Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@wiki čiki pod mým textem mám metřík…asi nemáš zanuté podpisy (to se dělá pod názvem diskuze vypnout/zapnout podpisy…každopádně tam mám ročního chlaapečka…díky adopci
Aha tak o tehle funkci jsem nevedela.:) tak to gratuluji : ) a muzu se zeptat za jak dlouho o pozadani o adopci jste meli prcka doma?
@Izzz juu toje příhodné
jako těhotenství
nasi prave cekali dlouhé roky…
@wiki čiki dřív to možná bylo delší čekání…ted se taky čeká, ale my se dočkali prostě hrozně brzo..čekává se tak 2, 3 roky
Ahoj holky, omlouvám se, ale nemám moc prostor pročítat celou diskuzi, prosím Vás, jak dlouho trvá cca adopce? Musíme být manželé? A když si přejeme miminko bílé, jak dlouho budeme cca čekat? Když jsem se o to zajímala před rokem, tak mi někdo řekl, že do roku budeme mít miminko doma. Ale teď mi známá říká, že to může trvat i 7 let ![]()
@tojemaras ahoj, pokud budete manželé, bude to určitě lepší. Dobré by bylo vzít se ještě před podáním žádosti. Čekací lhůty už teď nejsou tak dlouhé, taky hodně záleží, z jakého jste kraje, ale myslím, že všude je to tak ty tři roky max. Hodně štěstí.
@Leny77 ahojky, já se ptám jen tak informativně, myslela jsem si, že to bude trvat max rok, takže i tak bychom si měli už zažádat, musím to probrat s přítelem, bohužel svatba se zatím nekoná, chtěli bychom tak do dvou let asi
@tojemaras Svatba byt nemusi. Cekaci doba zalezi, ale sedm let na prvni dite urcite ne. Ale zazadat si dopredu je vzdycky fajn ![]()
@tojemaras pokud se nevezmete, budete čekat o hodně delší dobu. Nejlepší by bylo si zajít na pověřený úřad, oddělení sociálních věcí a tam se pozeptat. Dají ti i první papíry k žádosti. Jenom rok může klidně trvat, než vás vůbec prověří a schválí. Ale za to mimino to určitě stojí.
@tojemaras Ahoj, na netu je živá diskuze na adopce.com/diskuze/, hodně tam čtu, protože se v prosecu adopce také pohybujeme. Píše se tam hodně zkušeností, názorů a rad fakt ze života. U nás celý proces schválení trval 14 měsíců od podání žádosti. Středočeský kraj. ![]()
A Moravskoslezský kraj máte zkušenosti některá? Jinak moc děkuji holky
@tojemaras na adopce.com jsou i diskuze jednotlivých krajů, tam se dozvíš nejvíc. Já tam předrokem začala lovit informace a zrovna tam jsem jich získala nejvíc.
@Izzz pardon.tet jsem mimo. jaký metřík?