Opar a novorozenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1726
16.3.15 07:55

Ahoj @baru86, kamarádka rodila s obrovským oparem - vyfasovala roušku. Já osobně jsem měla na oddělení sestřičku, která právě kvůli oparu nosila roušku. Opar není infekční po celou dobu. Určitě se domluv v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
16.3.15 07:59
@Elen8 píše:
Holky a nevíte jak je to teda se sestřičkama a doktorama? udělá se jim opar a jdou marodit? 8o

z vlastních zkušeností - do práce se chodí s čímkoliv (rýma, kašel, nachlazení, antibiotika), prostě dokud neodpadneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
16.3.15 08:00

Mně se opar udělal v porodnici. Manžel mi na tom koupil nějakou mastičku a malá nic byla v pohodě a to jsem jí i pusinkovala, vůbec mě nenapadlo že může být nebezpečný :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
16.3.15 08:12

Tak tohle je zas strašná hysterie :roll: tak snad je jasné, že ho nebude líbat, opar se přenese kontaktem, je na místě vyšší hygiena, ale jinak, trochu rozumu. Se divím, že nám dítě neumřelo, taky se mi udělal opar, třekrát po porodu, nekojila jsem, v těhotenství jsem ho neměla. Logicky jsem dítě nelíbala, nesahala si na opar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
16.3.15 08:54

@Bábrdl my to nebudeme lamat pres koleno, nepujde to, tak to nepujde, stejne jsem se rozmyslela, jestli ho do uplnyho finale chci. Mela bych sama strach a nestoji to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.3.15 22:13

@danyk i v porodnici, na neonatologii atd.? To snad ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
17.3.15 10:49
@baru86 píše:
@Elen8 Udivuje me, ze to v porodnici nechali bez povsimnuti a zajimalo by me, jestli by to u me v porodnici resili, kdybych sama nebyla informovana jak je to nebezpecny. Ale ty jsi aspon predala miminku protilatky v tehotenstvi, ja ten virus v tele nemam, takze na nej nebude miminko imunni.

Pokud jsi se se svým partnerem líbala a vyměňovala jsi si s ním tělní tekutiny :lol:, tak ho v sobě bezesporu máš. To, že jím netrpíš neznamená, že jej nemáš.
Herpetický virus se z těla nedá odstranit a celkem snadno se přenáší. Jen jeho aktivace nebývá pro každého stejná. já jím trpím jen za zcela specifických podmínek. Najednou musí být stres, prach a zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
17.3.15 20:50

@Bábrdl nedělám si iluze. Tady si můžeš říct „novorozenec“, na JIPech obecně „imunosuprimovaní“, na transplantačce „transplantovaní“, jinde „oslabení s CF“… toho by bylo. I starý člověk je křehký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí