Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Leni78 píše:
Chce to myslet do budoucna, ve škole, v práci bude stejně Pepina popř. Pepička nedejbože Pepi.
A co jako?
App: zajímá mě totéž, co Lesinu: proč tolik jedu?
Mně se Josefína moc líbí. Pepína jde taky, ale Pepička
Sama se nejspíše (po dnešku už pravděpodobněji
) budu rozhodovat mezi pár jmény a Josefína je mezi nimi.
@radúna píše:
A co jako?
App: zajímá mě totéž, co Lesinu: proč tolik jedu?
Radím neřešit, již jsem si dnes povšimla dvou diskuzí, které zadělává nesmyslnými, ba až přímo hloupými příspěvky. Jelikož nikdo nemůže být až tak hloupý, tak to už působí dojmem, že se nějaké patnáctileté smrádě nudí doma na jarákách.
Není to jed, jen sem napsala že se mi osobně jméno Josefína nelíbí, ale když měla oslovení Pepina prasátko, bylo to roztomilé. Žádná špatnost v tom nebyla. ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
Není to jed, jen sem napsala že se mi osobně jméno Josefína nelíbí, ale když měla oslovení Pepina prasátko, bylo to roztomilé. Žádná špatnost v tom nebyla.
Jj, chápu, popravdě to byla otázka spíš na Leni78 - to jméno je trochu nezvyklé, ale když se zeptáš někoho, kdo má ve svém okolí Josefku nebo Josefínku, většinou jsou reakce kladné. Mně se vždycky líbila Josefka z chalupy - večerníček O hajném Robátkovi.
@Lesina píše:
Jj, chápu, popravdě to byla otázka spíš na Leni78 - to jméno je trochu nezvyklé, ale když se zeptáš někoho, kdo má ve svém okolí Josefku nebo Josefínku, většinou jsou reakce kladné. Mně se vždycky líbila Josefka z chalupy - večerníček O hajném Robátkovi.
taky dokážu být jedovatá, ale dneska to nebylo v týhle diskusi ![]()
Jméno se mi nelíbí a rodičům bych za něj teda vděčná nebyla
Ale co člověk to jiná „chuť“, takže konečné rozhodnutí je stejně na Vás ![]()
@Naima píše:
Radím neřešit, již jsem si dnes povšimla dvou diskuzí, které zadělává nesmyslnými, ba až přímo hloupými příspěvky. Jelikož nikdo nemůže být až tak hloupý, tak to už působí dojmem, že se nějaké patnáctileté smrádě nudí doma na jarákách.
Ahááááááááá, už jsem doma
![]()
Tak předpokládám, že když se dospělé Josefíně nebude líbit oslovení Pepičko, že to dá najevo a okolí ji tak říkat nebude:-) Známá má kluka Josefa, ale Pepo mu neříkají, je to Josífek, Jožin.
Jééé. Josefína…já sem vždycky chtěla Pepinu, ale tohle by mi teda u přítele neprošlo
…stejně zatím nevíme, co to bude ![]()
Nahodou je to krasny jmeno. A budou ji rikat tak, jak si rekne. Kdyz rekne, ze je Josefina a ne Pepina, proste se ji tak bude rikat. Kazde jmeno ma spoustu podob a je na nas jakou formu si vybereme. Dej to podle sebe a nikoho se neptej ![]()
Souhlas
navíc odhaduji, že se tak nebude jmenovat každé druhé dítě. alespoň bude originální ![]()
Ahoj holky…Josefína se mi docela líbí a podle mě se jí bude říkat tak, jak si to doma zavedete…my máme Justýnu a já tajně doufala že to bude Týnka:)…no není, máme Justýnku, Justýnu, popř. i Justu…zkracujeme Jui, Justy, Jujo..jak kdo - no v září jde do školky, tak teď už doufám, že jí Justy…vydrží, prostě už to Týna není a nebude:) a dosplělá…bude na ní, jak si nechá říkat…totéž je myslím i u Josefínky…i když tady se mi teda líbí i Pepino…Pepičko je divný…:)ale je to fakt na Vás.