ADHD, ale ve školce je extrémně klidný

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.4.14 23:15

ADHD - ve školce extrémně klidný?

Ahoj, náš čtyřletý syn byl vždy velmi živé dítě. Ve školce to je pravý opak, vůbec se nezapojoval, stál stranou. Padlo podezření na autismus. Psycholožka to absolutně vyloučila a podle ní je diagnóza hyperaktivita. Jeho chování ve školce označila jako obranný mechanismus. Máte to někdo taky tak? A otrkalo se vaše dítě časem i ve školce? Jak se vaše děti s ADHD chovají, když jsou bez vás v cizím prostředí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24379
9.4.14 23:43

Ahoj :mavam:.Jak se chovaji bez nas nevime :mrgreen:,jen odhadujeme na zaklade informaci, ktere se k nam dostanou :mrgreen:.Kdyby jsi chtela trochu prehled, urcite se najde i zde plno diskusi.Ja ti doporucǐ diskusi, kde jsem i ja. Protoze bych se opakovala a tam odpoved, jak se takove dite chova,je.Je kratka. Jmenuje se,,nesnesitelne chovani prvnacky,, ale seslo se tam vic maminek s mladsimi detmi, primo i 4-letych..Osobne si myslim, ze tve dite nemusi byt jeste diagnostikovatelne v jeho veku a vas psycholog mohl mit klamny odhad. Celkove poruchy autistickeho spektra jsou siroke. Dochazite pravidelne? Jedna se o psychologicko-pedagogickou poradnu ci neurolog, nebo detsky psycholog? Na ADHD mi, co pises nesedi a to u nas jsou jen,,urcite vykazujici priznaky ADHD,,.U nas zacina novy rezim, nevim jak to popsat :think:,asi takto:Neschopnost komunikace s ditetem. Takze zaciname hledat zpusob, jak komunikovat s ditetem.Ze je nesoulad mezi ditetem a rodicem, nemusi byt nutne porucha v diteti, ale v odlisnosti mysleni rodicu a ditete, nevhodny pristup. Prirovnala bych to k partnerum, kteri se spolu snazi komunikovat a nerozumi si, nechapou se i kdyz kazdy rika tu stejnou vec. Nedej boze, kdyz jeden z partneru ma nadrazenou roli.To je pruser.Coz je i rodic x dite. Rodic se snazi nevhodnym i kdyz pro nej nejznamnejsim zpusobem se nadrazovat a usnernovat sve dite.Zde prave neplati,,pevna,, ruka. Uvidis, co ti napisou ostatni:-),drzim palecky, at je u Vas hlavne vse v klidu, nekdy je to problem.Ja si treba musela dospet k nazoru, ze aby se zmenilo chovani ditete, musi se zmenit chovani rodicu(rodiny celkove).Joooo zlata a pravdiva veta, ze cim vetsi deti, tim vetsi starost.Kam se na to hrabou starosti jako,,jak odplenkovat, jak odnaucit dudlik, co na prdiky, jak na uspavani ditete, jak prestat kojit,, atd. Rodicovstvi neni sranda.Ne pokud je,,jine,, dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
9.4.14 23:43

Pardon za preklepy, jsem na tel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.4.14 00:39

Myslím, že to ADHD nebude. Takové děti jsou jako motorové myši furt, ta porucha je v tom, že se právě neumí zklidnit, i kdyby chtěly. :think:

Nechceš zkusit jinou psycholožku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15065
10.4.14 07:19

Šla bych také jinam. Vůbec se mi to nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
10.4.14 07:25

Nám syna taky různě diagnostikovali. Nakonec žádnou diagnózu nemá, má prý od všeho něco, ale do žádné škatulky tak úplně nezapadá. U nás to bylo od LMD, ADHD, až po Asperga. O diagnózu nám ani nešlo, špíš jsme potřebovali pochopit, proč je takový jaký je, jak s ním vycházet a jak mu pomáhat. Chvíli byl jak z hadích ocásků, div nezbořil byt, vzápětí si v klidu četl (to začal sám ještě před školou), pak zase plný agrese obrácené proti sobě. Teď je mu devět a je to zlatíčko. Když má dost pohybu, tak tolik neřádí, některé joho reakce jsem se naučila chápat, což ho hodně zklidnilo, je chytrý ve škole ho nechávají si číst i o hodinách když má hotovou práci, když má nastavené mantinely tak poslouchá jako hodinky, můžu se na něj ve všem spolehnout, jo a neumí lhát (narozdíl od své mladší sestry :) ). Takže spíš než diagnózu bych hledala u psychologa řešení, jak nejvíc dítěti prospět. Nám to pomohlo i když je to cesta na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
10.4.14 09:19
@tatranka1 píše:
Kamarádka má 8 letou dceru.Doma drak, ve školce a teď ve škole tichošlápek. Vždy stranou. Baví se jen s pí. učitelkou a holčičkou se kterou sedí v lavici. Já ji znám a stýkáme se od jejího narození za tu dobu mi neřekla ani slovo, ani nepozdravila ani neodpověděla na krátkou, jednoduchou otázku a to samé má s jejími prarodiči.
Diagnoza-zcela zdravé dítě. od víc různých lékařů

Tak něco takového mám přesně doma, jen je jí devět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
15.4.14 11:56

To se mi zdá jako dost závažný, že téměř s nikým nemluví. Není to selektivní mutismus? Nebo jen přehnaná stydlivost… snad to bude věkem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí