Nachlazení u dospělého

47759
10.4.13 16:36

Nachlazení u dospělého

Holky pomoc, leze na mě nějaký bacil, pálí mě na pruduskach, mám problémy s vykaslavanim, v krku mě bolí, už se mi spouští i rýma, motá se mi hlava a sotva se držím na nohou, zatím jsem bez teplot, jenomže jsem ve 30 týdnu těhotenství a nevim jestli si můžu udělat třeba zazvorovy čaj..
K lékaři se asi nedostanu, chlap je od rána do večera v práci a nechci tahat syna mezi ty nemocné, takže se dostanu leda tak večer na pohotovost, nějaké ležení v posteli také nehrozí, to mě malej nenechá :zed: :zed:
Poradite co pomáhá vám? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1719
10.4.13 16:39

@ivana-domca Me naposledy pomohl Septisan na krk a do nosu kapky Pinosol. oboji se v tehotenstvi muze :palec:
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.4.13 16:43

Už zmíněný Septisan a Pinosol, jinak můžeš ještě zkusit klasický cibulový sirup ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.4.13 17:18

No já to chytla od malý - stále jí kojím, takže Septisan, něco do nosu, já teda i Sinupret - může se i pro děti od roku, tak jsem si ho normálně dávala, ale nějaký varování pro těhotné a kojící tam je.. Jitrocelový sirup na vykašlávání..
No já stejně skončila na antibiotikách se zánětem průdušek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
10.4.13 17:31

Mam to samy, jsem 28tt. Kaslu jak tuberak a pali me nosohltan a mam rymu, vsechno me boli a dolezu sotva na zachod. Kdyz je mi hodne ouvej, beru si Paralen, do nosu vincentku, morskou vodu, Olynth, na kasel mam Stodal a na noc Sinecod, na rymu ten Sinupret, tablety jsou lepsi nez kapky. Vse schvalene od lekare, dneska jsem tam byla. jinak lezet, lezet, lezet, hodne pit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.4.13 17:34

@gabriela82 jitrocelovy sirup i sinupret mám doma, kapky do nosu jen dětský nasivin a vincentku, ale zaukoluju chlapa ať něco koupí :lol:
Já doufám, že se to obejde bez návštěvy lékaře, samozrejme jestli vyletí horečky, tak budu muset aspoň na tu pohotovost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.4.13 17:36

@Verca1989 cibule už je nalozena v cukru, jen musím počkat až pustí šťávu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
10.4.13 17:38

Jinak zakladatelko je to hodne infekcni, u nas to ma pulka rodiny, doslova, ja to chytla od syna, virovej zanet prudusek. Ma to muj tata, tchyne, teta i bratranec. Ruzne to doputovalo az k nam. Doktorka mi dneska rikala ze to strasne radi, ale ze na to se neda nic napsat. Proste srazet horecku a odpocivat a nechat si udelat crp, jestli to neni na atb. A modlit se, aby to.nechytlo.dite, nas malej mel 40tky celej vikend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
10.4.13 17:40

@ivana-domca já když byla těhotná tak jsem se na nějakou vincentku vy*rala a koupila si olynth. Protože jsem 14 dní smrkala a byla jsem na mrtvici. A prd se stalo. Dala jsem si paralen a občas ibáč. Udělala domácí čaj ze zázvoru a citronu s medem a na krk prdla zábal z koňské masti a za 3 dny jsem lítala jak rybička. A to jsem měla týden před termínem (3 týdny před porodem). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
10.4.13 17:42

@mejdylko nejlepsi je to kombinovat, prostrikavat tou Vincentkou nebo morskou vodou na vyplachnuti a zvlhceni a pak olynth na oplasknuti sliznice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.4.13 17:43

@Pratt ještě aby mi to chytily děti :zed: :zed: budu doufat že ne, starší je už celkem samostatný, ale s malým by to byl mazec, před měsícem byl poprvé nemocný, (18 měsíců) 39 horečky, byli jsme u lékaře, naštěstí jen viroza, ale po odeznění horecek vyskocily afty v puse, tak jsme si dost užili :roll:
Snažím se hodně větrat, tak snad budou děti o. k. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.4.13 17:45

@mejdylko a ten zabal z koňské masti se dělá jak? A kolik toho zazvoru na 1 litr vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
10.4.13 17:54

@ivana-domca normální chladivá koňská mast (ne ta s chilli ta by tě rozhycovala a mohl by ti vylítnout tlak :D) hrábneš tam na 3 prsty, namatláš na krk a dáš igeliťák aby se to zapařilo a zavážeš šátkem. A necháš. Děláš tak 3×-4× za den. :) mě to moc pomohlo. Nebo mi babička mazala průdušky alpou. Ten čaj na litr nastrouhat asi čtvrtku kořene, dát na plátky nakrájený citron, můžeš přidat nějakou bylinku, třeba meduňku, šípek, lipovej květ (nebo třeba i pytlíkovej bylinkovej čaj) dochutíš medem. Je to mňamka. :) je asi tak ten litr. Já si to dělám do džbánu. Jsem schopná ho vylemtat celej za hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.4.13 18:09

@mejdylko tu chladivou konskou mast mám doma, tak to je super :palec:
Zatím se prolevam jen zazvorovym čajem s citronem od jemči, ten je taky dobrý, ale asi dost slabý :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
10.4.13 18:13

@ivana-domca tam je zázvoru asi tak za nehet. :D tak zkus domácí.. uvidíš, že to chuťově je úplně jiné. Koňskou mast používám skoro na všechno. Máma s ní masíruje. :) a je super i na záněty kloubů a bolení zad. Pořád s ní mažu přítele popráci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí