na logopedii a ted se učí V tak pořád říkáme v v v v a pak mu říkam slova např vesta- a chci aby to opakoval a on řekne vesta pesta mesta gesta festa atd mohla bych psát do nekonečna, voda - voda voga moga boda prostě na zabití. Drže soucitím s tebou a co? co? co? nevim nevim už ani neřešim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.7.12 13:59

Dcera měla také takové období.. kdy se furt ptala co? co… zašla jsem s ní na ušní a měla tekutinu ve středouší.. špatně slyšela. Měsíc brala sirup Aerius a teď je vše v pohodě, otázky co? ustaly.

Zkus mu šeptat slovíčka na pár metrů (jedno ucho zakrýt) a pokud nebude správně odpovídat, zajdi na ušní. Pokud uslyší vše, jen tě ignoruje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
16.7.12 14:08

Můj syn začal zadrhávat, když jsem se rozváděla, takže to může i souviset se změnou v jeho životě - 3měs. bráška… koktání jsme odstranili tak, že když mluvil, tak jsem si dřepla naproti němu nebo vzala na klín, ať se díváme přímo do očí, řekla jsem mu, že ho poslouchám, ať mluví v klidu…a vždy jsem ho nechala domluvit.

A taky může špatně slyšet, jak píše zuz1, ale to je asi málo pravděpodobné…ale
vzhledem k tomu, že „mluví hlouposti“ se spíš snaží na sebe upozornit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
16.7.12 14:43

U na s to stejny.jen nezadrhava, ale pořád mluví. to teda dělala i před příchodem malyho, ale ted přesně mluví nesmysly. a taky to přišlo se školkou. pořad s ni mluvím, ale když mele ty svoje moudra tak ji říkam, že až začne mluvit normalně tak budu reagovat a na chvilku je klid.
a tim neposlouchaním se u nas přesně projevuje žarlivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
16.7.12 16:26
@mucinka2 píše:
U na s to stejny.jen nezadrhava, ale pořád mluví. to teda dělala i před příchodem malyho, ale ted přesně mluví nesmysly. a taky to přišlo se školkou. pořad s ni mluvím, ale když mele ty svoje moudra tak ji říkam, že až začne mluvit normalně tak budu reagovat a na chvilku je klid.
a tim neposlouchaním se u nas přesně projevuje žarlivost

děkuju holky za reakce mě ty nesmysli ničí!!!prostě to co řká nemá hlavu ani patu, takže myslíte že nemám doma malého blbečka jo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
16.7.12 19:35

Ne nemaš blbečka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.7.12 07:19

Spíš bych řekla, že je až moc chytrý :lol: Přišel na to, čím upoutá pozornost - spíš teda negativní, když tě to rozčiluje, ale pozornost to je :mrgreen:
Vydrž, tohle ještě nic není, v pubertě bude hůř a ještě si ráda vzpomeneš na malého ukecánka :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
17.7.12 07:35

@cica
Chlapi jsou prostě jinej druh odmala a nezapomeň, všecno dobrý mají po nás a ten zbytek holt po tatíncích. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
17.7.12 07:43

No, já si nemyslím, že by moje dcerka byla nějaký blbeček (jako většina maminek mám pocit, že mám nadprůměrně inteligentní dítě :lol: :lol: ), ale když spustí, tak to taky nemá hlavu ani patu ;). Např. mele, že naše kočička má koťátka, tatínek měl z toho náplast a buch, spadla z kola :mrgreen:
Prostě toho chce říct tolika, že to splácá.

U nás to bylo zpočátku taky tak. Dcerka se porodem hodně změnila, strašně moc kňourala (do té doby to bylo fakt sluníčko), vždycky něco potřebovala, když se zrovna malý kojil, jak to nebylo hned začala vřeštět. Pak už i začala menšího napodobovat, protože věděla, že když malý zakňučí maminka přiběhne, tak to zkoušela taky.
Dneska je malýmu 16m, všechno se to trochu zklidnilo. Už je to i pro mě jednodušší, co jeden, to druhý a né, že by měl v nějakém směru mladší přednost před starším (což se u miminka špatně dělá, tam se většinou všechno podřizuje právě jemu)

A to že neposlouchá, respektivě neslyší, bych přičítala k věku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.7.12 07:49

@Jitulinek26 A můžu se zeptat, jaký je mezi dětmi věkový rozdíl:-)? Zajímá mě to, ptž se rozhoduji, jestli mít či nemít ještě další mimi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.7.12 07:52

Moje malá (2roky) má teď oblíbené slovo NE! Tisíckrát za den a pořád dokola na všechno říká NE! :lol: Ze začátku to bylo roztomilé, ale už mi z toho jde taky hlava klem, ptž když říká NE, tak na tom taky trvá a není možné ji přesvědčit k běžným věcem - oblékání, jídlo, apod. :roll: Ale to časem přejde, oni mají různé „vlny“ chování… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí