Advokát v Jihlavě

9
27.12.14 08:39

Advokát v Jihlavě

Dobré ráno, poradíte mi, prosím, dobrého advokáta v Jihlavě, na kterého bych se mohla obrátit kvůli výživnému?
Ex mi dva a půl roku něco platí a já bych to, co máme, ráda měla podložené soudně, aby mi nemohl vyhrožovat, když se mu něco nelíbí (naposled vánoční dárek - tříleté holčičce zakrslého králíka, kterého ona nikdy nechtěla, já ho mít doma nechci, ona není schopná se o něj sama postarat a samozřejmě si ho ani moc nevšímá). U soudu jsme nikdy nebyli, je to jen ústně, že akceptoval co jsem chtěla. Ale stejnou částku platí i na 16tiletou z 10 let rozvedeného manželství a navíc jí má tu samou částku i spořit (což nedělá). Nemáme ani soudní svěření do péče, manželé jsme nebyli a trvalé bydliště jsme na společné adrese také nikdy neměli.
Předpokládám, že už tento měsíc kvůli králíkovi nedostaneme ani korunu, tak po Novém roce bych ráda hned začala řešit. Ale „chudák pan podnikatel“ se bude určitě bránit zuby nehty a nerada bych vysoudila 2000,–.. I když jsem začala po RD v říjnu zase chodit do práce a skončilo mi splácení půjčky, tak jsem myslela, že se budeme mít trochu lépe..:-(
Zájem o dítě moc nemá, občas zavolá, občas přijede na návštěvu.. Měsíčně styk v řádech spíš minut než hodin, v jeho domácnosti byla jednou - vloni asi půl hodiny u vánočního stromečku pro dárky i se mnou a její nevlastní sestrou..:-(
To jsem z toho teda nechtěně udělala román..
Moc děkuji za případné tipy :)
Ještě doplním - myslíte, že by bylo vhodné obrátit se na stejnou advokátku, která zastupovala jeho exmanželku před ca 10 lety? Myslím, že s rozsudkem byla spokojená, ale byli manželé a v podnikání se jemu dařilo tenkrát lépe než teď..

Příspěvek upraven 27.12.14 v 10:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
420
27.12.14 09:03

Doporučuji JUDr.Jan Herout kancelář má přímo na náměstí. Jen počítej, že to bude něco stát. Levný moc není:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
27.12.14 10:32

Judr. Jana Hronová, tyto problémy řeší, ale je prý dost drahá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
27.12.14 10:36

Jo tu Hronovou právě měla jeho ex, zapomněla jsem to tam napsat. Jenže oni jsou asi dost drahý všichni, ne?
Máte někdo ponětí kolik si mám asi tak připravit? Když budu chtít poradit, sepsat návrh, podat k soudu a jít se mnou k soudu? Tatínek se určitě nebude obtěžovat, pošle jen svého právníka (JUDr. Švaříček), stejně jako při rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
27.12.14 11:08

Kamarádky otec, když se rozváděl, měl právě Hronovou a platil tuším 16 tisíc a to se naštěstí nehádali a šlo to rychle, jinak by to bylo dražší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna