Josefínka? Líbí?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
27.6.13 08:34

Mě se líbí moc :palec: Mám slabost pro tahle „zastaralá“ jména. Taky jsme malé dali jméno, které nám všichni rozmlouvali, že je jak pro starou ženskou a to bys viděla, jak je každý teď z toho jména nadšený. Slýchám jen, že je to krásné jméno. Bohužel se to začlo najenou líbit dost lidem. :cert: Pořád mi přijde lepší dávat jména, která nejsou tak frekventovaná, než dát nějaké, které pak má každé druhé dítě. Jméno má přeci odlišit ne? Líbí se mi i třeba jména Karla a Františka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.6.13 08:38
@kolozubka píše:
Mě se líbí moc :palec: Mám slabost pro tahle „zastaralá“ jména. Taky jsme malé dali jméno, které nám všichni rozmlouvali, že je jak pro starou ženskou a to bys viděla, jak je každý teď z toho jména nadšený. Slýchám jen, že je to krásné jméno. Bohužel se to začlo najenou líbit dost lidem. :cert: Pořád mi přijde lepší dávat jména, která nejsou tak frekventovaná, než dát nějaké, které pak má každé druhé dítě. Jméno má přeci odlišit ne? Líbí se mi i třeba jména Karla a Františka :palec:

Karla i Františka jsou také krásné, i když Karla je trochu tvrdá (máme tvrdé příjmení). Také mám „stará“ jména - a líbí se. Já ani děti nejsme v kalendáři, naopak manžel má jedno z nejčastějších jmen - a je to děs, všude je jich několik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jersey8
1.9.13 00:58

Může nám teď maminka, která otázku položila, prozradit, zda dala Josefínku nebo ne? Příp. jaké jméno?
Je vlastně fajn, že se každému líbí něco jiného. Já také nemám jméno úplně nejběžnější, když jsem byla malá, tak 6 let nebylo vůbec v kalendáři. Svým dětem jsme vybírali jména, která nemá nikdo v rodině a která nejsou tak frekventovaná, aby jich pak ve třídě nebylo několik.

• Citovat
  • Upravit
2217
1.9.13 02:13

Cele tehotenstvi jsem bojovala za Josefinku, vzdycky jsem si to jmeno prala. I cela moje rodina si ho pro malou prala, ale pritel se zabejcil a bylo :-( Ted uz deti mit nemuzu, tak nikdy mit Josefinku nebudi, tak me to mrzi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
1.9.13 13:42
@Jersey8 píše:
Může nám teď maminka, která otázku položila, prozradit, zda dala Josefínku nebo ne? Příp. jaké jméno?
Je vlastně fajn, že se každému líbí něco jiného. Já také nemám jméno úplně nejběžnější, když jsem byla malá, tak 6 let nebylo vůbec v kalendáři. Svým dětem jsme vybírali jména, která nemá nikdo v rodině a která nejsou tak frekventovaná, aby jich pak ve třídě nebylo několik.

Ještě se nám nenarodila, ale určitě to bude Josefínka. Už mi ani na hubu nejde jiný jméno :-D :mrgreen:, je to prostě naše Pepina. Jsem ve 38.tt, tak už jen čekáme, kdy se vyklube na svět. Už se nemůžeme dočkat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
1.9.13 13:44

@Pypule To me mrzí, a tak treba jednou budete mit vnucku Josefinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
1.9.13 19:07
@hmvpapir píše:
Ještě se nám nenarodila, ale určitě to bude Josefínka. Už mi ani na hubu nejde jiný jméno :-D :mrgreen:, je to prostě naše Pepina. Jsem ve 38.tt, tak už jen čekáme, kdy se vyklube na svět. Už se nemůžeme dočkat :-)

Ahoj, už 38 týden 8o 8o 8o no ať je už holka venku :dance: mimochodem s jménem Josefínkou sklízím všude ovace :potlesk: :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
1.9.13 19:51

@eva0209
No už jsem nedočkavá a už si přeju, ať už to mám za sebou :-D :mrgreen: Fakt se modlím každý den :-D :mrgreen: No, necháme to ale na ní. Doufám, že to bude už tenhle týden, necháme se překvapiti :-)
Jo sklízím ovace s tímto jménem hlavně u starších lidí. A je fakt, že dneska je toto jméno dost originální, takže i u těch mladších :-)
Tak já dám pak vědět, a i fotečku, až bude Pepina na světě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jersey8
1.9.13 23:02

Pro hmvpapir

Děkujeme, maminko s bříškem, za odpověď. Myslela jsem, že už je dávno na světě, podle fotky, ale zřejmě je to fotka, když jste čekala první dítě. Hlavně Vám moc moc držím pěsti, ať to proběhne a pořádku a ať jste obě zdravé - vlastně celá Vaše rodina. Jelikož můj oblíbenec je Tomáš Klus, jak jsem psala, zvykám si i na to, že má Josefínku. Říkají jí Fína. Viděla jsem ji na fotce, je rozkošná.

• Citovat
  • Upravit
Jersey8
1.9.13 23:09

Pro Pypule

Nevadí, v životě se i oblíbená jména mění, kdybyste byla těhotná třeba za 7 let, tak byste si vybrala možná jiné jméno. Hlavně že máte děťátko zdravé. Moje švagrová celé těhotenství bojovala za Markétku, prostě nechtěla žádné jiné jméno pro holčičku než Markétka. Brácha byl proti (nebudu uvádět důvody, jsou trochu smutné), nakonec vybrali jiné, také ne až tak běžné, a myslím, že jsou všichni spokojeni.

• Citovat
  • Upravit
1598
1.9.13 23:20
@Jersey8 píše:
Děkujeme, maminko s bříškem, za odpověď. Myslela jsem, že už je dávno na světě, podle fotky, ale zřejmě je to fotka, když jste čekala první dítě. Hlavně Vám moc moc držím pěsti, ať to proběhne a pořádku a ať jste obě zdravé - vlastně celá Vaše rodina. Jelikož můj oblíbenec je Tomáš Klus, jak jsem psala, zvykám si i na to, že má Josefínku. Říkají jí Fína. Viděla jsem ji na fotce, je rozkošná.

Tahle fotka není z prvního těhotenství, je ze současnýho :-) A děkuju moc za přáníčka :-)
Jj Tomáš Klus je fajn a jejich holčičku jsem ani neviděla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
1.9.13 23:23

Jersey8 asi vás zmátla fotka té holčičky :-) Ta je jiné maminky. Ale má celé krásné jméno: Josefínka Miláčková :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
3.9.13 13:01

Ó děkujeme za kompliment @hmvpapir :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
3.9.13 16:48

@eva0209 :kytka: :mavam: no neni zac ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
19.10.13 11:05

Ahoj všem, tak 15.9. se nám narodila Josefínka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze