Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No asi určitě, jinak by to po tobě snad nechtěl ne? Nebo myslíš, že by si ten bobek dal do vitrýny?
A co ti paraziti v názvu diskuse? Už se o nich v textu nezmiňuješ. Ty by ve stolici asi určitě byli ne? Doktor ti nic neřekl?
je my jasné že ze stolice něco zjistí a mudr.si ji nenechá někde ve vitrýnce
jen my nějak nejde dohromady alergie a paraziti(vyšetření stolice na parazity)nikdy jsem toto spojení neslyšela a tak jsem myslela že někdo tímto procesem prošel..Jinak výsledky budou za týden takže zatím nic nevím jen jsem poplašená ![]()
Ahoj, no jediné co mě napadá, že má v krvi (v diferenciálu krevního obrazu) zvýšené eosinofily - které jsou zvýšené při alergiích nebo při parazitech (no nebo taky přechodně po zánětech apod…) Takže dr vyšetří stolici jestli tam teda parazita nemáte, jinak když už tak doporučuju doplnit vyšetření zejména na roupy - to ze stolice nepozná a je to to nejčastější.
Co se vyrážky týče, doporučuju směr kožní, zejména když už to trvá tak dlouho.
PS: než se toho někdo chytne, zvýš. eos vám fakt nedělejí diagnosu alergie!
@terinka4444 píše:
Co je to za parazita?
myslím, že tasemnice ![]()
@terinka4444 tasemnice,dyt je to jasne videt.
Babiccina kocka taky cast vyzvracela, videla jsem to.
@Eemii píše:
@terinka4444 tasemnice,dyt je to jasne videt.Babiccina kocka taky cast vyzvracela, videla jsem to.
je to sice nechutné, ale mohla ji vylízat ze zadku a kočka jak se pořád líže, tak ji mohla polknout a pak následně vyblít ![]()
@terinka4444 to co je na obrázku je tasemnice. Jestli to, co vyblila kočka bylo placaté jako tkanička, je to tasemnice. jestli je to oblé jako žížala, je to škrkavka.
@Lima69 klidne muze byt.
Pokud je to ploche a clankovane, coz na fotce je, nemuze to byt nic jinyho.
@Elenloth jen skrkavka neni clankovana.Je hladka jak spageta ![]()
Tak jsem byla u veterináře, dostala tablety. To mi řekněte, kde kočka přijde k tasemnici.
Ahoj maminky,dcera tři roky má drobnou vyrázku ale po celém těle.proto jsem navštívila dět.lékaře který si nás pozval na další kontrolu s tím že ji odeberou krev a mám donést stolici..krev ukázala že má nějakou alergii ale na co potřebuje doktor bobek dítěte..dá se tím taky něci zjistit..děkuji za reakce a omlouvám se za anonym je to choulostivé téma