Nachlazení u dospělého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.10.14 07:35

Ahoj, pora'Dte: měla jsem chřipku-příznaky postupně tyto: zvětšené uzliny, kašel, poté rýma (většinou to bývá obráceně), trvalo to asi 14 dní. pak skoro týden klid a znova totéž (vyjma uzlin). Hleny zelené a husté, pak pruhledné a tažné. Nyní už mě rýma skoro přešla, občas zelený hlen, jinak pruhledny. Az dnes jakoby nijaky a vodnaty. Obcas v ramci smrkání krev.
Poradte pripravek na vyleceni. Uz jsem z toho vytocena, navíc jsem chctela chodit před vanocema trochu cvicit, abych trochu zhubla a na to fakt nejsem. diky. anonymne, at se do me nepustite ohl. detailního liceni hlenu.

• Citovat
  • Upravit
6525
30.10.14 07:41

Hmm, tak to si pockam. Ja teda podobny prubeh… jen jsem si myslela, ze ted jsem to chytla od deti.
Lecim se zazvorem, medem, citronem a vzhledem k tomu, ze jsme doma nemocni vsichni… tak jsme proste doma a cajickujeme. Na kasel bromhexin, sprej do nosu. Je to bez teploty, takze fakt nevim, co na to jinyho… :nevim:

S tou zelenou rymou to asi chtelo k doktorovi, tam uz jsi asi mela nejakou bakterialni infekci. Dal by ti asi ATB. V tehle fazi, co popisujes, bych to podporila vitaminy a klidem v posteli, kdyz si to muzes dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
30.10.14 08:00
@Black Cat píše:
Hmm, tak to si pockam. Ja teda podobny prubeh… jen jsem si myslela, ze ted jsem to chytla od deti.
Lecim se zazvorem, medem, citronem a vzhledem k tomu, ze jsme doma nemocni vsichni… tak jsme proste doma a cajickujeme. Na kasel bromhexin, sprej do nosu. Je to bez teploty, takze fakt nevim, co na to jinyho… :nevim:S tou zelenou rymou to asi chtelo k doktorovi, tam uz jsi asi mela nejakou bakterialni infekci. Dal by ti asi ATB. V tehle fazi, co popisujes, bych to podporila vitaminy a klidem v posteli, kdyz si to muzes dovolit.

holky, napiste, jak vam to dlouho trvalo. o me se to uz pokousi od prvního tydne v zari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
30.10.14 13:30

No ja uz jsem z toho docela na palici. Kdyz uz si myslim, ze bych mohla mit klid, tak se mi to bud zhorsi ze dne na den… nebo je treba tyden klid a vsechno znova… A to zobu uz vic jak mesic Echinaceu Forte s vit. C. Pripadam si uz jako opravdovy kripl, co nic nevydrzi… chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.2.16 19:51

Ahoj,
prosím o radu.
Jsem nějaká nachlazená, napřed to vypadalo, že dobré, ale spustila se mi šílená rýma, už asi třetí den smrkám jak divá… Trochu mě občas pobolívá hlava, ale to je u té rýmy pochopitelné, jsem samozřejmě unavenější, ale jinak vcelku OK. Dnes jsem měla párkrát jakoby nutkání zakašlat, nicméně není ještě co… Předpokládám, že se rozkašlu během pár dnů - ale otázka je - letět s tím s doktorovi, nebo se kurýrovat podomácku? A pokud ano, co by tak mohlo zabrat? Koupila jsem si Coldrex, po něm se mi na pár hodin hodně uleví, ale jelikož trpím spíš na angíny, tak vůbec nevím…
Díky za tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
9.2.16 19:54

@Tate kapky do nosu, hodně tekutin, ležet, na horečku a bolest paralen. pokud nejsou komplikace, tak bych k dr nešla. normální viroza, co chce klid a pár dnů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.2.16 19:58

Kapky snad ani nejsou potřeba, protože rýmu mám pořádně spuštěnou… Spíš jsem si říkala, jestli nebude něco potřeba na ten dráždivý suchý kašel (nebo zatím jen náznak).
Asi tedy vyčkám, když mi nijak extra zle není, snad jak ustane rýma, tak bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
9.2.16 20:26

Oloupej a nakrájej si „tunu“ cibule. Dej jí všude, hlavně do ložnice. Přírodní antiseptikum, opravdu to pomáhá. Sice to u vás bude smrdět, ale to přežijete. Přeji brzké uzdravení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.2.16 20:31

@Mari5 Děkuji za radu :kytka:
Příští týden bych potřebovala být úplně fit, tak doufám, že léky, čaj, postel a vaše rady pomohou :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
9.2.16 20:42

S rýmou bych k doktorovi nešla, pokud u toho nejsou vysoké teploty. Udělej si zázvorový čaj, dej si vitamíny a vylež se. Na kašel je dobrý domácí tymiánový sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.2.16 21:04

@MUFICE Už koukám, ten domácí tymiánový sirup vypadá suprově. Máme doma dokonce nasušený tymián ze zahrádky, takže hned jdu vařit.
Myslíš, že se může užívat i na takový suchý kašel-nekašel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
9.2.16 21:09
@Tate píše:
@MUFICE Už koukám, ten domácí tymiánový sirup vypadá suprově. Máme doma dokonce nasušený tymián ze zahrádky, takže hned jdu vařit.
Myslíš, že se může užívat i na takový suchý kašel-nekašel?

My ted marodili se synem a používali jsme ho na oba kašle. Pak jsem ještě vyzkoušela recept z MMB, kam se přidává ještě nakrájená cibule, česnek, med, zázvor :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.2.16 21:16

Díky :kytka:
Cibule, česnek, med a zázvor - tu kombinaci znám :) a vůbec zázvorový čaj s medem a citronem je taky super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí