AD - uklidněte mě

Anonymní
13.4.13 19:21

AD-uklidněte mě

Ahoj, týden beru Cipralex ráno a Prothiaden večer. Po porodu jsem to nějak nezvládla a nějak to na mě dopadlo. je mi psychicky už líp, ale nějak se nedokážu smířit s tím, že beru AD. :( prostě se bojím, že bez nich už nebudu moct být šťastná, přitom na tom nejsem tak špatně. Pak ale přijde chvilka kdy si říkám, že pokud mám být šťastná s nimi tak je to lepší než bez nich a trápit se.
chtěla bych také vědět jak to, je když mi léčba zabere? pak se snižuje dávka? nebo se musí navyšovat? já si furt myslím, že je to jako s ibalginem, že když se dlouho bere tak pak už neúčinkuje a musí se toho brát víc. Asi jsou moje obavy zbytečný, ale nějak s tím furt zápasím. Budu ráda, když mi někdo napíše jen pozitivní věci :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
13.4.13 19:33

Ono je třeba je užívat dýl, ale až tě vyléčí, pak budeš šťastná i bez léků, hlavně neukončuj léčbu dřív, než ti doporučí lékař. A neboj, nepřestanou účinkovat. jedna psychiatrička prohlašuje, že by AD předepisovala jako bombony, povinně všem :mrgreen: :mrgreen: Až ti léčba zabere, pak budeš několik měsíců na nějaké dávce a pak ti ji lékař začne snižovat, ale pokud bereš dvoje, tak to bude na delší dobu, ale až ti zaberou, to ti bude krásně. :hug: Budeš vstávat a těšit se na věci, o kterých te´d ani nevíš. Takže se netrap, to bude dobrý. Na AD není nic špatného, fakt ne :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
13.4.13 19:35

Já brala taky Cipralex, minimální dávku a nakonec jsem vysadila před otěhotněním a v pohodě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
13.4.13 19:35

Ahoj,
nevím jak je to přesně s léky které bereš ty, ale já byla na AD asi půl roku kvůli změnám v rodině. Brala jsem je půl roku, jedny jsem si mohla zvyšovat do určité dávky sama dle potřeby. Stále jsem však min. 1× měsíčně docházela k psychiatrovi. Postupem času jsem tak nějak začala zjišťovat, že je mi lépe a lépe a po půl roce jsem je mohla vysadit v zásadě najednou. Jinak mi doktor říkal že třeba trvá tři týdny až měsíc než opravdu začnou působit a je třeba dlouhodobější užívání aby se hladiny těch hormonů srovnaly. (co jsem tak pochopila) Neboj AD nejsou nic hrozného zvlášť když jsou po domluvě s lékařem. Ví co dělají. Jinak určitě je lepší aby jsi byla v pohodě, potom bude v pohodě i dítko a věř, že potom budeš moci být šťastná i bez nich.
Držím palečky ať je to vše brzo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
13.4.13 19:37

Já i kamarádka jsme vysadily a dobrý. ALE! Určitě je nevysazuj sama, jakmile se ti udělá dobře. To je právě většinou problém, že se lidem uleví, řeknou si, že je nepotřebují a zase se dostanou tam, kde byli. Není na tom nic špatného. Spousta lidí bere prášky na psychiku. Hold nedostatek serotoninu a už to jede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
13.4.13 19:51

Ahojky..
začala jsem brát Cipralex 4měsíce po porodu.. brala jsem ho rok, vysazení mi dr. doporučil před létem, že v zimě a na podzim to není ideální.. vysazení bylo tuším tenkrát najednou, ani ne postupné a zvládla jsem to s přehledem…
takže se opravdu neboj :kytka:
brala jsem to na panickou poruchu, kterou jsem ale neměla v nějaké extra silné podobě, tak možná to bylo i tím.. :nevim:

hrozně jsem se bála, že až vysadím, tak si ty stavy znova sama přivolám ale naštěstí se nestalo.. je to už rok a teď mám za pár dní rodit a občas se mi stalo, že jsem měla nával paniky ale jak už vím, o co jde, podařilo se mi to vždycky zvládnout..

držím palečky, určitě je nějaký čas ber, ať se Ti všechny hladiny srovnají a pak se domluv s doktorem a vysazení se neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.13 21:03

Děkuju, hrozně jste mi pomohli a uklidnili mě :hug:

• Citovat
  • Upravit
13.4.13 21:22

Chtěla jsem také přispět, ale na poslední chvíli jsem si všimla, že chceš jen pozitiva, takže od toho raději upustím :think: Každopádně hodně štěstíčka a radosti, ať je zase brzy po duši lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.13 21:23

Depresema trpim 4 roky, ted jsem na psychiatrii. Cipralex jsem několikrát za tu dobu vysadila avždycky se to dalo zvládnout i ted nepočítám, že je budu brát dlouho

• Citovat
  • Upravit
17014
13.4.13 21:30
@Anonymní píše:
Depresema trpim 4 roky, ted jsem na psychiatrii. Cipralex jsem několikrát za tu dobu vysadila avždycky se to dalo zvládnout i ted nepočítám, že je budu brát dlouho

Tak očividně jsi je vysadila moc brzo, vyměnila bych doktora, po vysazení bys měla být v pořádku a ne zase za chvilku brát léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.13 21:54

@araw Tak u mě je problém, že mam bipolární poruchu s hraniční poruchou ossbností a problémy se střídají, můj psychiatr měl ve mě důvěru, že to zvládnu ambulantně nakonec jsem skončila na psychiatrii. Byli období, kdy jsem byla v pohodě bez antidepresiv třeba těhotenství, kojení

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex