Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já myslím že Jakub je moc hezké jméno a určitě se neboj Jakub P. je přece normalní třeba takový Jakub Prachař
My máme pro špuntíka vybrané jméno Vojta ![]()
kacirek.ko : Vidíš, Jakub Prachař mě vůbec nenapadl, a tam mi to nepřijde vůbec zvláštní
Díky
Já myslím, že se to trošku tlouci bude.. Přece jen se nevyslovuje JakuB, ale JakuP.. My jsme uvažovali nad Kryštofem, ale příjmení začíná na V a to se taky tlouklo..
Jinak mně se líbí Jiří, Jindřich, Richard..ale mně to doma neprošlo, tak leda mohu doporučit..
Příspěvek upraven 28.02.13 v 18:29
No obě jména jsou hezká, ale Jiří je hezčí…
No u Adama by mohl nastat jeden drobnější problém, kdyby mu ve škole kluci říkali „Ádo“, tak by si ho třeba někdo pletl s rodákem z rakouského Braunau am Inn…
To jen tak na okraj.
(Jinak jsem měl učitele, co se přímo jmenoval Adolf. ten to měl podstatně horší… Ale zase dětství prožil za Protektorátu, narozeniny měl shodou okolností taky 20. dubna a vždycky říkával, jak byli ti Němci hodní, že vyvěšovali státní vlajky na jeho narozeniny…
Tak to už teda úplně na okraj.)
Mně se v těhotenství líbilo Tadeáš, Daniel, Patrik, David. No a máme doma 16 měsíčného Davídka ![]()
Tak já jména vybírám podle něčeho jiného, ale jediné, kde jsem přihlédla k tomu běžnému způsobu výběru - jak to bude znít - bylo právě to, že by se v rodině obvyklé jméno Václav tlouklo s příjmením začínajícím na F, byť se tak v každé generaci někdo jmenuje a syn se nakonec na Václava i narodil
Představ si, že bude mít na začátku školy ještě problém s výslovností Jakub P… Bude mít zaděláno na dlouhotrvající výsměch spolužáků ![]()
Adam znamená člověk, syn člověka, uvádí se i výklad prvorozený, wikipedie uvádí domácí jména jako - Adámek, Áďa, Áda, Aďas, Adýsek. Jakub zase znamená druhorozený.. Tak byste byli stylový kdyby napřed Adam, druhý pak pak Jakub
Znám jednu takovou rodinku ![]()
Taky jsme měli vybrané jméno Jakub, ale vykouklo na nás mimčo bez pindíka
Jakub je po Janovi druhé nejčastěji dávané jméno několik posledních let, tak jestli třeba toto pro vás nebude argument, proč Adama. Pro nás ne, prvního máme právě Honzíka ![]()
No Jakub P… se bude opravdu spatne vyslovovat, to mas pravdu. Me se treba Adam libi, ale nedala bych ho, protoze mi vadi, ze ma svatek na vanoce.
Pokud chces ceske jmeno (soudim tak z predchoziho vyberu) tak treba Tomas, Lukas, Martin, Michal, Petr, Pavel… Ja mam Josefa, rikame mu Pepik, Pepicek, Pepinek, Pepula, Pepulin…
Dala bych Adama
Mně neprošel, protože máme příjmení na M
@Jura007 Já bych mu Ádo říkala, Hitler nehitler
Ale ten učitel to měl blbý ![]()
Ahoj, tak my máme prvorozeného Adama a říkáme mu Adíku, Adámku, Adamíno, Adí, Adouši - když zlobí
a druhorozeného Štěpána a zatím mu neřekneme jinak než Štěpulo, Štěpulko a Štěpánku
Obě jsou krásná jména, obě hojně používaná. Jakub může být i Kuba P., žádný problém ![]()
Maarlen, krásný výber, moc se mi líbí. Svátky během Vánoc jste jako problém neviděli?
Příspěvek upraven 28.02.13 v 19:08
No…to byl pak také účel, že o Vánocích si nebudou závidět, podle mě je to super, velkému je 5.5 a malému 7měs.
Ahoj těhulky,

vím, že takových diskuzí tu je dost…ale přece jen
Jaké byste dali spíše jméno chlapečkovi? My se rozhodujeme mezi Adamem a Jakubem. Nejdřív se mi asi víc líbil Adam, ale pak jsem si vlastně říkala, jak mu říkat jinak, než Adame, Adámku? Jedině Áďo, a to už se mi zase tolik nelíbí. Takže momentálně u nás vítězí Jakub, ten má variant víc, ale zase řeším problém, že naše příjmení začíná na P. Myslíte, že se to nebude „tlouct“ při vyslovování „Jakub P…“?
Moc děkuju za názory a klidně napište nějaké další návrhy, na Vaše jména, nebráním se ještě nějaké změně