Josefínka? Líbí?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2017
24.2.13 18:56

Jméno se mi nelíbí, ale záleží na vás, jak se rozhodnete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.13 18:58

Krásné jméno :palec:.Moje babička byla Josefa, taťka je Josef a pokus by se stal zázrak a měla jsem ještě dceru, tak uvažuji o Kateřině Josefíně ;)

• Citovat
  • Upravit
430
24.2.13 18:58
@Martina.ova píše:
Mně se nelíbí..vždycky si říkám, že by rodiče měli dát takové jméno, aby se za něj dítě jednou nemuselo stydět, což si u Josefíny (Pepičky) nejsem úplně jistá. Jen můj názor, pokud se líbí vám, tak jej dejte :kytka:

Co je na takovém jménu ke studu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
24.2.13 19:04
@Brouk Pytlik píše:
Co je na takovém jménu ke studu? 8o

mně se to jnéno prostě nelíbí :) co je na něm ke studu? Asi to, jako když mamce, která je Maruška, děti říkaly Mařeno a ona se červenala studem, protože tahle podoba jména se jí vůbec nelíbila.

Příspěvek upraven 24.02.13 v 19:04

• Citovat
  • Upravit
1848
24.2.13 19:04

Mně se líbí moooc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.2.13 19:07
@Martina.ova píše:
mně se to jnéno prostě nelíbí :) co je na něm ke studu? Asi to, jako když mamce, která je Maruška, děti říkaly Mařeno a ona se červenala studem, protože tahle podoba jména se jí vůbec nelíbila.

A proto by se neměl nikdo jmenovat Marie? Nebo Josefína - ono nejlíp aby byly všechny děti pojmenované stejně, ne? :mrgreen:

Mám jméno, jehož jednu podobu bytostně nesnáším - a je to přesně ta podoba, která hned každého napadne. Ale stačí jen říct: Neříkej mi, prosím, takto, nemám to ráda." A budeš se divit, funguje to. A své jméno mám opravdu moc ráda.

PS: Mé děti mají málo obvyklá starší až archaická česká jména - a líbí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
24.2.13 19:07
@Martina.ova píše:
Asi to, jako když mamce, která je Maruška, děti říkaly Mařeno a ona se červenala studem, protože tahle podoba jména se jí vůbec nelíbila.

Příspěvek upraven 24.02.13 v 19:04

tak to už snad je o nátuře té dotyčné, která si to nechá líbit. Ani Marie není ošklivé jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
24.2.13 19:08

@Lesina
Všichni stejně? to by se to asi pak trochu pletlo :lol:
zakladatelka se ptala na to, zda se nám jméno Josefína líbí. za mě nelíbí - je to čistě jen můj názor :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8566
24.2.13 19:12
@Martina.ova píše:

Jee, tak to by se úplně stejně mohla stydět Lenizna, Petruna, Veruna, Baruna nebo Lucina, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.13 19:13

Já myslím, že u každého jména se najde podoba, která dotyčnému může vadit, taky mám takovou a to mám zcela běžné české jméno. Taky se mě sposta jmen nelíbí, ale to neznamená, že se někomu dalšímu třeba líbí. Všechno je jen o lidech a i sekrásnější jméno se dá říct hnusně, když někdo chce.

• Citovat
  • Upravit
573
24.2.13 19:14

Syn je na horním stupni ZŠ a mají ve třídě Josefínu, tak jsem se ho hned zeptala jak jí říkají. Odpověď:,,normálně Josefíno" :D nikdo jí prý jinak neříká ani nekomolí.
Já bych třeba tohle jméno nezvolila, ale pokud se vám líbí neváhejte, žádné jméno se vždycky líbí nebo nelíbí všem, hlavně že se líbí vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
24.2.13 19:17

Mně se Josefínka líbí moc, ale nehodí se nám k příjmení, máme ho dlouhé, ani chudák Viktorka to kdovíjak nevyhrála ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
24.2.13 19:24

Já mám taky Viktorku. Josefína se mi líbí, ale jen v naší vísce se už sešly 2.
1 je asi ve 4.třídě, říkají jí Pepi, Pepčo, Pepičko. Té 2. je už přes 20(dcera Nálepkové) a té říkají Pepo, Pepino. nikomu tady na tom nepřijde nic divného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
24.2.13 19:25

U me to byl favorit, manzelovi se libilo do chvile, nez zjistiil, ze zdrobnelina je Pepicka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
24.2.13 19:25

Me se osobne nelibi ale kazdy ma jiny vskus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie