Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Marjorie_Simpson No vidíte a mě se líbí i ten tvar Pepina
A říkáme tak dcerce, stejně jako Josífka atd. Ale Fina, Finetta se zas nelíbí mmě. Jak trumpeta. Fina - fena. Je to na každým vkusu ![]()
@Marjorie_Simpson A Sefi, to už je jako Sofi, Sofie a to se mi příčí.
@Janha Mně se ta Pepinka líbí. Víc než Josefínka
. A teda jako označení,,zprasení"… Ještě, že to neumím brát osobně ![]()
@hmvpapir píše:
@Janha Mně se ta Pepinka líbí. Víc než Josefínka![]()
![]()
. A teda jako označení,,zprasení"… Ještě, že to neumím brát osobně
To mi zase moc pripomina pipinku ![]()
To vubec neberte osobne, ja to bezne pouzivam i u sebe, tim myslim, kdyz nekdo zdrobnuje ci komoli jmeno do tvaru, ktery mym usi neladi
jako treba nemam rada, kdyz uz to skoro vyzniva jako nadavka kuprikladu Janica, Kikina apod. a Pepina mi bohuzel evokuje nejakou buranku a to fakt neni urazka nikoho… Ja to jmeno pro dceru puvodne opravdu taky chtela.
@hmvpapir píše:
@Janha Však je to v pořádku
A aby toho nebylo malo, tak muj ctyrlety synovec uz me dceri nasel tolik prisernych zkomolenin… Jesteze nemam tu Josefku, ten by se vyradil, ulicnik jeden
Ja jeste chtela Antonii, Tonicku, ale z toho seslo. Jsou to fakt pekna jmena a kdyz je clovek ma rad vsechny tvary, tak je to super ![]()
@Janha píše:
No ve skolce asi ne, ale prvnak uz asi dojde z vlastni zkusenosti k tomu, ze Kryspina Florentyna Ulahova asi neni uplne tak obvykle a deti taky rychle dojdou k prezdivkam a staci ze te treba jen jedno dite zaslechne, jak nekdo rekne „jezis, Regina to je jak vagina, to bych nikdy nedala…“ a muzes si byt jista, ze to uslysi nejvetsi ulicnik ve trideMoje dite nema obvykle jmeno, takze jsem do toho sla.
Jo, to je vidět že lidi stále řeší somariny ![]()
Ahoj, Josefina, Pepi, je krásne jméno. Také jsme o Josefine uvažovali, ale nakonec u nás vyhraje na 99% Elenka.
@Erkata píše:
Ahoj, Josefina, Pepi, je krásne jméno. Také jsme o Josefine uvažovali, ale nakonec u nás vyhraje na 99% Elenka.
Mám kamarádku, která má dcerku Elenku
A jméno vzniklo tak, že chtěli Alenku a Elišku a nemohli se stále shodnout
…
Jj, zatím se s Elenkou moc nesetkavam, tak uvidíme jak se rozmohne toto jméno
.
Chci zachovat jméno od E. Má tchýně od E, já od E ![]()
Josefina je krásné jméno. Rozhodně fandím. Až bude větší, sama si vybere, jestli si nechá říkat Josefína, nebo Pepča. Jednu jsem potkala v jesličkách a byla nádherná. Obrovská očka. Bude krasavice a to jméno by jí mohlo velmi sednout. Nezaobírala bych se, jak jí budou říkat děti ve škole. Když bude sebevědomá, tak snes e vše a když nebude, tak i kdyby mla tuctové jméno, tak si děcka dokážou vymyslet jinou přezdívku. Navíc teď je tolik jmen, které se chvilku nedávala zas se vrací. V soukromé školce, kam chodí syn: Rézinka, Ally, Eli, Alex, Andrej, Hugo…
Mě se taky moc líbí, kdybych měla další byla by to Antonie.
@rozmary Nad 3. holčičkou už jsme taky přemýšleli
, blázni, a asi by to byla Amálie. ![]()
Jentak pro zasmání. Aktuální foto naší Pepinky. No nehodí se to k ní? ![]()