Příjmení po otci

1110
7.3.13 14:13

příjmení po otci

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak moc je složité zařídit příjmení po otci dítěte, když nejsme manželé. Svatba je plánovaná až miminko trochu povyroste. Jsem teď ve 20 týdnu. Je to moc složité? A jak se to vlastně dělá? :oops: Mám se o to zajímat už teď? Nebo je to jednoduší až se vezmeme? Vzít se chceme 100%, jenom je to otázka času. Do porodu už to určitě nezvládneme. Neměla některá z Vás podobnou situaci? Děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ariadne
7.3.13 14:15

Na matriku přiznat otcovství a rovnou podepsat dohodu o příjmení dítěte po otci.

• Citovat
  • Upravit
6842
7.3.13 14:19

Je to jednoduché, takových matek je spousta :)
Zajdete oba na matriku, oba sebou rodné listy a občanky a těh. průkazku. Tam vám dají přečít nějaké poučení (bla bla bla o právech a povinnostech obou rodičů) a pak podepíšete papíry (jeden si nechá matrika, druhý vezmete sebou do porodnice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
7.3.13 14:19

@Adduše S pritelem pujdes na matriku o priznani otcovstvi, a rovnou se tam podepise papir se jmenama, a prijimenim…My to taky tak meli a svatba byla az kdyz syn mel 16 mes. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
7.3.13 14:20

Vůbec to není složité, stačí zajít na matriku, tak jak to psala @Ariadne a tento papír nezapomenout vzít k porodu, jinak mimi bude mít tvé příjmení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee

@Adduše na matriku - oba OP, rodné listy, těhotenskou průkazku.. Tam přítel přizná otcovství a podepíšete dohodu o příjmení :pankac:

• Citovat
  • Upravit
7899

Zajděte oba na matriku, vemte si občanky, rodné listy a těhu průkazku. Jedná se o přiznání otcoství. Určitě je to jednodušší teď než to řešit potom. Ten potvrzený list pak vezeš do porodnice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
7.3.13 14:22

Děkuji :) a až tam půjdeme, tak už musíme mít vybraná i jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
7.3.13 14:23

Nemusíte, ale pokud ano, chtěli je po nás zapsat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
7.3.13 14:24

Já být tebou, tak bych si tam skočila ještě když jsi těhotná. A jak už tu psali, tak tam jdi s otcem dítěte, vem te si rodný listy a občanky.. Až bude mimčo na světě, tak nebudeš vědět kam dřív. Aspoň bys měla o starost míň ;)

• Citovat
  • Upravit
7899
7.3.13 14:25
@Adduše píše:
Děkuji :) a až tam půjdeme, tak už musíme mít vybraná i jména?

mi nemuseli, ale do porodnice ho mít pak musíš je to prohlášení o jménu, já si ho vytiskla na netu a sama vyplnila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13535
7.3.13 14:26

Hokky..vlezu vam sem jestlinto nevadi..jsem 28tt hrozi mi predcasny porod, takze se z nemocnice rozhodne nedostanu..jen jsem se chtela zeptat jestli bude stacit, kdyz pritel zajde na matriku s mym rd a vyridi to sam..nebo bude potrebovat nejak plnou moc? Je to blby v tom, ze nevime, kdy porod prijde:( jeste jednou se omlouvam zakladatelce, ze jsem se sem vetrela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.3.13 14:27

@Adduše jak píšou holky, zajít na matriku už v těhotenství a budete mít klid. Co se týče křestních jmen, záleží asi jak kde, po nás jména chtěli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
7.3.13 14:28

@Katula1234 tak to bych si určitě zařídila plnou moc, jinak to asi nepůjde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
7.3.13 14:28

A máte spolu trvalé bydliště?

Pokud ne, dítě bude mít automaticky tvoje…takže pokud bys chtěla dítě nahlásit na trvalé bydliště otce, také to nechte zapsat do toho papíru ohledně jména a příjmení. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze