Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se líbí moc
Mám slabost pro tahle „zastaralá“ jména. Taky jsme malé dali jméno, které nám všichni rozmlouvali, že je jak pro starou ženskou a to bys viděla, jak je každý teď z toho jména nadšený. Slýchám jen, že je to krásné jméno. Bohužel se to začlo najenou líbit dost lidem.
Pořád mi přijde lepší dávat jména, která nejsou tak frekventovaná, než dát nějaké, které pak má každé druhé dítě. Jméno má přeci odlišit ne? Líbí se mi i třeba jména Karla a Františka ![]()
@kolozubka píše:
Mě se líbí mocMám slabost pro tahle „zastaralá“ jména. Taky jsme malé dali jméno, které nám všichni rozmlouvali, že je jak pro starou ženskou a to bys viděla, jak je každý teď z toho jména nadšený. Slýchám jen, že je to krásné jméno. Bohužel se to začlo najenou líbit dost lidem.
Pořád mi přijde lepší dávat jména, která nejsou tak frekventovaná, než dát nějaké, které pak má každé druhé dítě. Jméno má přeci odlišit ne? Líbí se mi i třeba jména Karla a Františka
Karla i Františka jsou také krásné, i když Karla je trochu tvrdá (máme tvrdé příjmení). Také mám „stará“ jména - a líbí se. Já ani děti nejsme v kalendáři, naopak manžel má jedno z nejčastějších jmen - a je to děs, všude je jich několik…
Může nám teď maminka, která otázku položila, prozradit, zda dala Josefínku nebo ne? Příp. jaké jméno?
Je vlastně fajn, že se každému líbí něco jiného. Já také nemám jméno úplně nejběžnější, když jsem byla malá, tak 6 let nebylo vůbec v kalendáři. Svým dětem jsme vybírali jména, která nemá nikdo v rodině a která nejsou tak frekventovaná, aby jich pak ve třídě nebylo několik.
Cele tehotenstvi jsem bojovala za Josefinku, vzdycky jsem si to jmeno prala. I cela moje rodina si ho pro malou prala, ale pritel se zabejcil a bylo
Ted uz deti mit nemuzu, tak nikdy mit Josefinku nebudi, tak me to mrzi ![]()
@Jersey8 píše:
Může nám teď maminka, která otázku položila, prozradit, zda dala Josefínku nebo ne? Příp. jaké jméno?
Je vlastně fajn, že se každému líbí něco jiného. Já také nemám jméno úplně nejběžnější, když jsem byla malá, tak 6 let nebylo vůbec v kalendáři. Svým dětem jsme vybírali jména, která nemá nikdo v rodině a která nejsou tak frekventovaná, aby jich pak ve třídě nebylo několik.
Ještě se nám nenarodila, ale určitě to bude Josefínka. Už mi ani na hubu nejde jiný jméno
, je to prostě naše Pepina. Jsem ve 38.tt, tak už jen čekáme, kdy se vyklube na svět. Už se nemůžeme dočkat ![]()
@Pypule To me mrzí, a tak treba jednou budete mit vnucku Josefinku…
@hmvpapir píše:
Ještě se nám nenarodila, ale určitě to bude Josefínka. Už mi ani na hubu nejde jiný jméno![]()
, je to prostě naše Pepina. Jsem ve 38.tt, tak už jen čekáme, kdy se vyklube na svět. Už se nemůžeme dočkat
Ahoj, už 38 týden
no ať je už holka venku
mimochodem s jménem Josefínkou sklízím všude ovace
![]()
@eva0209
No už jsem nedočkavá a už si přeju, ať už to mám za sebou
Fakt se modlím každý den
No, necháme to ale na ní. Doufám, že to bude už tenhle týden, necháme se překvapiti ![]()
Jo sklízím ovace s tímto jménem hlavně u starších lidí. A je fakt, že dneska je toto jméno dost originální, takže i u těch mladších ![]()
Tak já dám pak vědět, a i fotečku, až bude Pepina na světě ![]()
Děkujeme, maminko s bříškem, za odpověď. Myslela jsem, že už je dávno na světě, podle fotky, ale zřejmě je to fotka, když jste čekala první dítě. Hlavně Vám moc moc držím pěsti, ať to proběhne a pořádku a ať jste obě zdravé - vlastně celá Vaše rodina. Jelikož můj oblíbenec je Tomáš Klus, jak jsem psala, zvykám si i na to, že má Josefínku. Říkají jí Fína. Viděla jsem ji na fotce, je rozkošná.
Nevadí, v životě se i oblíbená jména mění, kdybyste byla těhotná třeba za 7 let, tak byste si vybrala možná jiné jméno. Hlavně že máte děťátko zdravé. Moje švagrová celé těhotenství bojovala za Markétku, prostě nechtěla žádné jiné jméno pro holčičku než Markétka. Brácha byl proti (nebudu uvádět důvody, jsou trochu smutné), nakonec vybrali jiné, také ne až tak běžné, a myslím, že jsou všichni spokojeni.
@Jersey8 píše:
Děkujeme, maminko s bříškem, za odpověď. Myslela jsem, že už je dávno na světě, podle fotky, ale zřejmě je to fotka, když jste čekala první dítě. Hlavně Vám moc moc držím pěsti, ať to proběhne a pořádku a ať jste obě zdravé - vlastně celá Vaše rodina. Jelikož můj oblíbenec je Tomáš Klus, jak jsem psala, zvykám si i na to, že má Josefínku. Říkají jí Fína. Viděla jsem ji na fotce, je rozkošná.
Tahle fotka není z prvního těhotenství, je ze současnýho
A děkuju moc za přáníčka ![]()
Jj Tomáš Klus je fajn a jejich holčičku jsem ani neviděla ![]()
Jersey8 asi vás zmátla fotka té holčičky
Ta je jiné maminky. Ale má celé krásné jméno: Josefínka Miláčková
![]()