Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@radúna nic ve zlem, ale mozna by stalo za to, zeptat se nejake napr. trinactilete Pepiny, jak je spokojena se svym jmenem…cerpat ze zkusenosti ne tech, ktere se teprve chystaji jmeno dat, nebo maji male ditko s timto jmenem, na male holcicky jsou jasne vsichni mili.To bohuzel v skole skonci, dnesni deti dovedou byt zle. S detmi pracuji, takze mohu posoudit. Kolikrat uz mi nejake dite, jehoz rodice experimentovali se jmenem brecelo v kabinete. A mohla jsem ja stokrat rikat, ze maji krasne jmeno a spoluzakum vysvetlovat horem dolem. Bohuzel deti, ktere necim vybocuji z Normy, bohuzel I treba pro maminku krasnym jmenem, to nemaji v detstvi a hlavne v puberte jednoduche.
Já jsem byla dítě s divným jménem - a ne, neplakala jsem. Neposmívali se mi kvůli jménu, ale pokud už, tak spíš protože jsem vždy byla jiná - díkybohu, v dospělosti svoji odlišnost oceňuji. Moje děti také nemají běžná jména, nejstarší má deset a nestěžuje si.
@Anonymní píše:
@radúna nic ve zlem, ale mozna by stalo za to, zeptat se nejake napr. trinactilete Pepiny, jak je spokojena se svym jmenem…cerpat ze zkusenosti ne tech, ktere se teprve chystaji jmeno dat, nebo maji male ditko s timto jmenem, na male holcicky jsou jasne vsichni mili.To bohuzel v skole skonci, dnesni deti dovedou byt zle. S detmi pracuji, takze mohu posoudit. Kolikrat uz mi nejake dite, jehoz rodice experimentovali se jmenem brecelo v kabinete. A mohla jsem ja stokrat rikat, ze maji krasne jmeno a spoluzakum vysvetlovat horem dolem. Bohuzel deti, ktere necim vybocuji z Normy, bohuzel I treba pro maminku krasnym jmenem, to nemaji v detstvi a hlavne v puberte jednoduche.
Jenže ty zase nechápeš, že takhle se může cítit blbě i Natálie, Eva, Jana, Lýdie, Petra, Pavla, Madison, Sophia, Charlotta a jiné…
Když se prostě najde v kolektivu kretén, tak zesměšní i takové obyčejné jméno, že je tuctové. Nebo zesměšní i Charlottu, protože není české nebo že se opičí po Gottovi…
![]()
Pokud budou takhle uvažovat lidi jako ty, tak bude na světě hodně nešťastných lidí a dětí s „nehezkým“ jménem. Protože děcka to obvykle nemají ze své hlavy, ale spoustu hajzlovin mají z domu většinou od rodičů.
Tolerance je málo a spousta dospělých ji nemá a tudíž ji nemohou naučit ani své děti. ![]()
@eva0209 @hmvpapir holky, můžu se zeptata, jak jste s výběrem jména spokojené přemýšlím o něm, dost intenzivně… ale něketré zde, ketré přidaly i blijícího smajlíka mě trochu zarazily,,,
@Krrysa ja bych ho nedala, ale jmeno vybiras ty, pro svoji holcicku. Jestli se ti libi tak ho dej ![]()
My nejspíš budeme mít Josefínku taky. Už teď jí říkáme Pepi, Pepulko, Pepuško, Pepulíčku, ale i Josefínko, Josinko, Josi ![]()
Zkoušeli jsme říkat chvilku Anetka, ale vydrželo nám to tak dvě hodiny ![]()
@Hr4sek22 píše:
Pepička
Klidně
Nádherné české jméno pro nádhernou holčičku ![]()
@Krrysa My jsme kdysi v autobuse slyšeli s manželem jméno Josefínka a nevěřili jsme svým uším… pro nás je to příšerné jméno, navíc, matka na ni volala Pepinko Pepinko a nakonci Pepíku
Omlouvám se, ale za nás oba toto jméno rozhodně NE.
Josefina je pekne jmeno, vim, ze nejsem ta, ktere ses ptala ale i tak.
A lidi jsou pitomi, neco si najdou na vsem.
@blumen já byla zase s malou v divadle, a tam maminka volala na holčičku žizelko a taky to ve mě zanechalo věčnou averzi
![]()
Krasne jmeno, kdybych mela holcicku, dam hned. Takhle mame Josefa:)
„není na světě člověk tek, který by se zavděčil lidem všem.“
Někdo tu píše, že Josefína je pro ní a pro manžela strašné jméno. Moná by jména jejich dětí byla strašná pro tebe nebo pro někoho jiného ![]()
Takže směle do toho.
S naším nápadem sklízíme překvapivě výhradně kladné rekce u generace mojich rodičů (ne nijak starých, +/- 50 let), s udivenýma a pohorčenýma pohledama jsem se setkala jedine v naší mladé „toletantní“ generaci.
@Krrysa
taky dobré. My do té doby ani nevěděli, že nějaká Josefínka existuje, ale na to jméno jsme už nezapoměli
Ale každému se líbí něco jiného, aspoň je to pestré, no ![]()
@jessikka však my si dáme jména, co se líbí nám, to je jasné. Jen se tu někdo ptá na názor na to jméno, tak jsem ho napsala
![]()
Příspěvek upraven 29.03.14 v 08:43