Josefínka? Líbí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14367
22.12.13 20:01

Osobně znám 2 Pepiny a nikdo se jim nesměje a jejich jméno se jim líbí. A mě se líbí taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
22.12.13 20:35
@Anonymní píše:
Pepina je sileny, chudak holka, jednou ti to vycte, deti se ji budou smat. Nejde o to, ze tobe se to libi, ale mysli, jak se to bude libit ji v puberte?

těžko dneska soudit, jak se za 10 let bude pubertální mládež chovat. Věřím tomu, že těžko odhadneš jestli bude dítě naštvané za jméno Pepina, Melisa nebo třeba Anna :nevim: Já jsem Barbora a v pubertě jsem za toto zcela normální jméno naše taky nemilovala :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
22.12.13 20:46
@Anonymní píše:
Pepina je sileny, chudak holka, jednou ti to vycte, deti se ji budou smat. Nejde o to, ze tobe se to libi, ale mysli, jak se to bude libit ji v puberte?

V té době nebude žádné jméno k smíchu nebo abnormalitou. Ve třídě bude Janička, Anna Marie, Jáchym, Adam, Eva, Emma, Charlotte, pak třeba moje Josefínka atd atd. Když se podíváš na ta jména jsou česká i cizí. Pro mě je extrém když dá někdo cizí jméno k českému příjmení, bije to do očí neuvěřitelně, ale co nadělám, nic. Navíc, když se chce dítě někomu posmívat, vždycky si najde důvod, a nemusí to být zrovna jméno, že?
A navíc, naučím dceru, aby byla na sebe, tedy i na svoje jméno pyšná a ostatní posmívající se či ošklivý děti poslat někam.
A když jsme tak u toho, který puberťák je spokojený se svým jménem? ¨
Přesto děkuji za tvůj názor, anonyme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
22.12.13 20:58

Pridavam se do klubu stastnych maminek Josefinky :srdce: :srdce: :srdce: miluju to jmeno jako vsechny ostatni jmena, co jsme vybrali :palec: nikdy jsme Josefince nerekli Pepi, jen to jen Josefinka nebo Josie :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
22.12.13 20:59

Josefína je boží!
Jinak syn nemá taky úplně tradiční jméno a musím říct, že zatím ve školce u dětí slaví úspěch. Několikrát v šatně jsem slyšela, jak děti vykládají rodičům, že to je ten chlapeček se zvláštním jménem. V dobrým. Učitelka mi říkala, že na něj děti kolikrát volají jen tak, protože je to jméno a jeho další zkomoleniny prostě baví - syn si sám vymyslel, jak se chce nechat oslovovat a děti mu závidí, že se jmenuje skoro jako jedna pohádková postavička.

Co se týče puberty, tak je přece vždycky všechno špatně. Ani já Veronika nebyla spokojená a teď se mi moje jméno líbí (jen kdyby nás nebylo tolik).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
22.12.13 21:09
@paja88 píše:
Pridavam se do klubu stastnych maminek Josefinky :srdce: :srdce: :srdce: miluju to jmeno jako vsechny ostatni jmena, co jsme vybrali :palec: nikdy jsme Josefince nerekli Pepi, jen to jen Josefinka nebo Josie :srdce:

Vítej :D, já zase nejčastěji říkám dceři Pepi, nebo taky Pepíku :-D, ale říkám ji všema tvarama. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
22.12.13 21:09

@RyBANA A jaké je to jméno, to by mne zajímalo :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
22.12.13 21:23
@hmvpapir píše:
@RyBANA A jaké je to jméno, to by mne zajímalo :-).

Darek a nechává si říkat Dagy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
22.12.13 21:50
@hmvpapir píše:
V té době nebude žádné jméno k smíchu nebo abnormalitou. Ve třídě bude Janička, Anna Marie, Jáchym, Adam, Eva, Emma, Charlotte, pak třeba moje Josefínka atd atd. Když se podíváš na ta jména jsou česká i cizí. Pro mě je extrém když dá někdo cizí jméno k českému příjmení, bije to do očí neuvěřitelně, ale co nadělám, nic. Navíc, když se chce dítě někomu posmívat, vždycky si najde důvod, a nemusí to být zrovna jméno, že?
A navíc, naučím dceru, aby byla na sebe, tedy i na svoje jméno pyšná a ostatní posmívající se či ošklivý děti poslat někam.
A když jsme tak u toho, který puberťák je spokojený se svým jménem? ¨
Přesto děkuji za tvůj názor, anonyme!
:pankac: :pankac: :pankac: :hug: :potlesk: :srdce: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
22.12.13 22:00
@RyBANA píše:
Darek a nechává si říkat Dagy 8)
:palec: :potlesk: hezké jméno, nic složitého :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
22.12.13 22:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
22.12.13 23:10

@hmvpapir, diky ;) to je jedno, jak jim rikame, proste jsou nase a maji krasna jmena :srdce: :srdce: :srdce:

@RyBANA, to je fakt hezky jmeno 8o a prezdivka jeste hezci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.13 08:09

@radúna nic ve zlem, ale mozna by stalo za to, zeptat se nejake napr. trinactilete Pepiny, jak je spokojena se svym jmenem…cerpat ze zkusenosti ne tech, ktere se teprve chystaji jmeno dat, nebo maji male ditko s timto jmenem, na male holcicky jsou jasne vsichni mili.To bohuzel v skole skonci, dnesni deti dovedou byt zle. S detmi pracuji, takze mohu posoudit. Kolikrat uz mi nejake dite, jehoz rodice experimentovali se jmenem brecelo v kabinete. A mohla jsem ja stokrat rikat, ze maji krasne jmeno a spoluzakum vysvetlovat horem dolem. Bohuzel deti, ktere necim vybocuji z Normy, bohuzel I treba pro maminku krasnym jmenem, to nemaji v detstvi a hlavne v puberte jednoduche.

• Citovat
  • Upravit
20296
24.12.13 09:51
@Anonymní píše:
@radúna nic ve zlem, ale mozna by stalo za to, zeptat se nejake napr. trinactilete Pepiny, jak je spokojena se svym jmenem…cerpat ze zkusenosti ne tech, ktere se teprve chystaji jmeno dat, nebo maji male ditko s timto jmenem, na male holcicky jsou jasne vsichni mili.To bohuzel v skole skonci, dnesni deti dovedou byt zle. S detmi pracuji, takze mohu posoudit. Kolikrat uz mi nejake dite, jehoz rodice experimentovali se jmenem brecelo v kabinete. A mohla jsem ja stokrat rikat, ze maji krasne jmeno a spoluzakum vysvetlovat horem dolem. Bohuzel deti, ktere necim vybocuji z Normy, bohuzel I treba pro maminku krasnym jmenem, to nemaji v detstvi a hlavne v puberte jednoduche.

Ale děti najdou na každém něco, pokud chtějí. Ve finále mohou vadit brýle, velké nohy, špičatý nos, debilní příjmení (můj případ :mrgreen: ) a je jen na tom daném jedinci jak se s tím vypořádá. Záleží na povaze, to každopádně, ale děti si slabého jedince najdou vždy a najdou na něm cokoliv i když to bude Petr nebo Tereza nebo Josefína a Hyacint.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3564
24.12.13 09:55

Josífka je super :pankac: u manžela mi to neprošlo, ale mě se moooc líbí :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze