Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, jestli chceš někomu opravdu pomoci, tak si adoptuj cikáně. Těch bude nejspíš v kojeňákách spousta. Určitě víc než odložených černoušků…
Proč hned černouška? Co třeba Roma? Ty taky zrovna nikdo moc nechce. Jinak na tom nevidim nic špatného.
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky,jaký máte názor na dva bělochy, kteří si adoptují černé miminko?
Děti mít můžu, ale mnohem raději bych dala domov někomu, kdo jej opravdu potřebuje. Nechci přivádět na svět další dítě když je jich tu tolik, kteří nemají ani střechu nad hlavou.
Ještě s partnerem nic nepodnikáme, pouze si začínáme pohrávat s touto myšlenkou.
Chci dítě - chci dítě a nepotřebuji být k tomu nutně těhotná.
Zatím jsem se setkala jen se špatnými a někdy i hodně urážlivými názory, tak uvidím, jak to dopadne tady.
Madlenka
No ono je hlavně problém adopce z jiných zemi. teda aspoň tak nám to bylo řečeno na sociálce.
Klidně i Roma, proč ne? Na etniku mi ani zase tak moc nezáleží. Ale malé černoušky jsem měla vždycky nejraději ![]()
@Anonymní píše:
Klidně i Roma, proč ne? Na etniku mi ani zase tak moc nezáleží. Ale malé černoušky jsem měla vždycky nejraději
Ja nevím, co chceš vlastně slyšet. Dle mě to je vaše věc a jak se na vás bude dívat okolí, to je snad jedno, ne? Jde o to, jestli byste romské ci jiné barevné dítě zvládli. Každopádně byste na romské dítě nečekali tak dlouho jako na zdravé bíle. Myslím, ze nejlepší je jít se o tom pobavit na socialku, tam vám k tomu řeknou co a jak ![]()
Zajimave tema…no, kdysi jako hodne mladá jsem taky chtela adoptovat, klidne cernouska odněkud z Afriky…ale časem člověk vyzraje, uvědomí si spoustu věci, odnosit, porodit a odkojit dite, které je ta lepsi půlka tebe je neco, co ma nepredstavitelnou hloubku, alespoň pro me..pokud to myslis opravdu vazne, čekají te velké překážky, ona samotná adopce je šílený proces, adoptovat dite v cizině, na to musis mit jistě i velké finanční moznosti…a po všech peripetiích se vyrovnat s případnými problémy s dítětem, které mohou nastat (projeví se nejaka dědičná vada, nemoc, složitá povaha, pak okoli muze byt zle - bili rodiče, černé dite )…pokud vsechno toto ustojite, tak vám fandím…ja bych takovou rodinku spis obdivovala
@Anonymní píše:
Klidně i Roma, proč ne? Na etniku mi ani zase tak moc nezáleží. Ale malé černoušky jsem měla vždycky nejraději
to je dobře že tě na etniku nezáleží, ono se Vám to vše vrátí
. Černocha asi v ústavech mít nebudou ale cikánů bude dostatek
Do toho bych nešla, to jsou úplně jiné geny
, proto jich je tam tolik a nikdo je nechce.Co tě na to řekli potencionální prarodiče?
Ahoj, můj názor je, že klidně adoptuj černouška, je to čistě tvé rozhodnutí a naše svolení k tomu vůbec nepotřebuješ. Je od tebe hezké, že chceš dát sirotkovi rodiče ![]()
@Anonymní píše:
Nezlob se, ale zní to trochu jako kdyby sis vybírala plyšáka…
Pokud se rozhodneš pro adopci dítěte menšinového etnika, budeš mít pravděpodobně větší šanci, že na něj nebudeš čekat zas tak dlouho. Mezinárodní adopce je poměrně náročná a jako budoucí rodič bych hodně zvažovala, jestli dokážeme, aby se tu dítě cítilo jako doma. Přeci jen etnické složení ČR není tak pestré jako v jiných státech, takže dítě, které si už tak nese do života velkou zátěž, by se muselo ještě vyrovnávat s reakcemi okolí na svou jinakost. Jako člověk zvenku bych si řekla, že každý jsme nějaký a co si myslí okolí nám může být ukradené, ale jako rodič bych to asi řešila.
@Markéta80 píše:
to je dobře že tě na etniku nezáleží, ono se Vám to vše vrátí. Černocha asi v ústavech mít nebudou ale cikánů bude dostatek
Do toho bych nešla, to jsou úplně jiné geny
, proto jich je tam tolik a nikdo je nechce.Co tě na to řekli potencionální prarodiče?
No, na jednu stranu tě chápu, ale ty „bílé“ děti také většinou nejsou děti matek vysokoškolaček, které pocházejí ze stabilního harmonického rodinného prostředí a které k těhotenství přistupovaly zodpovědně (ve smyslu žádné návykové látky, přiměřená výživa, ne nadměrná fyzická nebo psychická zátěž).
Je to vždycky trochu sázka do loterie, jestli výchova a rodinné zázemí dokážou překonat to, co si s sebou dítě nese už od početí/narození.
Čím míň požadavků na to jaké dítě má být, tím spíše se dočkáš adopce. Čekačky jsou několik let klidně. Nevím jak je to s mezinárodní adopcí, ale jak píšou výše, černoušek u nás s bílými rodiči…Já vím, i když nejsi rasista, tak v okolí se najde zlých jazyků spousty. A proč nedáš šanci našemu etniku? Taková děťátka jsou u nás a čekají na milující rodiče. A zapadnou do ČR lépe. Na romské etnikum pozor, nesou si dědičně geny, které se mohou projevit v pubertě a ať je vychováš sebelíp tak nakonec to nemusí dopadnout dobře. A s tím černouškem, už tak je složitá věc vysvětlit dítěti, že je adoptované, jak pro vás, tak pro dítě. O to spíš, že bude černé, další vysvětlování, boj ve škole proč je takové a rodiče takový…Přijde mi to příliš. Vyplnila bych dotazník k adopci s volností výběru a nechala se překvapit. Koneckonců své dítě taky matka nevidí dokud nevyleze. ![]()
Klidně si adoptuj třeba mimozemšťana, ale je jasné, že s kritikou se budeš potkávat celý život, na každém rohu. Je jen na Vás, jak se na to připravíte, a jak se naučíte s tím žít.
Hodně štěstí. ![]()
@blobfish to určitě, do toho kdo jsou rodiče nikdo nevidí, ale je větší šance u bílého že tam se to dá lépe ovlivnit. U cikánů je to prostě vše složitější
a v pubertě se nestačí divit. ano jsou i tací kteří se dají vychovat ale větší část bohužel, mají to v sobě. Já to vidim na svých dětech že ta povaha je různá a to mají všichni stejného otce ![]()
@Markéta80 píše:
@blobfish to určitě, do toho kdo jsou rodiče nikdo nevidí, ale je větší šance u bílého že tam se to dá lépe ovlivnit. U cikánů je to prostě vše složitějšía v pubertě se nestačí divit. ano jsou i tací kteří se dají vychovat ale větší část bohužel, mají to v sobě. Já to vidim na svých dětech že ta povaha je různá a to mají všichni stejného otce
Já si právě nemyslím, že u cikánů je menší šance kvůli genům, ale spíš tam v pubertě přistupuje problém, že se v rámci hledání identity mohou chytnout „svých“ (což může být věc genů, ale tyhle geny „svůj k svému“ máme asi všichni). Ale asi se rámcově shodneme, reagovala jsem proto, že se to někdy staví tak, že cikány nepředěláš, ale bílé dítě bude díky lásce adoptivních rodičů naprosto v pohodě.
Dobrý den maminky,
jaký máte názor na dva bělochy, kteří si adoptují černé miminko?
.
Děti mít můžu, ale mnohem raději bych dala domov někomu, kdo jej opravdu potřebuje. Nechci přivádět na svět další dítě když je jich tu tolik, kteří nemají ani střechu nad hlavou
Ještě s partnerem nic nepodnikáme, pouze si začínáme pohrávat s touto myšlenkou.
Chci dítě - chci dítě a nepotřebuji být k tomu nutně těhotná.
Zatím jsem se setkala jen se špatnými a někdy i hodně urážlivými názory, tak uvidím, jak to dopadne tady.
Madlenka