Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Adama mám já a nemusí to být taky každej druhej, tak dejte Davida ![]()
Se svátkem si moc nevyberete, David má 30.12., takže pár dní po Vánocích a den před Silvestrem. My to řešíme tak, že místo svátku slavíme Den dětí v červnu.
Tak mě se jméno Adam nelíbí, ale David jo
Takže u mě by to bylo jasný, záleží ale na tom, jaký jméno se líbí víc tobě ![]()
@terinka4444 k některýmu Honzovi se Jendo hodí, ale k našemu se Jeníček nehodí
a Jendo docela jde
až se vyspí zkusím mu to říct jak se mi to bude líbit ![]()
@Kakika píše:
tak to mám mezeru jak blázen
![]()
Mám Adama, když byl malý, byl to Dáda, teď normálně Adam.. nezdrobňuju…
Mně se víc líbí Adam. Sestra Adama má, říkáme mu Aďo, Adámku, Aďulko ![]()
@K.Black píše:
@terinka4444 k některýmu Honzovi se Jendo hodí, ale k našemu se Jeníček nehodía Jendo docela jde
až se vyspí zkusím mu to říct jak se mi to bude líbit
Když už se tu rozebírá ten Jan - toho v rodině taky máme a nikdo mu zase neřekne jinak než Hanys
(na jendu ani honzu by neslyšel
)
Já mám Adámka a říkám mu "Adis, Adík a nebo normálně Adámku, Aďko, Aďulíne… ono si to svoje najdeš ![]()
Hodně jsem poslouchala, že ho připravujeme o svátek, ale není to pravda. Svátek slavíme na Vánoce dopoledne, všichni z rodiny mají čas, protože na štědrý den se toho moc nedělá
a dopo dostane nějaký dárek a do večera je hodnej ![]()
Neznam nikoho kdo davidovi rika dada nebo daja
ale adamovi ada rikaji casto mno..takze asi David…jinak me se libi oboje
@Vend píše:
Ahoj maminky, u nás je momentálně na denním pořádku výběr jména, proto bych se chtěla o naši diskuzi podělit i s Vámi a byla bych ráda o Váš názor. Co myslíte, jméno Adam, nebo David? Každá má samozřejmě svůj názor, ale zajímalo by mě, jak jsou tato jména oblíbená a jaké mají varianty. Kdo tyto jména máte v okolí, jak jim říkáte? Mně osobně se obě líbí moc, ale u Adama se mi nelíbí, když mu říkají Áda nebo Áďa a u Davida zase Dáda nebo Dája…
Nemáte nějaké své varianty těchto jmen? Moc díky za diskuzi, chápu, že to pro Vás není podstatné, ale znáte to, ženská nad tím uvažuje
My máme 8 letého Adama. Říkáme mu jen Adame, Adámku
![]()
První syn se jmenuje David a mrňous kterej se již brzo narodí bude Adam
takže za mě jsou obě jména hezká ![]()
Mě se líbí Davídek, říkala bych mu : Davídku, Davide, Davčo jinak už nevím ![]()