Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tohle cvičení jsem dělala taky, v nemocnici s RHB sestrou a pak doma, nikam jsem
nedocházela. Jizvu jsem si také masírovala podle jejich instrukcí sama. Začalo se mi to lepšit asi po půl roce.
Mám ji asi tak stejně velkou, kousek v podpaží a pak na zádech a ještě jizvu po drenu asi 3 cm. Já jizvu spíš jen natírala měsíčkovou mastí. Masírovat to moc nešlo, protože to dost bolelo. Dosáhla jsem si tam, mám ji pod lopatkou.
No jo uvnitř je to horší, protože kromě přeřezání svalů museli roztahovat i žebra.
Já jsem ještě asi půl roku po operaci musela brát láky na ředění krve a na noc léky proti bolesti.
Jo jo to mám ještě v živé paměti. Akorát ty léky na kašel jsem inhalovala, měla jsem berodual a mucosolovan. Na boku jsem také dlouho nemohla spát. Bolesti přes den se po měsíci zmírnily, v noci mně, ale probouzelo každé pohnutí hodně dlouho.
Jo to se mi také stávalo. To místo s drenem i potom po vyndání bolelo snad víc než operační rána.
Měla jsem to stejně, ten katetr mi také z míchy vypadl a bolelo to jak čert. Jinak jsem chodila i s drenem s nádobou na tekutinu v ruce(teda jenom na WC a umýt se).
Je mi 47 let jsem po operaci 6,5 roku. Jinak mně dren dávali na operačním sále při operaci, takže po probuzení z narkozy jsem ho měla už zavedený. Ležela jsem 3 dny na JIP, tam mi dávali proti bolesti infuze, tak to jsem bolesti ani neměla. Pak mně přeložili na izolaci a tam mi dávali injekce, ty teda moc nepomahaly. Užila jsem si bolestí teda dost.,Opiaty mi nedávali protože můžou způsobit útlum dýchání. Dren jsem měla asi 10 dní.