Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli se některé z vás něco podobného nestalo. Už asi týden mě píchá v uchu, ale jenom cca 5-10× za den. Vždycky to ale šíleně zabolí, že se hrozně leknu
Nepociťuju ale žádné jiné příznaky zánětu středního ucha, neměla jsem ani rýmu. Myslíte, že by to mohlo být způsobeno něčím jiným? Děkuji moc za všechny odpovědi, nechci se takhle hnát k doktorce, když to vlastně nic není.
Může to být způsobeno posunem třetího krčního obratlu
http://files.relaxma.webnode.cz/…kelet2_1.jpg
Napravit přes Dornovu metodu.
Samozřejmě v případě, že je jinak ucho v pořádku.
Jestli to nepřejde, žeň na to ORL
Děkuju moc za odpovědi! Asi by to mohlo být to, co říkáš ty, @meduzza! Je to asi pořád obvyklejší než ten posun obratlů, ale kdoví.. Stydím se, aby si doktor nemyslel, že si nečistím uši, ale jim je to asi šumák ![]()
@meduzza píše:
A ty si čistíš uši tyčinkou? To jsem dělala já a dostala jsem za to vynadáno, že do ucha se vůbec nesmí sahat. Že jsem si právě ten maz nastrkala až k bubínku. Mám si jen kapat jednou týdně do ucha nějaké olejové kapky.
Čistím, minimálně dvakrát týdně.. Díky, dám si na to pozor, to jsem teda vůbec nevěděla ![]()
Muze to byt i od zubu, moudraky, hlubsi kaz do kanalku… Pokud by se v uchu nic nenaslo, zasla bych na zubni
@MarlaSinger píše:
Děkuju moc za odpovědi! Asi by to mohlo být to, co říkáš ty, @meduzza! Je to asi pořád obvyklejší než ten posun obratlů, ale kdoví.. Stydím se, aby si doktor nemyslel, že si nečistím uši, ale jim je to asi šumák
to by ses divila, jak běžné je, mít obratle různě rozházené ![]()
Já mám takové chronické píchavé bolesti ucha snad 8 let. Když mě to chytlo, tak to byl fakt mazec. Nakonec jsem zkončila na stomatochirurgii, praská mi také v čelistním kloubu. Prostě špatně otevírám pusu a ten kloub se mi už poškodil a kvůli tomu mě bolí ucho. Bohužel už nadosmrti bude. A to je mi 34 ![]()
@Lerista Tak to je mi líto ![]()
Nakonec jsem se rozhodla k tomu doktorovi zajít, lepší než to odkládat..