Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No mě tyhle diskuze o jménech strašně fascinujou, my na to dítě volat nebudem ![]()
Ale jinak z těhle jmen se mi víc líbí David ![]()
Me se libi Adam, rikala bych mu Adame, jedine co by mi vadilo je svatek na Stedry den ![]()
David je brácha a Adama jsme chtěli my, kdyby to byl kluk. Moc se mi líbí oboje
Tak Davida máme v rodině a Dájo mu nikdy nikdo neřekl nikde ![]()
Adamů znám hodně a těm teda Ado říkají snad všichni, všude a pořád
![]()
Já bych dala Davida ![]()
Mě se taky víc líbí David, u toho Adama bych nevěděla jakou jinou zdrobnělinu používat, mě se totiž strašně nelíbí oslovení Adámek, to se mi hned vybaví říkanka Adámku náš copak děláš
![]()
Ale je to jen na tobě, hlavně se musí líbit jméno tobě a ostatní ti můžou vlézt na hrb ![]()
@Vend Přítel je David a většinou ho všichni oslovujou Davo, Davku a nebo jinými názvy, které ale se jménem David nemají nic společného ![]()
Mně se líbí obě jména, ale nakonec jsme vybrali Adama
Doma mu říkáme Adame, Adámku, Aďo, Adouši ![]()
David byl můj bejvalej, takže bych dala Adama. Máme jednoho v okolí a říkají mu Adámku a to je pěkné. Nikdy jsem neslyšela, že by někdo říkal ty zdrobněliny, které vypisuješ.
@K.Black píše:
Frydolín nebo Horymír.
tak to rovnou frykulín, ne? To bude moderní ještě hodně dlouho ![]()
@Vend A me se zase moc libi David, a volat na nej Dajo, Dado…Je to roztomily..
Adam je taky hezky jmeno, a oslovovat ho Aďo, je tez pekny…
Moc jsem asi neporadila, ale je to vase vec a vase ditko a vy na nej budete volat… ![]()
Davidovi, kterého znám, všichni říkají „Dejve“. Adam se mi nelíbí kvůli svátku na vánoce a kdyby mu někdo říkal Áďo, tak bych vraždila ![]()
Jo a teď jsem si ještě vybavila našeho seřizovače…tak na toho zase všichni volají Dáňo (což mi zní hrozně
)
Ahoj maminky, u nás je momentálně na denním pořádku výběr jména, proto bych se chtěla o naši diskuzi podělit i s Vámi a byla bych ráda o Váš názor. Co myslíte, jméno Adam, nebo David? Každá má samozřejmě svůj názor, ale zajímalo by mě, jak jsou tato jména oblíbená a jaké mají varianty. Kdo tyto jména máte v okolí, jak jim říkáte? Mně osobně se obě líbí moc, ale u Adama se mi nelíbí, když mu říkají Áda nebo Áďa a u Davida zase Dáda nebo Dája…
Nemáte nějaké své varianty těchto jmen? Moc díky za diskuzi, chápu, že to pro Vás není podstatné, ale znáte to, ženská nad tím uvažuje