Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Josefinu bych nedala, ale kazdeho vec. Manzel je Pepa-Josef
a v pohode…
u holky to tak caste neni, ale proc ne…
Me se zase strasne libi Antonie (Ana, Tonicka, Anicka, atd…) nebo Magdalena, Alzbeta a Teodora a manzel ani jedno nechce slyset
![]()
Příspěvek upraven 29.03.14 v 09:27
@Krrysa píše:
@eva0209 @hmvpapir holky, můžu se zeptata, jak jste s výběrem jména spokojené přemýšlím o něm, dost intenzivně… ale něketré zde, ketré přidaly i blijícího smajlíka mě trochu zarazily,,,
U každého jména se najdou odpůrci, holt ne všichni máme stejný vkus, ale to je dobře. Naší Josefínce/Pepince je půl roku a a teda všude sklízíme úspěch
. Je to jméno, který prostě zaujme. Starší generaci, že se vrací český jména a mladý tím, že je tak málo vídaný jméno. No rozhodně je dobře zapamatovatelné, ať se líbí či ne. ![]()
@jessikka Tak to je super, to počítej, že bude úspěch už v porodnici ![]()
Mně se jméno Josefina taky nelíbí. Ale ono to opravdu záleží na každým. Každý má vkus trochu jiný.
@kacatko523 píše:
Krasne jmeno, kdybych mela holcicku, dam hned. Takhle mame Josefa:)
To jsme na tom stejně ![]()
@blumen píše:
@Krrysa My jsme kdysi v autobuse slyšeli s manželem jméno Josefínka a nevěřili jsme svým uším… pro nás je to příšerné jméno, navíc, matka na ni volala Pepinko Pepinko a nakonci PepíkuOmlouvám se, ale za nás oba toto jméno rozhodně NE.
Nebyli jsme to náhodou my?
. Pepíku říkám naší holčičce taky
, máme to od starší dcerky, která ji tak začala říkat sama. To je jako když někdo oslovuje třeba Aničku Anýsku
Nám se Josefínka, Josífka, Pepinka, Pepinka, Pepík, Pepi prostě líbí a nesetkala jsem se osobně s někým, komu by se to nelíbilo. Aspoň mi teda mi to neměl odvahu nikdo říct do očí. ![]()
Příspěvek upraven 29.03.14 v 09:52
@Lana222 píše:
Josefinu bych nedala, ale kazdeho vec. Manzel je Pepa-Josefa v pohode…
u holky to tak caste neni, ale proc ne…Me se zase strasne libi Antonie (Ana, Tonicka, Anicka, atd…) nebo Magdalena, Alzbeta a Teodora a manzel ani jedno nechce slyset
Příspěvek upraven 29.03.14 v 09:27![]()
Teodoru mám v užším výběru, když to bude holka.
![]()
@Lana222 aqntonie se mi taky moc líbí, stejně jako magdaleno a bětka… magdalenku mají švagrovci, tonička mi neprošla přes manžela, bětule je další adept po pepině ![]()
@hmvpapir bojím se jedinýho.. vžydcky na začátku těhotenství - teď jsem 22 tt - se mi zalíbí jméno, a jak se omílá, nějak vyšumí a pak už se mi nelíbí. takže se bojím, že pepina přišla moc brzo… nesmím na ní tolik myslet. doma máme už klárku, radima, štěpánka a te´d mímo v břiše
![]()
@Hr4sek22 píše:
@Krrysa Já ležela v porodnici s paní co měla Huga. Sousedka měla kocoura Huga tak mi to přišlo divný, ale člověk si zvykne
Moje spolupracovnice ma psa Huga.
Ještě jsem chtěla napsat, že tahle budoucí generace, nejmladší generace, už se nebudou tolik smát jménům, protože dneska už není žádný raritou. Slýchávám exotická jména až uplně obyčejná česká jména. Vím, že děti umí být zlé, ale když chtějí, najdou si jakýkoliv důvod, i kdyby se dotyčná jmenovala Jana, nevychovaný dítě si najde k posměchu i pihu na tváři, maličkost. Ale na nás je, abychom naučili a vychovali děti, aby takové nebyly a hlavně trochu průbojné a se zdravým sebevědomím. Je to na nás, abychom nevychovali slabé osobnosti. Snad chápete, co tím chci říct.
Jinak když jsem rodila první dceru - Viktorii, na pokoji bylo novorozeně holčička jménem Anastazia, takže opravdu dneska je běžné vše!
Josefínka se mi moc líbí. Chtěla jsem toto jméno pro holčičku ![]()
@Krrysa Asi na to jméno nesmíš tolik myslet
. U nás to byl jednoznačný výběr. Favoritů bylo několik, Josefínka ještě ale ne. Ale třeba Justýnkaa další už si ani nepamatuju. Ale furt jsem si nebyla jistá, nebo spíš furt mi ta jména jako nějak pořádně neoslovila, prostě to nebylo,,ono". Až pak koukám do nějakýho časopisu, koukám Josefínka xxxx, To je ono. Shodli jsme se s manželem okamžitě. A pak jsem ještě založila tuhle diskuzi a zajímalo mě, jak moc se líbí a nelíbí toto jméno, taky jsem chtěla slyšet zkušenosti a tak. No a jsem fakt moc ráda, že jsme vybrali právě tohle jméno. Prostě to sedí
Stejně jako na starší dceru Viktorie
, a to doslova
![]()
To jméno ve mně evokuje nějaký český film, nehrála někde nějaká postava jménem „Pepina“? ![]()
Zakladatelko, jméno je zajimavé, sejde ještě jestli padne k přijmení a je to
.
@Sonreir píše:
To jméno ve mně evokuje nějaký český film, nehrála někde nějaká postava jménem „Pepina“?Zakladatelko, jméno je zajimavé, sejde ještě jestli padne k přijmení a je to
.
Není to spíš Pepíno? Z filmu S tebou mě baví svět? ![]()