Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pepina, apod. jeste jde, ale predstav si, ze na ni budou volat Pepko, Józo… z toho duvodu bych ja osobne to jméno nedala, i když Josefína je docela hezké.
Mně by se jméno líbilo, kdyby se zdrobňovalo Fína. Ale je jasné, že děcka ve škole jméno zpotvoří na Pepinu nebo Pepku, a to už je horší, bohužel ![]()
Mne se libi moc.
A deti vymysli nejakou ptakovinu na jakekoli jmeno, budou-li chtit. Ja bych ji rikala Jožinka. ![]()
To si pak uděláš čárky pro a proti a na základě toho se rozhodneš?! ![]()
@MaDoRaBe píše:
Mne se libi moc.A deti vymysli nejakou ptakovinu na jakekoli jmeno, budou-li chtit. Ja bych ji rikala Jožinka.
Máš pravdu, děcka jsou vynalézavé, ale některá jména k vynalézavosti a škodolibosti svádějí tak nějak víc… Ale Josefína mi zní moc hezky, škoda, že jsme v Česku zavedli Pepky a Jožiny (známá je Josefa a říkají jí Jožina, nic moc teda
).
Je to na vás
mně se nelíbí, ale to bude tím, že mám averzi na Josefa, Pepu, a ještě z toho někdo udělal holčičí jméno…já bych rodičům nepoděkovala, do těch 13-14 si to představit dokážu, ale jak by mi říkali potom? Možná ta Fína, Fina se hodí i v dospělosti, jinak nevim..
Jmén je hodně a vždycky se najde někdo komu se to naše vybrané nelíbí, takže neposlouchat kritiku ostatních a zvolit takové jméno, které se líbí nastávajícím rodičům. Mě osobně se Josefínka líbí. Tak šťastný výběr, taky vybíráme. ![]()
Jožina se mi nelibi a pritom jedno pismeno a prijde mi to mile. Ja bych ji rikala i Joží, Pepulí a Pepulíno.
Uvazovala jsem o jmene Josefina pro dcerku ale neproslo pres manzela.
Mně se Josefína líbí, ale Pepina ne…
a pak taky hraje roli příjmení. Jestli by měla dlouhé příjmení, tak bych volila spíš kratší jméno (ze zkušenosti, než jsem se podepsala, tak ostatní ve škole dokončovali první otázku písemky
)
Mě se líbí moc, je takové vznešené
Třeba v mužském tvaru se mi nelíbí vůbec ale na holčičku super
Jen teda moje mamina má psa Josefu, s původní Pepiny jí každý říká Josefko, Jozí ![]()
@MaDoRaBe to je pravda, at je jneno jakekoliv. Ja jsem Marcela a na prvnim stupni mi i rikali marcipane ![]()
@Kies to ne, jen jsem chtela slyset i jiny nazory cili podivat se na jmeno i z jineho uhlu…
Tak myslim, ze jsem se rozhodka pro toto jmeno. Uz kvuli tomu, ze je ceske a netradicni a pritom i vsechny tvary, krom jednoho se mi libi. U Viktorky bylo taky hodne lidi proti - Viktorka u splavu. Ale nakonec to k nasi cacorce tak hezky pasuje a vsem se najednou libi.
a vsem dekuju za komentare ![]()
@hmvpapir My mame nakonec Bělu a taky uz par matek v poradne komentovalo, je mi to jedno. Vybrali jsme to jmeno s laskou a s jinym uz si ji predstavit neumim. ![]()