Snížení dávky léků a únava

1758
15.3.15 12:09

Snížení davky leku a únava

Ahojky, momentalne resim docela neprijemny problem a shanim nekoho, kdo to ma ci mel nejak podobne: loni v lete mi zjistili hypofunkci stitne zlazy a vysoky prolaktin, coz by jeste nebylo tak divny, protoze nas je takovych dost. Od zari jsem brala Euthyrox 50 rano 1 tbl a vypadalo to ok, srovnala se mi MS, klesnul prolaktin a zilo se mi docela normalne. Po odberech v unoru mi jeste ten den volali at vybecham prasek ve stredu a v nedeli, ze se mi umele vyvolala hyperfunkce. Tri tydny jsem to takto delala a pote sla do ordinace na prphlidku a tak. Doktor mi rekl, ze prolaktin je docela ok, ale thyroxin vysoky, at beru jen pulkz tablety denbe a kontrola az v zari. Je to dva tydny, prasky beru jak mam, jsem unavena, zeslabla a pritom nedelam nic jinak nez pred tim. Mam sto chuti tam zavolat a dojit si ba endokr, na druhou stranu nechci byt za hysterku co si sama neco stanovuje a diagnostikuje… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
688
15.3.15 12:22

Asi bys tam měla zajít. Jinak k tomu přehoupnutí do hyperfunkce může dojít, když bereš další léky třeba na chřipku nebo proti bolesti, které obsahují salicyláty (Anopyrin, Acylpyrin…).
Pokud dopředu víš, že je musíš vzít, tak si sniž dávku na polovinu nebo jeden den, dva dny vynechej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
15.3.15 13:48

Tobě působí léky takhle rychle, že během 14 dnů poznáš rozdíl'? Mě osobně to trvá 8 neděl než poznám rozdíl při změně dávkování a endokrinologové mi tvrdí, že to chce minimálně 6 neděl než se účinek projeví. Ale na endokrinologii bych být tebou šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
15.3.15 17:51

Ja nevim zda je to tema lekama proto vaham zda ram jit, ale man tyhle problemy od zmeny dac
Vkovani prave. Jinak kdyz jsem zacinala, tak zmeny byly celjem brzy. Po dvou tydnech mi po roce patalii dorazila MS jak mela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
15.3.15 17:52

Pardon za chyby…jsem na mobilu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
15.3.15 20:44

Já poznám rozdíl i v řádu dní. Ale u každého to může být jiné, prý hraje roli ještě nějaký „faktor citlivosti“, který určuje jak silně tělo reaguje na změnu hladiny těch hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí