4 roky a plena na noc

Anonymní
14.7.12 21:27

4 roky a plena na noc

Ahoj, potřebovala bych radu. Můj čerstvý čtyřleťák má pořád plenu na noc a já nevím, jestli s tím už něco dělat, nebo zatím nechat. Když o tom přes den mluvíme, že už to budem zkoušet bez pleny, je z toho očividně ve stresu, začíná plakat a říká: a co když si počůrám postýlku… Když náhodou ještě usne přes poledne (to je opravdu málokdy), tak se tak z 80% taky počůrá, pak to obrečí. Nejhorší je, že mu ta načůraná plena nijak nevadí, ráno vůbec nepospíchá, aby si jí sundal :cert: Odplenkovat přes den se nám taky podařilo dost pozdě, byly mu asi 2 a třičtvrtě. Už mi to dost štve, ale nechci, aby z toho byl na nervy. Nevím, jestli mám čekat, až začne mít suchou plenu, nebo už to prostě zkoušet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
371
14.7.12 21:43

Dobrej vecer, presne to samy u nas, malymu byly v cervnu 4. od ledna-brezna jsme spali bez, budili ho po 2 hodinach a presto se pocural, ja jen prala…ted jsme se na to vyprdli a od dubna opet plena, radila jsem se s doktorkou a taky meli v cekarne bruzoru. takze tak do tech 5 let je to uplne normalni, on tomu diteti chybi nejaky hormon, ktery ho vzbudi, kdyz by mel curat. dokt. radila hodinu pred spanim nic nepit a posilat co 10 min.curat.my to ale jeste nedelame, protoze on je zavislak na mliku a pred spanim me vypije ctvrt litra jen to hvizdne…takze ja to beru v pohode.....zato umi krasne mluvit a ve skolce ho chvali, ze je chytrejsi nez 5-ti leti. tve ditko ma urcite taky nejake prednosti, co ti druzi, ackoliv uz bez plinky nemaji… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
14.7.12 21:44
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych radu. Můj čerstvý čtyřleťák má pořád plenu na noc a já nevím, jestli s tím už něco dělat, nebo zatím nechat. Když o tom přes den mluvíme, že už to budem zkoušet bez pleny, je z toho očividně ve stresu, začíná plakat a říká: a co když si počůrám postýlku… Když náhodou ještě usne přes poledne (to je opravdu málokdy), tak se tak z 80% taky počůrá, pak to obrečí. Nejhorší je, že mu ta načůraná plena nijak nevadí, ráno vůbec nepospíchá, aby si jí sundal :cert: Odplenkovat přes den se nám taky podařilo dost pozdě, byly mu asi 2 a třičtvrtě. Už mi to dost štve, ale nechci, aby z toho byl na nervy. Nevím, jestli mám čekat, až začne mít suchou plenu, nebo už to prostě zkoušet?

ahoj, mé dcerce je 3,5roku a taky stále na noc máme plenku :? už jsme to zkoušeli asi 3× a vždy týden ok a pak zase počůraná a mě fakt nebavilo denně prát vše z postele, deky polštář atd.Dr.mi na to řekla že do 6 let maj na to nárok že to zatím nějak řešit nebudem, ale mě to celkem štve. ted jsme ve fázy že konečně po dlouhý době měla dva dny za sebou suchou plenku, tak jsem jí řekla že ještě dnes jí dáme a když bude ráno suchá tak už jí na noc nedáme, tak jsem zvědavá. Držím palečky k odbourání, ale pokud tvůj kluk jí zatím chce nech mu jí a vyčkávej, můj názor, kort když se mu stane nehoda ještě přes den. nespěchej on ¨si to časem uvědomí, holt jsou děti které jsou bez plen v roce a půl a některé je maj do 6let. Každý je šikovný na něco :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.12 21:45

Ahojik. zalezi jen na vas jak dlouho chcete mit plinu, ale ja chtela aby mela mala co nejdrive pryc a tak v necelych dvou letech mela plinu jjen na noc. nezabralo nic.az jednoho dne jsem si vzpomela na kamaradku, ktera vyzkousela fintu skritka pocuranka, kterou sem vyzkousela a do mesice sme byly bez pliny sice sme se nekdy pocurali ale meli sme folii pod prosteradlem. skritek fungoval tak ze sme sundali plinu tesne pred spanim sme sli curat a kdyz se v noci zbudila tak taky na nocnik se slovy kdyz nepocuras postylku tak treba dojde skritek pocuranek a jak mala usnula tak sem pod polstar schovala jedno kokinko a jaka rano byla spokojenost u nas zabralo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.12 21:47

Kokinko bylo pouze kdyz se nepocurala pokud se pocurala tak nic ale pomohlo nam to se zbavit pliny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
14.7.12 21:56

Já bych to být tebou nehrotila. Max. se porad s doktorkou.
Nevím, jestli je to dobrá rada, ale známý dětský doktor nám radil, že jí máme vzbudit před půlnocí a dát vyčůrat. Potom se prý už nepočůrají… Ale nevím… Malé nejsou ještě ani tři, tak to taky nehrotím. Podle mě se to natrénovat nedá, dítě si to asi neuvědomuje. Mě na tom spíš láká to, že nebude v počůrané plínce skoro celou noc.
Zkusila jsem to dvakrát a fakt měla suchou plenečku.
Jo a kámošce taky říkala doktor, že noční pomočování může být způsobeno i zvětšenou nosní mandlí. Ale to by musel malej hodně trpět na nemoci… Kámoška to tak měla. Ale to noční čůrání nebyl ten důvod, proč šli na mandli. Brala hodně atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
14.7.12 22:10

¨Malemu bude v zari 5 a teprve pred mesicem se naucil spat a nepocurat se pres noc! Ja uz z toho mela pomalu depku, ptala jsem se doktorky a ta mi rekla, ze se to do 5 let neresi. Kdyz jsem se vzbudila v noci, tak jsem ho dala vycurat- to se mi malokdy do rana pocural. Pokud jsem nedala v noci, tak to bylo 50 na 50 8o. Nam nepomahalo nic - malo piti pred spankem, lamentovani, vysvetlovani, slibovani odmen, proste nic. A zniceho nic pred mesicem buch a nepocurava se, snad z toho vyrostl :D .Chce to jen pevne nervy. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
14.7.12 22:36

Neboj ono se to zlomí:) Každé dítě je jiné, některým to prostě jen trvá déle ;)
Já u obou kluků vzala plenu na noc, až když byla nějakou dobu ráno suchá.
A taky každé dítě jinak vydrží. Třeba náš starší se budí zhruba kolem půlnoci a jde se vyčůrat. Mladší vydrží celou noc a to ještě několikrát v noci pije.

A jestliže je teď kvůli tomu ve stresu, tak bych ho určitě nechala nějakou dobu být ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.7.12 22:44

Já jsem teď odplínovala tříleťáka, plínu suchou neměl. Začla jsem hlídat, aby pil odpoledne, večer už jen fakt na zapití večeře, žádný mlíko, do postele pítko maximálně s deckou vody. Cca po 2,5h-3h jsem ho vzbudila já nebo muž, dali vyčurat a zase spát. A světe div se, on se nepočural 8o Fakt bych tomu nevěřila, že dítě s načuranou plínou takto ze dne na den bude spát bez a nezčurá se jak alík :lol:
Asi týden jsme budili a pak se nějak zapomnělo a vydržel až do rána.
Samozřejmě pak nějaká ta nehoda přišla, ale to není nějaký drámo, zkrátka se v noci přehodí peřina za jinou, už připravenou, prohodí prostěradlo a spí se dál :nevim:
Blbý je, že už z toho má strach, tak aby to nenesl nějak těžce :think: Asi bych mu řekla, že zkrátka když se mu bude v noci chtít, tak musí vstát a jít čurat. Nebo slíbit, že ho vzbudíte, třeba ho to uklidní, že ho vzbudíte na čurání a tím pádem se nepočurá.
A při odpoledním spaní je u nás myslím větší pravděpodobnost počurání, obzvlášť když vytuhne sám od sebe na gauči, to tu jednou spal a najednou slyším nějakou tekutinu dopadat na zem a jemu teklo po noze čurání a ani se nehnul a chrněl :lol:

Minimálně bych to tak týden zkusila, je léto, tak stačí mít připravenou nějakou tenkou deku povlečenou, v zimě je to asi trochu pracnější. Navíc syn teď spí dole úplně bez, přijde mi to lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
14.7.12 22:54

Ahoj, malemu je 5 a už to řeším…sice kolečko. neurolog, nefrolog a psycholg neni nic moc ale vím že potřebuje pomoc…na den už je bez plíny aspon 2,5 roku ale přes noc někdy plina sucha a budi se sam a ted zase noc co noc počurana..
budit se prý nemá že si na to dítě zvykne a samo se nevzbudí..
tak uvidime jak na to sme ke konci prazdnin bysme měli mít jasno..dáva se naka medikace aby se ten hormon spustil a vysazuje se z odezněnim problemu..max pul roku..něco jsme už naštudovala…už mě taky nebaví prát a prát a a dotoho 3 letačka.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
15.7.12 03:07

Take nase prostredni plenkuje, za necely mesic ji budou 4 roky. Nekterym detem to holt trva. Ona ale cura zasadne nad ranem. Zkouseli jsme ji v noci budit, sedi na zachode v pollkomstu a stejne se nevycura, nekdy nahodou ano, ale i tak je rano mokra. Teda vetsinou. Uz jsme to zkouseli bez pleny, ma ji klidne i trikrat po sobe suchou, pak ji ma ale zase trikrat mokrou, potazmo se pocura do postele, ji tomtrapi, plena ji nevadi, citi se v i jistejsi, tak ji ji nechame a verim, ze do 15 let ji mit nebude. Jinak je moc sikovna, ucenliva, ale tohle je opravdu neco, nad cim nema zadnou kontrolu, tak ji odmitam mucit i jakoukoliv motivaci, akorat by byla smutna, ze selhava :(. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
15.7.12 08:48

Tak malému bude 5 v září a nepočurává se tak od května. Když jsem mu ve 4
vzala plenu tak byl schopnej se 3 krát za noc počurat, pořád jsem prala převlíkala. Pak jsem to vzdala. A zase po čase zkoušela znovu bez plen. Též psycholožka nefrologie- tam řečeno nedávat bleny a budit, a že do 5 let s tím nic dělat nebude jen popř. medikace to jsem zatim odmítla. A totální zákaz k večeru a večer pít, ani při čištění zubů si nesmí loknout nebo když se sprchuje tak hlídat aby si nestrčil sprchu do pusy. To jsem teda nedodržela to mi přišlo že je ulítlé a že na tom nejsme ještě tak špatně. Takže opravdu jsem nedala plínu jako byl to očistec, co vám budu povídat. Šel spát ve 20.30 já ho jdu vzbudit ve 22.30 a on byl už počuranej, tak dát čisté pak přišel třeba kolem 02h opět mokrej a do třetice ráno zase mokro. Horší taky bylo že mu to bylo jeden čas jedno tak v tom spal do rána a potom byl celej olezlej. Takle jsem vydržela asi 3 týdny každou noc převlíkat a potom ze dne na den se přestal počurávat. Takže asi na tom něco bude do těch 5 let. Držte se nejsou sami ikdyž se o tom moc nemluví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
15.7.12 09:51

Tak jdu taky do klubu…

Tobík měl 5 v červnu a plínku má furt. Zkoušeli jsme ho budit - v osm šel spát, v deset počůranej, v jednu počůranej, ve tři počůranej a ráno taky. na to fakt nemám, vstávat 3× za noc a přebalovat ho a do toho ještě 4× kojit mimino.

Ale tenhle týden půjdeme na pětiletou a Dr. už se na to zeptám. Přijde mi, že one je prostě línej se vzbudit, i říkal, že se mu nechce vylízat z pelíšku. Pozitovní motivace taky nefungovala, bít ho za to fakt nechci…

nejste v tom sami ;)

Ivu, máme skoro na den stejně staré děti - Tobík je 20.6. a Aňulka 4.8 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
15.7.12 10:03

:mrgreen: Tak to je dobrý :mrgreen:

no mě už taky došla trpělivost..je to velkej klacek..25 kg a plinku.. :nevim:
tak jsme ted byli na neurologii na egg kde musi vyvratit čurani v nočních zachvatec to ma dobrý..na konci prazdnin jdeme na psychologii a ještě musim volat ne na nefrologii..dotoho ma ploche nohy tak ortopedii a ještě že začal ted říkat Ř :P jinak by nas čekala ještě logopedie :poci

Sáruš je zase nemocná jinak a doživotně tak jsme taky furt po dr…no takže aspon ty plínky.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
15.7.12 10:04

Hele a nezname se z bc ze srpnat???a rodila jsi přece v ivančicích ne? už jsme si otom psali :P :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí