Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ono je třeba je užívat dýl, ale až tě vyléčí, pak budeš šťastná i bez léků, hlavně neukončuj léčbu dřív, než ti doporučí lékař. A neboj, nepřestanou účinkovat. jedna psychiatrička prohlašuje, že by AD předepisovala jako bombony, povinně všem
Až ti léčba zabere, pak budeš několik měsíců na nějaké dávce a pak ti ji lékař začne snižovat, ale pokud bereš dvoje, tak to bude na delší dobu, ale až ti zaberou, to ti bude krásně.
Budeš vstávat a těšit se na věci, o kterých te´d ani nevíš. Takže se netrap, to bude dobrý. Na AD není nic špatného, fakt ne
![]()
Já brala taky Cipralex, minimální dávku a nakonec jsem vysadila před otěhotněním a v pohodě ![]()
Ahoj,
nevím jak je to přesně s léky které bereš ty, ale já byla na AD asi půl roku kvůli změnám v rodině. Brala jsem je půl roku, jedny jsem si mohla zvyšovat do určité dávky sama dle potřeby. Stále jsem však min. 1× měsíčně docházela k psychiatrovi. Postupem času jsem tak nějak začala zjišťovat, že je mi lépe a lépe a po půl roce jsem je mohla vysadit v zásadě najednou. Jinak mi doktor říkal že třeba trvá tři týdny až měsíc než opravdu začnou působit a je třeba dlouhodobější užívání aby se hladiny těch hormonů srovnaly. (co jsem tak pochopila) Neboj AD nejsou nic hrozného zvlášť když jsou po domluvě s lékařem. Ví co dělají. Jinak určitě je lepší aby jsi byla v pohodě, potom bude v pohodě i dítko a věř, že potom budeš moci být šťastná i bez nich.
Držím palečky ať je to vše brzo v pohodě.
Já i kamarádka jsme vysadily a dobrý. ALE! Určitě je nevysazuj sama, jakmile se ti udělá dobře. To je právě většinou problém, že se lidem uleví, řeknou si, že je nepotřebují a zase se dostanou tam, kde byli. Není na tom nic špatného. Spousta lidí bere prášky na psychiku. Hold nedostatek serotoninu a už to jede
Ahojky..
začala jsem brát Cipralex 4měsíce po porodu.. brala jsem ho rok, vysazení mi dr. doporučil před létem, že v zimě a na podzim to není ideální.. vysazení bylo tuším tenkrát najednou, ani ne postupné a zvládla jsem to s přehledem…
takže se opravdu neboj ![]()
brala jsem to na panickou poruchu, kterou jsem ale neměla v nějaké extra silné podobě, tak možná to bylo i tím.. ![]()
hrozně jsem se bála, že až vysadím, tak si ty stavy znova sama přivolám ale naštěstí se nestalo.. je to už rok a teď mám za pár dní rodit a občas se mi stalo, že jsem měla nával paniky ale jak už vím, o co jde, podařilo se mi to vždycky zvládnout..
držím palečky, určitě je nějaký čas ber, ať se Ti všechny hladiny srovnají a pak se domluv s doktorem a vysazení se neboj ![]()
Chtěla jsem také přispět, ale na poslední chvíli jsem si všimla, že chceš jen pozitiva, takže od toho raději upustím
Každopádně hodně štěstíčka a radosti, ať je zase brzy po duši lépe ![]()
Depresema trpim 4 roky, ted jsem na psychiatrii. Cipralex jsem několikrát za tu dobu vysadila avždycky se to dalo zvládnout i ted nepočítám, že je budu brát dlouho
@Anonymní píše:
Depresema trpim 4 roky, ted jsem na psychiatrii. Cipralex jsem několikrát za tu dobu vysadila avždycky se to dalo zvládnout i ted nepočítám, že je budu brát dlouho
Tak očividně jsi je vysadila moc brzo, vyměnila bych doktora, po vysazení bys měla být v pořádku a ne zase za chvilku brát léky
@araw Tak u mě je problém, že mam bipolární poruchu s hraniční poruchou ossbností a problémy se střídají, můj psychiatr měl ve mě důvěru, že to zvládnu ambulantně nakonec jsem skončila na psychiatrii. Byli období, kdy jsem byla v pohodě bez antidepresiv třeba těhotenství, kojení
Ahoj, týden beru Cipralex ráno a Prothiaden večer. Po porodu jsem to nějak nezvládla a nějak to na mě dopadlo. je mi psychicky už líp, ale nějak se nedokážu smířit s tím, že beru AD.
prostě se bojím, že bez nich už nebudu moct být šťastná, přitom na tom nejsem tak špatně. Pak ale přijde chvilka kdy si říkám, že pokud mám být šťastná s nimi tak je to lepší než bez nich a trápit se.
chtěla bych také vědět jak to, je když mi léčba zabere? pak se snižuje dávka? nebo se musí navyšovat? já si furt myslím, že je to jako s ibalginem, že když se dlouho bere tak pak už neúčinkuje a musí se toho brát víc. Asi jsou moje obavy zbytečný, ale nějak s tím furt zápasím. Budu ráda, když mi někdo napíše jen pozitivní věci