Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mchaela87 Mě učitelka ve školce doporučovala přečíst si nějaké knížky o výchově. Momentálně chodím na kurz efektivního rodičovství a je to velmi zajímavé a v podstatě velmi jednoduché. U tvého syna se jedná o negativní pozornost. Zkus si něco vyhledat na netu.
@nikitomi Ahoj, Miška byla s malým u psycholožky a ta vidí dost velký problém ve školce a u učitelek. Já pro něj taky občas chodím a vůbec se mi jejich přístup nelíbí. Je škoda že nemůže do jiné školky. Dost se ale prcek zlepšil v chování ale už má bohužel nálepku a může se snažit jak chce. Dokonce psych. říkala že pokud ve školce nezmění přístup že tam osobně zajde. Snad mu to nějak neublíží.
@wladka73 píše:
@nikitomi Ahoj, Miška byla s malým u psycholožky a ta vidí dost velký problém ve školce a u učitelek. Já pro něj taky občas chodím a vůbec se mi jejich přístup nelíbí. Je škoda že nemůže do jiné školky. Dost se ale prcek zlepšil v chování ale už má bohužel nálepku a může se snažit jak chce. Dokonce psych. říkala že pokud ve školce nezmění přístup že tam osobně zajde. Snad mu to nějak neublíží.
No a v čem se má změnit přístup? To by pak zlobily všechny děti ve školce, nikoli jen ten Tvůj.
@Mchaela87
domluv si individuální konzultaci s učitelkou. U nás to není problém. Problém je snažit se dostat do kontaktu učitelku ráno, když dítě předáváš a ona má na starosti i jiné děti ve třídě. Tak to sděluje jen nejnutnější. Řešila jsem jiný výchovný problém, takže solo konzultace, aby u toho nebyli ani jiní rodiče ani dítka. Sepiš si otázky i svoje návrhy, pomůže to. Tahle aktivita by měla vzejít od rodiče, si myslím, podle reakce učitelky poznáš, jestli na to kašle nebo s Tebou mluví v presu a tak není až tak sdílná.