Adopce - zkušenosti a názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
19.2.15 21:00

JA JSEM DNESKA PANI VOLALA. rIKALA ŽE TO NEMAM VZDAVAT A DAT TO K SOUDU.ALE PANI NEREKLA KAM SE MA JESTE ORATIT. PROSIM O RADU, KAM BYCH JESTE POTOM VSEM KDYŽ TO DOPADNE SPATNE OBRÁTIT. MOC DEKUJI MARCELA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
19.2.15 21:26

@macek704 s tím vám neporadím. myslím, že paní Vránová a další pracovnice střediska vědí maximum. řešíte to i s právníkem. víc asi zatím udělat nemůžete. podejte si návrh k soudu a počkejte, jak rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.2.15 21:56

Izzz

TTo už jsem udelala.Ted mám soud 11 března. Ale socialka stale říka že si ho nemohu vzit do pestounske pece. Už mam i schuzku v pondeli s advokatkou.Ale mockrát Vám dekuji za laskavost. Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
19.2.15 22:01

@macek704 jak bylo napsáno v odkazu, sociální pracovnice nerozhoduje. rozhoduje soud, tak počkejte, co řekne. ale bylo napsáno, že dost záleží na tom, jak dítě zabezpečíte i finančně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
20.2.15 14:23

@macek704 držím Vám palečky ať Vám to dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.2.15 19:42

pepef

Moc Vám dekuji.Snad to vše dobře dopadne. Bohužel nejsem černá a proto nemám nárok. Ale snad mi advokátka v pondelí poratí vice, a pujde se mnou do toho.Bude mě to sice něco stát ale tohle za to stoji. Když rodiče nemaji o něho zájem. Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
20.2.15 21:00

Ahoj maminky

Moc bych chtěla poprosit ty z vás, které máte doma adoptované dítko, zda byste byly ochotné se podělit o zkušenosti z procesu adopce i o prvním kontaktu s dítětem a jeho začlenění do vaší rodiny formou rozhovoru (chat nebo mikrofon bez kamery) :) Píšu absolventskou práci a moc by mi to pomohlo. Prosím, kontaktujte mě do zpráv nebo na email nik. vas@seznam.cz. Děkuji moc a hezký večer přeji :)
Nikol :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
20.2.15 23:04

@Niklik jestli mohu poradít zkus svůj dotaz napsat i na adopce.com Určitě se tam najde o dost víc maminek než tady, které ty radí pomohou :)

• Citovat
  • Upravit
63
21.2.15 10:54

@Mi24 Děkuji moc za radu, vůbec jsem o té stránce nevěděla :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
19.3.15 10:02

Tak dnes až do soboty máme první kolo přípravky v Mladé Boleslavi, tak doufám, že tam budeme dobrá parta lidí :-) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
19.3.15 13:41

@pepef ahojky,to bude fajn:-),my dneska máme už čtvrté sezení, třikrát jsme měli sezení s psycholožkou a jednou byli u nás lektoři z přípravky. Jo přípravka je fajn, urřitě to bude fajn.pak mi napiš první pocity. manžel byl po prvním sezení skleslý a pak se to zlepšilo, když už se všichni známe a víme jak to probíhá. tak se měj zlatíčko, papá, budu se těšit na zprávičku :mavam: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
25.3.15 11:23

@Petraf1982 byli u vás? vy máte tu delší verzi přípravky na 18 dní?
U nás to máme 2× čt-so dle starého. Zatím jsem na nové přípravky neslyšela chválu teda :-(
no tady popis naší přípravky, již teď se na další netěšíme. S manželem jsme se shodli, že to byla slušná lobotomie…
Tak první přípravka za námi. Člověk se tam nedozvěděl nic nového. Když byla otázka co bude potřebovat ado dítko, tak jsme tam všichni psali na tabuli př. rodinné zázemí, lásku atd. vše co potřebuje bio dítko a oni, že přece vzduch!!! Tak jsem docela čučela, že se toto probíralo na ZŠ. Jediné co bylo trošku zajímavé, bylo povídání s MUDr. z kojeneckého ústavu. Jinak zbytečný 3 dny. Jinak paní byli moc hodné a příjemné, ale už teď se na další kolo netěšíme. Samo sebou všude se najde nějaký pár, který to vše zkazí. Když se zeptali, že neví, jestli to ado přijmou, jestli ho vůbec budou mít rádi, a že se bojí co řeknou sousedi atd., tak to už jsem nevydržela a zeptala se jich: Tak co tady teda děláte? Dosti mi tam tekly nervy teda. Ale sešli jsme se i s párem z jednoho města a super lidičky :) smile. Ale penzion, kde jsme byli ubytovaní, to jsem nezažila, takovou špínu, že i chlapi měli co dělat :pocitac:. Fakt mazec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.15 20:26

@pepef Ahoj Petko, promin, ze piši až ted. Dlouho jsem se nemohla dostat na tento web a nakonec jsem si musela změnit přihlaš. nick. Dříve jsen byla Petraf1982,už si v obraze vid? A jak pokračujete v přípravě. my končíme 7.května a ješte máme i sezení s psycholožkou. Na návštěvě byli u nás i během přípravy. Chystate se někdy zase serkat s holkama z webu? Jinak nevím jestli jsem ti říkala že studuji dálkově voš zdravotní, tak někdy toho mám fakt hodně, ale budu ráda když se sem tam ozveš přes web jak se máš a jestli jste se už dočkali :D :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
26.4.15 20:20

@Petra.Horvat Jojo pamatuji :-)
No my už máme vše za sebou a čekáme na schválení. No srazy to je jedna velká neznámá, když jsme již srazy plánovali, tak všichni machrovali, jak se tam dostaví a pak jsou líné napsat aspoň Ne nedorazím. Tak jsme tam byli jen 2, ale užili jsme si to.
Teď aby toho nebylo málo, tak budeme stavět baráček, takže teď řeším, pozemky, baráček atd. tak jsem myšlenkami aspoň trošku jinde. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.15 20:31

@pepef Ahoj Peťko :) :) dneska jsme měli předposlední přípravu, tak jsme spíše vedli volnou diskuzi a příště máme závěr, příjdou lidičky, kteří buď mají zkušenost s adopcí nebo pěstounstvím nebo v takové rodině vyrůstali. a pak už budeme čekat na dopis o schválení :lol: :lol: my teď doknčujeme ložnico-pokojíček :dance: :dance: švagrův bratr nám dělal novou omítku, vylívali jsme si samonivaleční stěrkou podlahu a dnes jsme malovali stěny na fialkovo a zítra když to výjde budeme pokládat líno a následně snad výjdou přilepit lišty. je fajn, že jsou i jiné povinnosti, jak u tebe stavba baráčku, a že se člověk může nachvíli odprostit od toho čekání. Měj se Péťi a někdy písni a hlavně jak bude neáká změna :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí