Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny, prosím má někdo zkušenosti s tímhle antidepresivem?
Beru týden sertralin a je mě hrozně. Dnes jsem vůbec nespala, i když jsem využila oxazepam. Doktorka mě napsala ještě před sertralinem Azoneurax, protože jsem měla problémy se spánkem ale jelikož jsem měla zkušenosti se sertralinem, nechtěla jsem si vzít něco nového. Mám z každého nového léku opravdu strach. Psala mě, že se dá užívat společně se sertralinem a taky ho lze využít jednorázově. Je to vážně pravda? Zdá se mě to zvláštní když je to antidepresivum a ty zabírají až po nějaké době. ![]()
Děkuji velice ![]()
@panenka87 píše:
Zdravím všechny, prosím má někdo zkušenosti s tímhle antidepresivem?
Beru týden sertralin a je mě hrozně. Dnes jsem vůbec nespala, i když jsem využila oxazepam. Doktorka mě napsala ještě před sertralinem Azoneurax, protože jsem měla problémy se spánkem ale jelikož jsem měla zkušenosti se sertralinem, nechtěla jsem si vzít něco nového. Mám z každého nového léku opravdu strach. Psala mě, že se dá užívat společně se sertralinem a taky ho lze využít jednorázově. Je to vážně pravda? Zdá se mě to zvláštní když je to antidepresivum a ty zabírají až po nějaké době.Děkuji velice
Ahoj, Azoneurax, resp. Trittico (trazodon) jsem brala a taky v kombinaci se SSRI AD, když ti to Dr. řekla, tak bych se nebála to brát společně. Jinak antidepresivní a protiúzkostný efekt AD najíždí týdny, ale na spaní by Azoneurax působit hned, mi bylo řečeno. Já po něm tedy nespala, ale dost lidí je s ním spokojených. Držím palce.
Užívám Azoneurax/Trittico už řadu let. Pomáhá mi usnout a udržet celistvý spánek. Jeho účinek nastupuje v řádu dní, není to jako u jiných AD, kde účinek najíždí několik týdnů. Navíc se dá velmi dobře nastavit minimální potřebná dávka. Je potřeba vychytat, kdy tabletku užít. Někomu stačí hodinu před předpokládaným usnutím, někdo musí vzít ještě dřív.
@Murka píše:
Užívám Azoneurax/Trittico už řadu let. Pomáhá mi usnout a udržet celistvý spánek. Jeho účinek nastupuje v řádu dní, není to jako u jiných AD, kde účinek najíždí několik týdnů. Navíc se dá velmi dobře nastavit minimální potřebná dávka. Je potřeba vychytat, kdy tabletku užít. Někomu stačí hodinu před předpokládaným usnutím, někdo musí vzít ještě dřív.
Moc děkuji 🙂 ještě jsem si ho nebrala, já doufám že až mě zabere sertralin, spánek taky bude lepší a nebudu tohle potřebovat. Uvidíme. Ještě jednou děkuji