Advent a Vánoce s batoletem

1801
26.10.15 20:01

Advent a vánoce s batoletem

Ahoj, zakládám vánoční diskuzi pro maminky batolat :-) Jak u vás probíhá/bude probíhat advent a vánoce? Zapojíte např. děti do pečení? Jakou jim uděláte výzdobu do pokojíku? Přijdou k vám čerti? Budete s nimi něco jednoduchého vyrábět? Co Štědrý den, jak u vás bude probíhat? Co dostanou děti pod stromeček? Atd. atd. :D Diskuzi by měla sloužit pro vzájemnou inspiraci, navodění vánoční atmosféry a pokecu pro všechny, které se těší na vánoce s dětmi :srdce: A ano vím, že je teprve konec října :mrgreen: Ale letos chci všechno mít v klidu a v pohodě a advent si opravdu užít, takže radši začínám s přípravami včas :D
U nás na vánoce budou jednomu synovi dva a půl a druhému 8 měsíců. Tak už budem muset hrát na ježíška a bude to krásný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4658
26.10.15 20:06

Teprve konec října??? Snad už ne?! Já jsem z toho letos teda na mrtvici, jak to letí. Pár dárků pro malou už teda mám, ale to je všechno. Co se týče pečení cukroví:určitě něco mála upečeme, aby to tu vonělo, ale jinak dostávám krabici od mamky :srdce: A na Vánoce se těším mooooc, dceři budou na Silvestra 3roky, takže už to taky prožívá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.10.15 20:11

@bisonka já mám sice jednoho v prosinci 7 letého, druhého mám ale 2 roky a 2 měsíce na Vánoce..
Budem to dělat jako každé Vánoce.. Všechno co se dá :mrgreen: já jsme na to ujeta.. Takže výzdoba pokojík celý barák, podle sebe, ale pokojík bude každý mít svoje.. Starší si dělá vločky, a klasický řetěz z papíru, a dostanou tam stromeček- umělý malý a už minulý rok mladší na něho házel třpytky atd. Čerti chodí jakože.. osobně jsme nevolali nikdy, ale děda nám vždy zazvoni a zařve a zarachotí pod oknem a nechá balíček.. :D
MOc teda extra vyrábět nebudem, protože nám mladší je hodně divoký, živý a to by bylo spíš na mé nervy, ale asi se starším budem péct perníčky..

Průběh zatím nevíme.. to se uvidí v ten den, jak malý dovolí :mrgreen: ale klasika, od rána pohádky, nějaké chození ven, třeba sáně- pokud bude sníh, já zatím připravím jídlo, manžel s dětmi chodí i házet ptáčkům atd.

Dárky už řešíme.. staršího mám pořešeného, u toho 2 letého mýme patrovou garáž pro menší děti- 6 pater a přemýšlíme o kuchyňce a pak nějakou maličkost.. a stačí.. od babiček dostane dost

Příspěvek upraven 26.10.15 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27032

Mám 4 děti. Nejstaršímu je skoro 8,pak 5,3 a malé ted bude rok. Čerti přijdou:)Pokud tu ještě budeme, čeká nás velké stěhování, takže letos to u nás bude asi zajímavé. Jinak děti pečou cukroví se mnou, nechávám je i ozdobit pár perníčků. Výzdobu jsme vždy měli nálepky na oknech, doma různé dekorace a v dětských pokojích a na venkovním zábradlí osvícení. Pokud budem v novém, chceme to i tak dodržet. Dárky letos bude nejsnadnější koupit pro malou, je to první dcera:)Kluci si zakroužkovali spoustu hraček z katalogu v dráčikovi, takže určitě něco vyberem, plus něco co je třeba(oblečení atd).Miluju Vánoce a tu atmosféru jen poslední roky, co jsem máma 23+24.12 fakt nestíhám. Takže děti jsou u pohádek, hrají si…a já doma uklízím, připravuju saláty řízky atd. Miluju 25.12 kdy nemusím vařit, na úklid taky prdím(všude papíry a krabice od dárků) a jím a snažím se v rámci možností koukat na pohádky. Vánoce jako pro mámu jsou pro mě plno práce a dřiny aby se mi to pak vrátilo v dětských očích, v té jejich radosti a spokojenosti:)Až vyrostou a já se nebudu muset honit budu mít sice klid, ale nebude to ono:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721

Jéé to je hezká diskuse :). Já mam dvouletou dcerku a taky se na vánoce moc těšim. Mam s ní v plánu upéct perníčky, bude mi pomahat vykrajovat, jinak zbytek cukroví kupuju domácí poctivý, nechce se mi trávit x hodin u plotny, to by malou nebavilo. Pokojíček jí zdobit nebudu, protože v něm momentálně jen spí a jinak krámuje v obýváku. Na štedrý den pujdem na procházku, pak budem koukat na pohádky, odpoledne vyšlu ještě jednou manžela s dcerou ven, abych stihla vše dopřipravit-ozdobit stromek, obalit řízky, atd a můžeme začít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.10.15 20:12

Ma deti cerstve 3r a necele 2r. a muj hlavni cil je nejak to ve zdravi prezit. na Vanoce budem u rodicu, takze pokud mozna, aby deti nesejmuly stromecek, usedely aspon 10min u stolu, neporvaly se o hracky atd.
a pripravy - no byt schopna udrzet podlahu nelapivou a byt pruchodny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
26.10.15 20:15

Jo a čerty nevedeme. Uděláme to jako loni: Nechala jsem otevřené okno v pokojíčku, že tam jakože byli a donesli balíček ;) Stresovat jí nemíním :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.10.15 20:15

Zajímalo by mě, jaké dáte jídlo…
To co vy a nebo jiné.. Já jsme u staršího většinou dělala zvlášt, ale nevím, jeslti jsem to nehrotila..
Malý je hrozný jedlík a docela se bojím, že by se mi přejedl toh salátu, smažené ryby, o cukrovím na stole nemluvím.. Člověk to musí schovávat, ale určitě něco vyškemrá na Vánoce :)
Loni mi kradl ze stromku čokoládu a já to zjistila, až když jsem viděla, jak si rozbaluje obal a nechá ho tam, tak pozor no :mrgreen: snědl tak několik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.10.15 20:16

@dendule4 taky tak nějak, sice u nás se rachotí a jakoby děda houkne, ale je ot takové.. jakože.. žádné řevy… :) ale starší už vyhlíží a čeká na to, tak je to pěkné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.10.15 20:17

@kvaček
moje deti neji nic, krome jogurtu a susenek. takze celkem vyresene… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
26.10.15 20:17

@kvaček já to teda neřeším, dcera zatím tedy nejí salát, takže bude mít jen brambory, ale jinak když chce na Vánoce čokoládu ze stromečku nechám jí. I když vím, že když řekne jednu vezme si 3 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.10.15 20:19

@dendule4 tak spíš jsme myslela, místo toho salátu..
My totiš děláme Valašskou kyselici- smetana zelí, pak majonezový salát, smažená ryba, sladké, aby neměl bolení no, tka jsme spíš myslela, protože je jako jedlík docela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
26.10.15 20:20

Čerty taky nevedem, jako malá jsem z toho měla každoročně horečky a ten strach si pamatuju dodnes. Bála jsem se i Mikuláše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14896
26.10.15 20:21

Naší holčičce bude o Vánocích 16 měsíců a kromě harmonogramu a dárků řeším i stromeček - mám strach, že ho bude průběžně odstrojovat :mrgreen: nedej bože, aby se jí ho podařilo strhnout celý… Jak jste to řešily nebo budete řešit vy? Nechalo si dítko v tomhle věku vysvětlit, že se má jen dívat a ne šplhat? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27032
26.10.15 20:21

Starší normálně řízek a salát, cukroví, chlebíčky…u male uvidíme jí sice skoro vše, ale na noc neee tak dostane asi kašičku :mrgreen: cukroví asi koštne a čokoládu nedám, jestli něco někde neukradne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí