Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já jsem po operaci plic v roce 2005.Vzali mi část jednoho laloku, protože bylo podezření na zhoubný nádor(to se naštěstí nepotvrdilo).
Já jsem to měla složitější, rok před tím jsem měla 2 operace pro zhoubné nádory a pak chemoterapii. V rámci kontrol na onkologii mi po roce našli ložisko na plících, o kterém si mysleli, že je metastáza. Po operaci jsem také měla problémy s dýcháním a velké bolesti. V nemocnici mi ukázali rehabilitační dechová cvičení, cvičila jsem asi rok a vše se upravilo. Operovali mne v Praze na Bulovce. Invalidní důchod jsem měla 5 let, teď už chodím normálně do práce na celý úvazek.
Měla jsem plný invalidní důchod (invalidita 3.stupně).Vzali mi třetinu levé plíce. Řeli mi, že to byl granulom - nezhojená infekce násladkem oslabené imunity po chemoterapii.Kde jsem k ní přišla nevím, neměla jsem ani rýmu.
Já mám ve zprávě napsáno granulom nejasného původu. Také nemohli zjistit co to je.
Nejdříve mysleli, že ložisko tuberkulozy, ale tu po testech vyloučili. Nakonec po 2 měsících to uzavřeli. V nemocnici jsem ležela 1 měsíc.
Byla jsem tak dlouho, protože nevěděli co to je a měli podezření na tuberkulozu. 14 dní jsem byla na izolaci, než TBC vyloučili.
@velbloudiceB píše:
Byla jsem tak dlouho, protože nevěděli co to je a měli podezření na tuberkulozu. 14 dní jsem byla na izolaci, než TBC vyloučili.
To mě mrzí, že Vás tak dlouho trápili ve špitále.
Ta představa, že už jste mohla být dávno doma, co… Hlavně ale, že to dobře dopadlo. To je důležité. A teď se cítíte zdráva?
Jsem v pořádku, akorát mám stále oslabenou imunitu. Jinak na plicní jsem 1.rok chodila na kontrolu po 3 měsících, další 4 roky jednou za půl roku a teď už jen 1× ročně.
@velbloudiceB
Mě napsal po půlroce přesto, že ví, že se mi špatně dýchá, prý ale musím chodit na ty rehabilitace a uvidím, že se to zlepší, ale zkouška na spyru nebyla moc dobrá. Prostě to neutáhnu.
Měsíc je krátká doba, mně se začalo dýchat lépe asi po půl roce. Lékař mi říkal, že stačí i jedna plíce, aniž by měl člověk dechové omezení. Jaké děláte cviky? Já jsem nikam nedocházela, cvičila jsem doma, co mi v nemocnici ukázali. Už si pamatuji jen, že jsem nafukovala balonek.
Má někdo zkušenosti s operací plic? Moc děkuji za jakékoliv informace.