Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pepina mi prijde jako pojmenovani ciperne holky, co ma pro strach udelano, leze po stromech a chytra je jak opice. ![]()
Tak presne takovou holcinu si pod tim jmenem taky predstavuju
![]()
Ted me napada, jestli ona to neni asociace s Pipi Puncochatou…
@St. Estephe píše:
Pepina mi prijde jako pojmenovani ciperne holky, co ma pro strach udelano, leze po stromech a chytra je jak opice.
Přesně, mě taky, taková holčina rošťanda.
Josefínku bych klidně dala, Pepča se mi nelíbí, ale měla jsem spolužačku Josefínu a říkali jsme jí Fíňo a to se mi líbilo strašně, díky tomu jsem jménu přišla na chuť ![]()
@Krrysa píše:
@Levandule121 já takhle změnila názor, když jsem poznala kloučka huga![]()
jne mi přišlo trochu přžes čáru, když se někdo ptá na jméno pro své dítě, dát zrovna k tomu blijícího smajlíka, tak sem se divila, že až blití by jméno cizího dítěte vyvolalo
![]()
Tak co si budeme povídat, ten inkriminující smajlík nevypovídá ani tak o jméně samotném, jako právě o jeho autorkách.
Já mám za vzor nejpodivnějších povolených jmen podle Knapové mužské jméno „Kolombín“ a ani tehdy, ani kdyby to bylo třeba jméno „Pršipes“, ani nikdy jindy bych nedala tento smajlík…
Moje děti mají jména podobného typu. A můj názor na ně obecně vystihuje článek Honzík, nebo Rufus? (Bohužel mi na mobilu nejde dát odkaz, ale myslím, že to na Google hned vyjede.)
Miluju ty „DIVNÁ JMÉNA“
Mě se hrozně líbí Violeta, Melinda, Eliáš ![]()
@Krrysa píše:
@hmvpapir a v kolikátém tt ses rozhodla pro pepinku
Nevím v kolikátém konkrétně týdnu, ale bylo to už asi ve 3. měsíci
Už takhle brzy jsme měli jasno ![]()
@St. Estephe píše:
Pepina mi prijde jako pojmenovani ciperne holky, co ma pro strach udelano, leze po stromech a chytra je jak opice.
Nooo, tak to zatím sedí. Pepi čipera je, a taky pěkně tvrdohlavá a cílevědomá, pilná
. Má ráda lidi kolem sebe, nerada je sama. A leze všude, kde je něco zajímavýho
. Je celá manžel ![]()
@St. Estephe píše:
Ted me napada, jestli ona to neni asociace s Pipi Puncochatou…
Možná ano, když jsem četla ty vlastnosti, najednou jsem viděla Pipi
![]()
@Krrysa ahój, tak to je naše Josefína
S jménem jsem spokojená a spíš se tedy líbí
Už jsem taky párkrát četla tady, že je to strašný… Řeknu Ti to takhle
v porodnici s Pepinou byla holčička Izabela Perla Vochomůrková
je to každé maminky věc a nenechala by jsem si od nikoho do toho kecat
jmenuji se Eva- moje jméno se mi nelíbí a ani nikdy ňák extra nelíbilo…srandy, jako kde je Adam a nebo Evička v tričku
srandu si děti udělají z čehokoliv
Určitě jsou horší jména- dle mého
cizí jméno a k tomu české příjmení, tak z toho se válím smíchy zase já
Jóóó a o Josefínce jsme mluvili hned od začátku
![]()