Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte.
Chci se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s černýma tečkama ve stolici batolete (11měsíců).
Malá má po několikáté černé tečky (jako logr, nebo tečky v kiwi) ve stolici. Jsem z toho vyděšená. Nic co by mělo taková zrníčka jsme nejedly. Tak fakt nevím
. Má někdo radu? Díky moc Eva.
Taky je tam dneska máme
ale banán včera neměl,tak mě napadli leda hrušky,co měl ![]()
@nepř. Perina píše:
Mák z housky nebo rohlíku?
ten třeba náš neměl-ony ty zrníčka jakoby drhnou a jsou jemnější než mák-fakt jak logr od kafe
@hkac píše:
@Rozalinka banán?
Banán jsme baštily jsou to dva max. tři dny zpět, ale ono to množství teček je fakt veliké. Prostě má tečkama pokrytou celou stolici
. Je fakt že to měla před nedávnem a pak zase nic. Ale to už nevím jestli měla banán. Ke všemu chodí hrozně špatně kakat, někdy jednou za čtyři dny ![]()
@nepř.berusenka66 píše:
ten třeba náš neměl-ony ty zrníčka jakoby drhnou a jsou jemnější než mák-fakt jak logr od kafe
Přesně tak to vypadá i u nás, ale je toho tam fakt hodně. Od dr. jsme dostaly zkumavku na odběr stolice na parazity.
@Rozalinka ty jo
tak to sem pak napiš jak jste dopadli!já myslela právě,že to je z tý hrušky,tak snad to nebude nic vážnýho
@nepř.berusenka66 píše:
@Rozalinka ty jotak to sem pak napiš jak jste dopadli!já myslela právě,že to je z tý hrušky,tak snad to nebude nic vážnýho
Doufám, že to nic nebude. Ke všemu je malá nemocná, tak se nám to zase pěkně všechno se.. ![]()
@Rozalinka píše:
Banán jsme baštily jsou to dva max. tři dny zpět, ale ono to množství teček je fakt veliké. Prostě má tečkama pokrytou celou stolici. Je fakt že to měla před nedávnem a pak zase nic. Ale to už nevím jestli měla banán. Ke všemu chodí hrozně špatně kakat, někdy jednou za čtyři dny
Ale to nejsou jako zrníčka-semínka z banánu, to ten banán „zpracovaný“ střevama udělá takové zrníčkové hovinko. Naše dítě (9m) má stolici několikrát denně, takže přesně vím, z čeho je to které hojo, a to banánové je takové černé zrníčkové.
Tak tohle mě taky zajímá, neboť stejně starý syn to má taky. A banány nejí. Mě napadlo, jestli to nejsou takové ty kuličky z brokolice. Ale taky jsem z toho byla paf. A občas měl i ty tmavé nitky.
@opinka píše:
Ale to nejsou jako zrníčka-semínka z banánu, to ten banán „zpracovaný“ střevama udělá takové zrníčkové hovinko. Naše dítě (9m) má stolici několikrát denně, takže přesně vím, z čeho je to které hojo, a to banánové je takové černé zrníčkové.
Pokud je to tak, tak jsem klidná.
Dáme bobek do laborky, a budeme mít 100% jistotu ![]()