Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já bych řekla, že ne. Migréna i MS jsou docela rády pospolu…
určitě jedna nevylučuje druhou.
Já si myslím, že je to blbost… migréna určitě neoddálí MS. Jinak já na migrény trpím taky… a sakra často. třeba i 2× za týden nebo mě bolela hlava i 14dní v kuse. A jsem taky absolutně nepoužitelná a nic na to nezabírá. ale na podzim jsem začala docházet k neuroložce prošla jsem všemi možnými vyšetřeními a nic se nezjistilo… prostě migréna… jenže pak ji napadlo ať přestanu brát léky. HA, na bolest, prostě nebrat nic… a musím říct, že po vysazení HA jsem měla za poslední 4 měsíce migrénu 1. Slabší bolest hlavy tak 3× a pokaždé na to stačil jeden ibalgin a hodina klidu… dnes jsem zrovna byla na gyndě a dělali mi hormonální vyšetření z krve a až bude, tak pak teprve dostanu HA jinou, která by neměla migrény spouštět… tak jsem zvědavá…
To je zajímavý… já na to trpim taky často, a moje doktorka mi řekla že je to od krční páteře a ať chodím na masáže… je pravda, že na nějaký vyšetření a lítání po nemocnicích jsem teď kůli práci dlouho neměla čas, ale dala jsem výpověď, tak něž nastoupím jinam, tak se dám dopořádku… s sou HA je to vážně zajímavý, za 14dní jsem objednaná na gyndu na vyšetření, že chci jí vysadit a přejít na nehormonální tělísko…tak uvidim, třeba se to pak taky zlepší ![]()
a jestli teda migrena neoddálí ms tak jsem teda fakt zvědavá, jestli teda jsem těhotná nebo ne ![]()
Ahoj mám dotaz… před třemi týdny jsem začala podle příznaků šílet z toho že jsem těhotná… bylo mi ráno zle, bolela mě prsa, přestali mi držet gelové nehty… tak jsem si dělala testy, ale jak jsem předpokládala, byli negativní (vím, že bylo na test moc brzy), každopádně jsem to pustila z hlavy i poslední týden už mi je po ránu dobře prsa nebolí…tak jsem si říkala, že jsem si to vsugerovala… včera a dneska mě chytla příšerná migréna (občas na to trpím, většinou trvá 2 dny, nejsem schopná se ani postarat o dítko, prostě nic a prášky mi moc nezabírají), ale abych se dostala k jádru věci, už 9. jsem měla dostat MS. Beru anikoncepci, takže to mívám skoro na hodinu přesně (je pravda, že jsem si tento měsíc zapomněla 2 prášky po sobě vzít, ale z mojí vlastní zkušenosti z prvního těhu vím, že se mi podařilo otěhotnět až po půl roce co jsem antikoncepci vysadila úplně, takže mi přijde jako blbost abych po 2 dnech vynechání byla těhu)… MÚŽE MI MIGRÉNA ODDÁLIT MS?? Teď jsem si dělala test a byl negativní (udělám si ještě jeden z ranní moči) ale stějně… prostě mi to nejde do hlavy…sorry za dlouhý příspěvek, muselo to ze mě ven