ADHD 4 leta holčička?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
551
10.7.23 17:20

@Alexandria Nixia Můžu se prosím zeptat, jak proběhla diagnostika u vašeho dítěte? Píšeš, že je ještě ve školce, náš syn bude mít čtyři roky a když jsem se zmínila u pediatra, skoro se mi vysmál, že je to moc brzy, na nějaké rozpoznání, natož diagnostiku ADHD, tak přemýšlím, kam se obrátit… Díky (klidně do zprávy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30618
10.7.23 18:39
@Anonymní píše:
Mne to povidej, uz jsem kvuli ni byla na urazovce a operaci😁2 urazene zuby moje, 1 moji mati..
Jinak kolem me je hodne ruzne nemocnych, postizenych deti a diky tomu jsem vdecna, ze ta moje je jen divoka, to mi vzdy hodne pomuze, kdyz mam taky chut bouchnout, fakt je to spolehlive, u nas je to ve 4 letech taky lepsi nez treba ve 2, to byl masakr, rozbihala se treba 2 h proti zdi-sem tam..jinak mluvi taky furt, kdyz nemluvi tak dela alespon nejake citoslovce anebo si prozpevuje :lol:
Ja pocitam s odkladem do skoly, zatim si neumim predstavit, jak by to usedela..

Vubec nepredjimej. Moje nejstarsi se take okolo 2r rozebihala hlavou proti zdi :zed:. Skakala ze 2m do prazdna. Bydleli jsme v patem patre bez vytahu, porad se vrhala ze schodu. 18m bracha uz chodil dolu sam, drzel se i zabradli (to je nase nejrozumnejsi a nejopatrnejsi dite, i kdyz ted uz prevazuji klucici pudy, nedavno vylez po elektricke budce na cca 3m plochou strechu a delal tam hvezdy) a 3.5r dceru jsem porad svirala. Pred prechodem se mi schvalne vytrhavala a vbihala do silnice :zed:. Vsechny deti mam zdrhaci, stacilo 5s nepozornosti a nektere nebylo… Vubec jim nevadilo, ze nejsem v dohledu. Holky obe uraz zubu, ale teda jejich, ne muj. Nejstarsi je doma nejzivejsi a skolu usedela v pohode, to jsem tu asi uz psala, ze jde ted na gympl. Mela teda super ucitelku, takovou trpelivou, co ji zaroven nevadil urcity frmol ve tride. Kluk je ve skole trochu mimon, ale take premiant, ted jsem zvedava na nejmladsi. Deti mam kvetnove/cervnove, takze jsou jedny z nejmladsich ve tride.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
10.7.23 22:09

Zakladelko, dceři bych neříkala, co nedělat, ale ukazovala, jak to dělat správně (v situacích, kde to jde-např. objetí v kuchyni). Píšeš, že je chytrá-nauč ji, jak se v dané situaci chovat, nacvič to s ní. Situacím, jako je trampolína, bych prostě předcházela.

A nenech ji manželem bít. Ani říkat, že jediné normalní dítě je druhá dcera. Prostě ji braň-fakt bych se nedívala na to, jak někdo mlátí moje dítě za projev, za který nemůže (byť by to byl druhý rodič). Dcera se neumí udržet a je impulzivní. A manžel to snad zvládá?

Klidně bych volila obdorníka, mohl by valm dát na celou situaci nový náhled.

Hodně sil.

Edit: Čtu to znova a píšeš, že druhá dcera už není miminko. Což je fajn-uč správné interakci i ji, např. že se na trampolíně neleží, když na ní někdo další skáče.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.23 23:13
Ja ji branim, miluji ji nadevse a nechtela bych, aby byla jina-moje mati me, krome jedne vyjimky, nebranila nikdy a do ted jsem ji to neodpustila.. muz je na me dokonce nastvany, ze pak ta jeho vychova postrada smysl, kdyz u me najde utociste a jsem proti nemu..kdyz vychladne, tak vzdy rekne, ze uz to neudela..ono je to s ni narocne, opravdu nektere dny hodne, taky to ve me vari, ale dokazu se ovladat..z toho, co mi tady kdo napsal to vypada, ze nejake lehke ADHD asi mit bude, ale nastesti to ma zmirnujici tendenci, tak verim, ze v dospelosti uz bude v klidu-v ramci moznosti :lol: snad me do te doby z ni neklepne pepka :lol:
@Ounou píše:
Zakladelko, dceři bych neříkala, co nedělat, ale ukazovala, jak to dělat správně (v situacích, kde to jde-např. objetí v kuchyni). Píšeš, že je chytrá-nauč ji, jak se v dané situaci chovat, nacvič to s ní. Situacím, jako je trampolína, bych prostě předcházela.

A nenech ji manželem bít. Ani říkat, že jediné normalní dítě je druhá dcera. Prostě ji braň-fakt bych se nedívala na to, jak někdo mlátí moje dítě za projev, za který nemůže (byť by to byl druhý rodič). Dcera se neumí udržet a je impulzivní. A manžel to snad zvládá?

Klidně bych volila obdorníka, mohl by valm dát na celou situaci nový náhled.

Hodně sil.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.23 23:16
Je to mazec jaky jsou mezi detma rozdily, dik za utechu🤗 nekdo tu dnes psal ze sotva jde ven, uz mu jedno dite visi na plote, dneska me to pobavilo, neb jsem sla s holkama na kolo a odrazedlo a v mezidobi starsi visela na plote taky :lol: ona obecne furt nekde leze, fakt je zazrak, ze se ji jeste nic nestalo 🙏
@Hobitka píše:
Vubec nepredjimej. Moje nejstarsi se take okolo 2r rozebihala hlavou proti zdi :zed:. Skakala ze 2m do prazdna. Bydleli jsme v patem patre bez vytahu, porad se vrhala ze schodu. 18m bracha uz chodil dolu sam, drzel se i zabradli (to je nase nejrozumnejsi a nejopatrnejsi dite, i kdyz ted uz prevazuji klucici pudy, nedavno vylez po elektricke budce na cca 3m plochou strechu a delal tam hvezdy) a 3.5r dceru jsem porad svirala. Pred prechodem se mi schvalne vytrhavala a vbihala do silnice :zed:. Vsechny deti mam zdrhaci, stacilo 5s nepozornosti a nektere nebylo… Vubec jim nevadilo, ze nejsem v dohledu. Holky obe uraz zubu, ale teda jejich, ne muj. Nejstarsi je doma nejzivejsi a skolu usedela v pohode, to jsem tu asi uz psala, ze jde ted na gympl. Mela teda super ucitelku, takovou trpelivou, co ji zaroven nevadil urcity frmol ve tride. Kluk je ve skole trochu mimon, ale take premiant, ted jsem zvedava na nejmladsi. Deti mam kvetnove/cervnove, takze jsou jedny z nejmladsich ve tride.
  • Citovat
  • Upravit
30618
11.7.23 10:06

To na plote bylo asi taky moje dite :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí