ADHD a psychická mizérie

17.3.15 16:26

ADHD a psychická mizérie

Čau, mám takový problém:

narodil jsem se s adhd, a moc se to neřešilo (měl jsem sice vyběhanej papír pro školu, ale nikdy se mnou nikdo nijak nepracoval, a léky beru teprve od novýho roku) (dnes je mi 22 let) ale přesto sem byl ve škole premiant, až do začátku osmičky.

Moc mě mrzelo, že kvůli svýmu přístupu k životu (knihy, technika a tak) si nerozumím s lidma ve třídě, do toho neštastná pubertální láska a tak dále. Navíc jsem byl takový moula, a dobrák (to už nejsem, naučil jsem se motto, že na hrubý pytel patří hrubá záplata) prostě se to na mě všechno navalilo jak lavina, začal jsem kašlat na školu, a nějak jsem si VYPL mozek. Ono seto těžce popisuje, ale asi znáte ten stav, kdy vám svět „prostě voní“ - baví vás to, každé místo anebo činnost má svůj vjem, svou VŮNI.

Vypnul sem si mozek, přestal sem přemýšlet, začal na všechno kašlat, začal sem bej zlej na lidi, říkal sem si, že to nemá cenu, něco dělat a o něco se snažit.

Jak si ten mozek znova zapnout? Odmaturoval jsem sice slušně, ale protože sem se to celý nadřel nazpaměť. U mě je prostě blbý, že na jednu stranu jsem zmatkář a „poděs“, ale na stranu druhou jsem empatik (mrzí mě, že se mnou rodina má takový starosti, kyž vidí, že si neudržím práci, a nic nedělám pořádně) a navíc velice inteligentní (v rodině máme samé schopné lidi) - třeba táta je velice schopnej projektant elektozařízení, praděda učil, dožil se 93 let, a pořád mu to strašně pálilo, rok před smrtí bez problémů luštil křížovky v Němčině) a je mi líto na to všechno kašlat, protože nesnáším plýtvání.

Na to ADHD teď beru pilule, uvidím, jak mi zaberou. Ale jak na tu chronickou mizernou náladu? Jak na tu lenost a popudivost? Co s tím, jak se změnit? Chodil jsem ke cvokaři, ten mi napsal tu stratteru, chodil sem k psychologům, jeden byl takový moula, co dokázal jenom dávat lidem to, co chtěli slyšet, a druhá mě jen vyšetřila na posudek pro tu stratteru.

Co s tím? Nejhorší je působit na lidi jako blbeček a debílek, ikdyž takovej nejsem. A ani tady nijak nefňukám a nebrečím pro soucit :-) Jenom potřebuju radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.3.15 17:08

Na to je jednoducha odpoved se slozitym resenim. Be you. Bud svuj, najdi si to svoje, kde budes stastny, co te bude naplnovat. Nekdo projektuje baraky, nekdo kresli obrazy, nekdo zavodi na kole.

Prestan se soudit podle toho jak ostatni soudi tebe, ale sud se sam, tak aby ses postavil pred zrdcadlo a rekl jsme dobry stastny clovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
17.3.15 17:11

A co konicky? Mas nejake? Baví Te nějaký sport? Jsi dospělý a musíš se k životu postavit dospele.Uz asi nestudujes, tak si najdi práci a zakousni se do ni.Libi se Ti neco, co by sis chtěl pořídit? Na co potřebuješ ušetřit? Negativ jsi napsal hodne, tak sepis i nějaké pozitiva a hod je sem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
17.3.15 18:01

Jak jsi na tom s kamarády? Prospěl by ti nějaký tahoun, co tě zaktivizuje. Nebo přítelkyně… A to myslím opravdu vážně. Někdo, kdo bude vědět o tvých problémech. Neměl jsi štěstí na psychology, to je celkem škoda - já bych ti doporučila dál hledat, najdi si recenze třeba na webu Známý Lékař. Lidé s ADHD pociťují často nějaké vnitřní pnutí nebo neklid, který může vést až k depresím, ačkoliv se to nezdá, protože se jedná o lidi živé, „poděsy“ - jak se nazýváš. Jak dlouho tu Stratteru bereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.15 18:24

Od 9.2.2015 - a pozoruju zlepšení, třeba už víc přemejšlím než něco vymňouknu, a daleko líp rozumím písničkám v cizích jazycích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.15 19:18

@jan.westhuserlt metoda EEG biofeedback mi pomohla - mám ADHD diagnostikované v dospělosti, ale problémy odmalička - nikdo to neřešil

EEG biofeedback se požívá na mnoho psychických problémů a poruch, zjistěte si o tom více, já se obešla bez léků na ADHD - dnes po roční léčbě jsem mnohem lepší :-)

pokud Vás bude něco zajímat, piště do SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.15 20:14

Podle mě je EEG bio. jen metoda jak tahat z lidí prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
17.3.15 20:22

Možná by ti pomohla filosofie eckharta Tolle. Je to hodne o sebeprijeti a pritomnem okamžiku. Mně ted dost pomáhají různé sebekoucovaci metody a až budou nějaké peníze hodlám využít i služeb kouče. Což by teda měl podle mne být i každý psycholog, ale najít kvalitního terapeuta neni sranda.

• Citovat
  • Upravit
9659
17.3.15 20:28

@jan.westhuserlt to je fajn, že léky zabírají… Myslím, že je to dobrá volba.

Na jaře má depresi více lidí… Na ni obecně pomáhají léky nebo pohyb. Asi je lepší začít tím druhým. Může to být delší chůze, běh, cvičení v posilovně, chůze na pásu… Zkus to tak měsíc a uvidíš, co to s tebou dělá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.15 06:53

@jan.westhuserlt mě zachránila: PSP, spánková deprivace a výrazné zlepšení ADHD

každý může mít názor jiný, já to vyzkoušela

ještě edituju: já za to nic neplatím, takže ze mě peníze nikdo netahá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...