Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky. Jak se vám líbí a nelíbí jméno Josefína? Čekáme druhý dítko, doma máme ještě Viktorku. Sice ještě nevím, zda to bude holka či kluk, ale na kluka bychom vybrané jméno měli. S manželem se nám líbí česká jména a tohle je jeden z favoritů, ke kterému se přikláníme nejvíce… Díky za vaše názory.
Mně se nelíbí, ale neptej se, záleží přece na tom, jak se líbí vám. ![]()
Josefína je pěkné jméno, karamádka má Josefínu, říkalí je Pepi ![]()
Příspěvek upraven 24.02.13 v 18:35
Mi se to moc libi. Ale musis si ujasnit, jestli se ti libi i verze jako Pepca, Pepina atd.
No mě se nelíbí, ale jak píšou holky výše záleží přeci na Vás je to vaše dítě a vy jí tak budete říkat ![]()
@alusa11 No a když jsme vybírali Viktorku, tak jich bylo málo
, pak se rozthl pytel s Viktorkama
Ale zase spíš tvary Victoria, Viktoria apod. My máme normálně česky Viktorie ![]()
Taky se mi to jméno nelíbí. Nedokážu si představit, jak by takové dívce říkali ve škole. Ve školce bude Josefínka, ale ve škole? ![]()
@Ali-Ali No to se mi právě líbí
, Jenža pak si říkám, aý bude v pubertě a dospělá a ve škole, jak to budou děti brát apod…
Ahoj, ja si vzdycky pri vyberu jmena predstavim jak ji budou rikat az bude velka/y, a toto jmeno se mi nelibi, Josefinka jeste dobry, ale Pepina, Pepicka, to se mi uz nelibi. Ale je to jen a jen na vas ![]()
@Makinaa007 Jako malé Josefínka nebo Pepi, Pepína a jako velké asi stejně ![]()
A mně se sice líbí všechny tvary toho jména, ale nejsem si vůbec jistá…
@hmvpapir kdys to mate rozmyslene, tak to Jméno dejte, každé Jméno se Da říct pěkně. Akorát to pro někoho bude zvláštní, ze Pepa je holka a bude muset vysvětlovat. Teď ME blbe napadlo prasátko Peppa a to je taky holka. ![]()
Josefínka je krásné jméno, ale když někdo řekne Pepina, tak se mi ježí všechny vlasy na hlavě! ![]()