Zánět průdušek - 4 dny nic nejedla

10052
18.4.12 19:20

Zánět průdušek - 4 dny nic nejedla

Ahoj,

dcera má zánět průdušek a už 4 den nejedla. Nemůžu do ní dostat ani obyčejný jogurt. Už nevim co s ní. Je to normální mám jí nechat? Když jí něco chci dát, začne řvát a zacpe si pusu. Akorát pije, trochu teda.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2010
18.4.12 19:26

Pít musí, to do ní cpi třeba stříkačkou, jídlo-zkus přesnídávku (já už taky jednou byla zoufalá, rozředila jsem jablíčkovou jablkovým džusem) a dávala brčkem, nebo i tu sušenku-nějakou měkkou, Brumíka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
18.4.12 19:32

Klidně i nanuka,jestli má ráda. Hlavně hlídat to pití, klidně i dost oslazený. takhle nám radila doktorka, bude zavodněná a cukr dodá energii, tak hlady nepomře :) . nedráždí jí hleny v bříšku?

• Citovat
  • Upravit
10052
18.4.12 19:33

nic nechce, ani rohlik, brumíky nejí, přesnídávky taky nechce, včera snědla jednu tu kinder čokoládku a za hodinu to vyzvracela, nesmí nic kyselýho na ty antibiotika, tak pije jen čaj nebo vodu, to dá tak ten půl litr za den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
18.4.12 19:38

ahoj, zánět průdušek jsme prodělávali před měsícem a přesně to samý, nevzal do pusy, přitom je to jinak dobrý strávník, ani mlíčko nechtěl a pil stylem, že 120ml ucucával 15 minut, až jsem se bála, že skončíme na kapačkách, musela jsem i vymýšlet, co má extra-rád (třeba šťávu z jahodového kompotu jsem mu ředila a podobně - sice mu je rok a tohle by zrovna neměl, ale alespoň se napil :| ).
Sama doktorka mi říkala, že jídlo jen prostě podle jeho chuti, takže to asi je normální.
Po 3 dnech snědl asi půlku tvarohu s jogurtem, další den už přesnídávku a postupně se zase rozjídal. A třeba jídlo s kousky nevzal víc jak týden do pusy - takže jsem mu všechno mixovala, zase jako miminku, aby vůbec něco snědl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.4.12 19:49

no ona se právě ptá třeba po lipánku ale tvarohvé výrobky i mlíko máme přísně zakázané protože zahlěňují

jitulínku jak dlouho s tím byl malý nemocný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
18.4.12 20:22

@zuzka.mamka no, moc dlouho ne a to měl komplikovaný průběh (než šel po obědě spát měl jen tak trošku kašel a probudil se už s vysokou teplotu, dýchal rychle jak pes a hrozně sípal, takže jsme rovnou jeli na pohotovost), prý už na hranici hospitalizace… Asi 5 dní jsme museli inhalovat Ventolin, pak už nám ho dovolili pomalu vysazovat, že už je poslechově dobrý, další 2 dny měl ještě trochu teploty a pak už jen trošku kašlal. Doma jsme tak byli asi 10 dní, pak už jsme mohli i ven.
Mně teda neříkali nic s těma mléčnýma výrobkama, trochu to i jedl a nemůžu říct, že by mu to něco dělalo.
Tak jedině snad přesnídávky - nejlepší takové ty „neostré“ - broskvovou, jablíčko s mrkví apod., nemléčnou kaši…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
18.4.12 20:32

no jo, vždyť vlastně píšeš, že přesnídávky nechce… :think:
Těžko radit, co má ráda… mně třeba babička strouhávala najemno mrkev s jablíčkem, trochu osladila a zakápla citronem, nebo mi dávala piškoty politý pomerančovou šťávou… ale to jsem osobně vždycky považovala za mňamku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.4.12 21:00

tak to máme ještě tak na týden, už abych měla doma zas toho zlobidlo, raději se s ní budu tísíckrát zlobit než tohle

s jídlem nevim, nechce nic, zkusim zitra promluvit s mudrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
18.4.12 21:07
@Jitulinek26 píše:
no jo, vždyť vlastně píšeš, že přesnídávky nechce… :think:
Těžko radit, co má ráda… mně třeba babička strouhávala najemno mrkev s jablíčkem, trochu osladila a zakápla citronem, nebo mi dávala piškoty politý pomerančovou šťávou… ale to jsem osobně vždycky považovala za mňamku :D

jééé to byly taky moje oblíbený jídla v nemoci..od babičky :lol: když mi tohle začala chystat moje starší sestra, se kterou jsme byly v dětství dost na kordy, myslela jsem, že umírám..

mléčný výrobky malá taky neměla zakázaný, co MUDra to názor na zahleňování - ta naše tvrdí, že když to dítě samo odmítá a jinak to jí, tak zahleňuje a když neodmítá tak mu to dělá dobře naopak :)

radši zavolej - 0,5litru tekutin na takhle starý dítě je docela málo.....

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA