Josefínka? Líbí?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9867
24.12.13 14:39
@Anonymní píše:
@radúna nic ve zlem, ale mozna by stalo za to, zeptat se nejake napr. trinactilete Pepiny, jak je spokojena se svym jmenem…cerpat ze zkusenosti ne tech, ktere se teprve chystaji jmeno dat, nebo maji male ditko s timto jmenem, na male holcicky jsou jasne vsichni mili.To bohuzel v skole skonci, dnesni deti dovedou byt zle. S detmi pracuji, takze mohu posoudit. Kolikrat uz mi nejake dite, jehoz rodice experimentovali se jmenem brecelo v kabinete. A mohla jsem ja stokrat rikat, ze maji krasne jmeno a spoluzakum vysvetlovat horem dolem. Bohuzel deti, ktere necim vybocuji z Normy, bohuzel I treba pro maminku krasnym jmenem, to nemaji v detstvi a hlavne v puberte jednoduche.

Já jsem byla dítě s divným jménem - a ne, neplakala jsem. Neposmívali se mi kvůli jménu, ale pokud už, tak spíš protože jsem vždy byla jiná - díkybohu, v dospělosti svoji odlišnost oceňuji. Moje děti také nemají běžná jména, nejstarší má deset a nestěžuje si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.12.13 13:03
@Anonymní píše:
@radúna nic ve zlem, ale mozna by stalo za to, zeptat se nejake napr. trinactilete Pepiny, jak je spokojena se svym jmenem…cerpat ze zkusenosti ne tech, ktere se teprve chystaji jmeno dat, nebo maji male ditko s timto jmenem, na male holcicky jsou jasne vsichni mili.To bohuzel v skole skonci, dnesni deti dovedou byt zle. S detmi pracuji, takze mohu posoudit. Kolikrat uz mi nejake dite, jehoz rodice experimentovali se jmenem brecelo v kabinete. A mohla jsem ja stokrat rikat, ze maji krasne jmeno a spoluzakum vysvetlovat horem dolem. Bohuzel deti, ktere necim vybocuji z Normy, bohuzel I treba pro maminku krasnym jmenem, to nemaji v detstvi a hlavne v puberte jednoduche.

Jenže ty zase nechápeš, že takhle se může cítit blbě i Natálie, Eva, Jana, Lýdie, Petra, Pavla, Madison, Sophia, Charlotta a jiné…
Když se prostě najde v kolektivu kretén, tak zesměšní i takové obyčejné jméno, že je tuctové. Nebo zesměšní i Charlottu, protože není české nebo že se opičí po Gottovi… :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Pokud budou takhle uvažovat lidi jako ty, tak bude na světě hodně nešťastných lidí a dětí s „nehezkým“ jménem. Protože děcka to obvykle nemají ze své hlavy, ale spoustu hajzlovin mají z domu většinou od rodičů.
Tolerance je málo a spousta dospělých ji nemá a tudíž ji nemohou naučit ani své děti. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.3.14 08:18

@eva0209 @hmvpapir holky, můžu se zeptata, jak jste s výběrem jména spokojené přemýšlím o něm, dost intenzivně… ale něketré zde, ketré přidaly i blijícího smajlíka mě trochu zarazily,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
29.3.14 08:27

@Krrysa ja bych ho nedala, ale jmeno vybiras ty, pro svoji holcicku. Jestli se ti libi tak ho dej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
29.3.14 08:29

Pepička :P

• Citovat
  • Upravit
12651
29.3.14 08:30

My nejspíš budeme mít Josefínku taky. Už teď jí říkáme Pepi, Pepulko, Pepuško, Pepulíčku, ale i Josefínko, Josinko, Josi :-)
Zkoušeli jsme říkat chvilku Anetka, ale vydrželo nám to tak dvě hodiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
29.3.14 08:30
@Hr4sek22 píše:
Pepička :P

Klidně :-) Nádherné české jméno pro nádhernou holčičku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85310
29.3.14 08:32

@Krrysa My jsme kdysi v autobuse slyšeli s manželem jméno Josefínka a nevěřili jsme svým uším… pro nás je to příšerné jméno, navíc, matka na ni volala Pepinko Pepinko a nakonci Pepíku :mrgreen: Omlouvám se, ale za nás oba toto jméno rozhodně NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
29.3.14 08:32

Mně se to jméno líbí moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
29.3.14 08:34

Josefina je pekne jmeno, vim, ze nejsem ta, ktere ses ptala ale i tak. ;) A lidi jsou pitomi, neco si najdou na vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.3.14 08:35

@blumen já byla zase s malou v divadle, a tam maminka volala na holčičku žizelko a taky to ve mě zanechalo věčnou averzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.3.14 08:37

Krasne jmeno, kdybych mela holcicku, dam hned. Takhle mame Josefa:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
29.3.14 08:42

„není na světě člověk tek, který by se zavděčil lidem všem.“

Někdo tu píše, že Josefína je pro ní a pro manžela strašné jméno. Moná by jména jejich dětí byla strašná pro tebe nebo pro někoho jiného :-)

Takže směle do toho.

S naším nápadem sklízíme překvapivě výhradně kladné rekce u generace mojich rodičů (ne nijak starých, +/- 50 let), s udivenýma a pohorčenýma pohledama jsem se setkala jedine v naší mladé „toletantní“ generaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85310
29.3.14 08:42

@Krrysa :mrgreen: taky dobré. My do té doby ani nevěděli, že nějaká Josefínka existuje, ale na to jméno jsme už nezapoměli :mrgreen: Ale každému se líbí něco jiného, aspoň je to pestré, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85310
29.3.14 08:43

@jessikka však my si dáme jména, co se líbí nám, to je jasné. Jen se tu někdo ptá na názor na to jméno, tak jsem ho napsala ;) ;)

Příspěvek upraven 29.03.14 v 08:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko