Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No, ze dospeli lide premysli, jak zesmesnit jmeno, ktere chce nekdo dat diteti, to o mnohem svedci. Pak od koho deti pochytavaji ruzne posmesky.
Verim tomu, ze vsichni rodice davaji jmeno s laskou, at uz jde o vsudypritomneho Jana nebo neobvyklou Timeu napr.
Ahojky, termín mám za 10 dní…čekáme holčičku a bude se jmenovat Josefína
myslím, že každé jméno je hezké, když se hezky řekne
je pravda, že okolí buď kroutí hlavou a nebo je z jména nadšené…si nevybereš
myslím, že je hezčí české jméno než ty americká k českému příjmení
![]()
@eva0209 tak to mi mluvis uplne z duse. Presne muj nazor
a jinak gratuluju predem a at je porod co nejrychlejsi a bez komplikaci ![]()
Je to jeden z mých favoritů na jméno:o) - Josefína, Fína, Fifi, Fifinka a Fifule.
Jsem ráda, že se Josefínka líbí
taky jsem přemýšlela, jak jí budeme říkat a Pepina se mi líbí taky
už teď jí říkám Pepíčková, Píno, Fíno, Sefí… a ve škole umí děti svý…ale já jako Eva jsem furt slyšela, kde mám Adama a na střední jsem byla Evička v tričku
a kamarádka Barbora byla brambora a tisíce jiných… možná, že z toho jména nebude do budoucna úplně hotová, ale kdo ze svého jména byl…
možná, že jí zachrání příjmení Miláčková
a i na to jsem slyšela pár reakcí, jak si může říkat uměleckým jménem Josefína Darling
a můžu Vám říct, že čím víc lidem to pije krev já se víc a víc utvrzuji, že tohle jméno je pro nás úplně nejvíc nejlepší
Pořád lepší než mít Šarlotu Vocáskovou nebo Vanessu Vomáčkovou či Esmeraldu Novákovou
nikoho nechci urážet-je to jen můj názor
a jako bonus: můj otec má trochu nazrzlé vlasy a můj manžel od druhého stupně nosil brýle
kdyby náááhodou podědila všechno
nebude to paráda
![]()
@eva0209 Jeee, no tak to by bylo dokonalý ![]()
A k těm jménům to mi taky občas zůstává rozum stát… třeba Anna Marie Černá
nebo Jessica Prokopová apod… Máme stejný názor ![]()
@hmvpapir
ahojky, tak pořád jsi nezměnila názor na Pepinku
já tedy néé a jsem stále v očekávání
dnes jsem 40+5 a holčičce se nechce ven
chodím ob den na monitor a v pátek jdu ještě asi do poradny a pokud se to nehýbne do víkendu, tak mám na apríla (to budu 41+3) nástup do nemocnice na vyvolání
tak aprílová Josefína Miláčková bude terno, cóó? už teď se tomu usmívám ![]()
@eva0209 píše:
@hmvpapir
ahojky, tak pořád jsi nezměnila názor na Pepinkujá tedy néé a jsem stále v očekávání
dnes jsem 40+5 a holčičce se nechce ven
chodím ob den na monitor a v pátek jdu ještě asi do poradny a pokud se to nehýbne do víkendu, tak mám na apríla (to budu 41+3) nástup do nemocnice na vyvolání
tak aprílová Josefína Miláčková bude terno, cóó? už teď se tomu usmívám
Tvůj chlap se jmenuje Miláček? To je dobré
![]()
Josefínka je krásné jméno! Zrovna včera jsem uvažovala, že kdyby druhé dítko byla holčička, tak by to byla Josefína ![]()
Josefína je nádherné jméno! Kdybych měla holčičku, tak o něm taky uvažuji. Rozhodně lepší pro českou holčičku než nějaká Samantha ![]()
@Kallkapa
jo jóó můj chlap je miláček Miláček
někdy s malým…někdy s velkým…
myslím tedy M ![]()
@Peppa Pig úplně s Tebou souhlasím…pěkný český jméno ![]()
@Siam
začíná jich být čím dál tím víc ![]()
@eva0209
já bych teda raději chlapečka, ale to je na jinou diskuzi
mám doma Leontýnku, tak třeba Valentýnka by taky nebyla nejhorší ![]()
@Siam
Valentýnka se mi líbí taky
ten můj vybíral jméno a já kočárek-tak zněla domluva
líbí se mi i třeba Maruška nebo Anička, ale už se mi tolik nelíbí Anna a Marie… ale i u Pepiny jsem se s tím ze začátku krapet prala, ale teď mi to příjde dobrý
četla jsem tady někde, že dávají dost i Justýnku -taky to neni úplnně zlý ![]()