Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,prosím o radu, 17M synek má od včerejšího oběda vysoké teploty kolem 37,8-38,8 po odečtu v zadečku…včera ještě chtěl pít, v noci se také napil, ale dnes je to slabota, od půlnoci vypil asi 350ml a ve dvě hodiny, když jsem mu dávala čípek (teplota 38,6) nenapil se vůbec, tak jsem mu dala čaj stříkačkou a vše vyzvracel…má počůrané plenky, ale míéně než obyvkle…dnes jedna řidší stolice…ani jídlo nechce, pořád spinká…mám strach, protože jsme byli na konci února s dehydratací s rotavirama na JIPCE na kapačkách…ale to měl silný průjem a zvracel…zkusila jsem mu ted uvařit černý čaj a osladila jsem ho, pak mu dám pít a uvidíme…ráno jdeme k dr s močí…jak do něj dostat tekutiny?když je fit vypije denně kolem 700ml, někdy míň-někdy víc…díky.
Ahoj, ja myslim, ze ho asi boli v krku, meli jsme to podobne, zkus to po lzickach, nebo jestli by treba radeji nesnedl trochu polivky apod. Ono kdyz cloveka boli v krku, tak pit je snad nejbolestivejsi, alespn tedy ja to tak vnimam, bolest v krku je proste hnus.
Ahoj, to je mi moc líto. Jsme na tom momentálně s dcerou úplně stejně, je už 2 dny nemocná, dnes jsme vyfásli antibiotika.
Taky nepije, dávám jí to po lžičkách a časdtěji, třeba co 5 minut pár lžiček, sama pít odmítá, tak za ní pořád chodím s hrnkem a mezi hraním jí dám vždycky do pusinky. Polívku aspoň by nesnědl? Dcera si třeba vývar vzala, má ho ráda… taky tekutina. Přeju, ať je líp, snad tu někdo napíše nějakou lepší radu! ![]()
EDIT: nakukovatelka byla rychlejší
![]()
Příspěvek upraven 19.04.12 v 15:08
ahoj, děkuji za reakci…ráno nám dr bude dělat i CRP, tak uvidíme…rýma mu teče jen malinko a dopol i pokašlával…mě totiž taky začíná bolet v krku…zkusím udělat tu polívku a uvidíme…ze lžičky nechce, ani z velké sklenice…
@kukulinka01 Jako přes kopírák, taky jsem marod.
Nejdřív tatínek, od něj dcera, od dcery já. Ať nám to není líto ani jednomu…
Tak to je skoro jasne, bych rekla, neco Vam doma lita a maleho boli v krku. Az se pusti ryma, bude po problemu. Ale chapu, ze jsi vystrasena, po tom zazitku s rotaviry a dehaydrataci.
Drzim palce at je to co nejdriv za Vami.
taky bych zkusila starou dobrou poctivou kuřecí polívku, resp.vývar. Dělá zázraky.
tak to mame uplně stejně
každy den doufam,že už bude lip.on vypije normalně tak těch 500-700 ted sotva 200 a to jsem štastna.ani polevku nechce,nic teplyho.jen studny jidlo,jak ho boli krček.
musime to nějak vydržet,brzy se jim uleví
![]()
dík moc, holky, uvařila jsem kuřecí vývar s mrkvičkou a s nudličkama, tak mu dám k večeři…on pořád jen spinká, ani na hraní nemá náladu…trochu se napil a snědl půl přesnídávky = taky nějaká voda…snad bude líp ![]()
ahoj tak co jak bojujete?dej zítra vědet jak jste dopadly u doktora
snědl polívku a dost vody z ní, pití nic moc…já i manžel máme afty, třeba je má taky…měl 38,1 a půl hodky chrupe…musím mu dát brzy ráno pytlíček na moč, snad něco načůrá…
tak to je fajn že snědl aspoň tu polívku ať je brzo líp a u dr ať dopadnete dobře
tak je to jen viroza, CRP menší než 8. angína taky ne…jsme od půlnoci bez teplot, jen to pití stále nic extra…dám mu k obědu polívku…ted usnul, zato já, rýma, pálení v krku, hnus a venku tak krásně ![]()