Opar a novorozenec

458
15.3.15 23:28

Opar a novorozenec

Ahoj, mam tento tyden termin porodu a vrta mi hlavou otazka, zda bude moct jit vubec partner k porodu, kdyz mu na rtu vyrasil poradny opar. Leci ho vzdy tak tyden-ctrnact dni a pro miminko je pry hodne nebezpecny. Ja sama na opary vubec netrpim, takze mimi nemohlo ziskat protilatky ode me behem tehotenstvi. Co myslite, bude moct byt tatka v kontaktu s miminkem, nebo je to riskantni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16986
15.3.15 23:38

@baru86 zeptala bych se gynekologa, zda bude moct s rouskou :think:
Sama osobne bych v tomto pripade ozelela otce u porodu. Treba ale vase miminko ho tam mermomoci chtit bude a pocka si, nez se vyleci :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.3.15 23:44

Rozhodne Ne. A kdybych rodila a videla tam chlapa s oparem, tak udelam scenu. Vis, co ten virus s novorozenci umi udelat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
15.3.15 23:45

U porodu neporadim, taky bych se optala lékaře, když s miminkem nepřijde přímo do styku, tak to snad nevadí, já jsem doma otce s oparem od miminka separovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.3.15 23:49

Mám zkušenost s 6 týdenními dvojčaty a synem, který měl opar. MUDr. říkala jen aby syn mimča nepusinkoval a vše bylo ok…
Jinou zkušenost nemám, u nás nikdo na opary netrpí.

Tak ať je vše ok a přeju pohodový porod :kytka:

Googlila jsem a jde tam opravdu hlavně o ten přímý kontakt - takže nepusinkovat a dítě by mělo mít protilátky z těhotenství :D
 http://www.porodnice.cz/…-novorozenec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
16.3.15 00:10

Na opary trpím já i přítel. Opar se mi udělal ještě v porodnici a nikdo to tam nijak nekomentoval, žádná opatření. Teď jsem již několikrát taky opar měla a nikdy nic. Domluvila bych se, že si partner opar přelepí náplastí na opar, vezme roušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
16.3.15 00:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
16.3.15 06:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
16.3.15 06:36

Dekuji za prispevky. Utvrdily jste me v nazoru, ze to holt zvladneme bez tatky, pokud to prijde okolo terminu. Tatku si necham jen na prvni dobu porodni. Dcerky si pak uzije az az :) Poptam se na to jeste lekare.. Vim ale, ze ho i zubar s oparem odmitne osetrit, aby se mu neco nezavleklo do rany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
16.3.15 06:41

@Elen8 Udivuje me, ze to v porodnici nechali bez povsimnuti a zajimalo by me, jestli by to u me v porodnici resili, kdybych sama nebyla informovana jak je to nebezpecny. Ale ty jsi aspon predala miminku protilatky v tehotenstvi, ja ten virus v tele nemam, takze na nej nebude miminko imunni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
16.3.15 06:46

@baru86 kup tatkovi na opar naplasti, mne vyleci opar vzdy mnohem rychleji, nez kdyz jsem pouzivala ruzne masticky. Nebyva to ani tyden.
Myslim si, ze i u porodu by naplast a rouska mely byt v pohode, opravdu jde o primy kontakt, pusinkovani, ale sama bych se asi taky bala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.3.15 06:55

Tohle je jeden z duvodu, proc lekari nejsou nadseni z otcu u porodu. A tenhle argument celkem chapu. Proc se cpat do porodnice s infekcbi nemoci? I kdyz je prenos mene pravdepodobny, stejne je to riziko. I pro jine deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
16.3.15 07:17

Holky a nevíte jak je to teda se sestřičkama a doktorama? udělá se jim opar a jdou marodit? 8o

Já bych se přeptala v porodnici, oni už řeknou jak to mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
16.3.15 07:37

@baru86
byt tebou, tak se zeptam hlavne v porodnici. ja osobne si myslim, ze s naplasti pres opar a pripadne s rouskou je to ok. samozrejme nesahat na opar a dukladne myt ruce.
jinak ty naplasti doporucuju obecne, hodne urychli zahojeni, zvlast kdyz se opar prelepi hned jak zacne svedit kuze (nez vyrazi puchyrek) a hlavne je to hygienictejsi, zabranuje to sireni viru. nejsou levne, ale je to dobra investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
16.3.15 07:54

@baru86 mega opar se mi udělal druhý den po porodu a malá to nechytla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie