Horečka - použít studenou sprchu?

334
18.4.12 19:05

rychlá rada - horečka

Ahoj maminky,
prosím o rychlou radu. Dcera ( 3 roky) má horečku - 39,3. Chtěla bych jí to srazit vlažnou sprchou. Má ale studené nohy. Můžu sprchu použít nebo ne? Mám raději použít čípky? Díky za reakce. Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3684
18.4.12 19:09

Ahoj,já bych zkusila nejdříve čípky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
18.4.12 19:11

Má-li studené nohy, tak sprchu ani zábaly ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.4.12 19:12

Ne při studených končetinách nebo mramorované pokožce se NESMÍ srážet zábaly, sprchou atd. Dej čípek nebo sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
18.4.12 19:20

Koupel ani zábaly ne, ale doktorka na pohotovosti mi radila při horečce udělat zábal z tvarohu (pokojová teplota) tento zábal prý při studených končetinách nevadí.
Ale nemám to osobně vyzkoušený, vždy když měla dcerka studené končetiny, tak jsem ji dávala sirup. Zábaly nebo koupele jsem dávala jen když měla končetiny teplé a to hlavně v případě, kdy sirup nezabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
18.4.12 19:30

Holky děkuju. Teď jsem ji znovu změřila - má 38,6 a je i vidět, že se jí ulevilo. Začalo to samo klesat, takže ještě chvíli počkám jak se to bude vyvíjet a dám kdyžtak čípek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.4.12 20:00
@mistakemm píše:
Holky děkuju. Teď jsem ji znovu změřila - má 38,6 a je i vidět, že se jí ulevilo. Začalo to samo klesat, takže ještě chvíli počkám jak se to bude vyvíjet a dám kdyžtak čípek.

Jestli to klesá samo a dítě je v klidu, tak bych nic nedávala. ;) Ale chce to kontrolovat v noci, kdyby teplota zase vylítla, stačí na dítě hmátnout, při hodně vysoké horečce to rozhodně poznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
18.4.12 20:07

Nám vždycky zabírá sirup Panadol Baby. Používám ho už od prvního dítěte a ještě nezklamal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí