Afektovaný záchvat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28
5.3.08 13:33

Afektovaný záchvat

Zdravím všechny maminky,
prosím, napište mi své zkušenosti a rady tomto tématu.
Naší Barunce je 9 a půl měsíce a v pondělí se to stalo poprvé. :( Když se při lezení bouchla začala hystericky brečet až z toho nemohla popadnout dech.Byla jako hadrová panenka. Oči měla otevřené, ale vůbec nereagovala.Byli jsme s manželem strašně vyděšený.Mlátili jsme ji do zad, cloumali s ní. Asi po 10vteřinách to přešlo. Byla pak chvilku zelená, ale už lezla a smála se jako by nic. :) Ve středu znovu. To už jsem byla od dr. poučená, že je dobré ji postříkat studenou vodou. To zabralo hned. Celkem ten stav trval max.5vteřin.
Myslela jsem, že je to jen občasný stav. Doktorka mě vyvedla z omylu, že to může být i 3× do týdne tak do tří let. Děkuji za zkušenosti a rady. Michala***

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2857
5.3.08 14:29

Ahoj

nevím asi to u nás bylo trochu mírnější - při něčem - nejčastěji leknutí či bouchnutí řev s hlubokým výdechem a žádný nádech - začínající modrání rtů… u nás stačilo u obou fouknout do obličeje a hned se zase nadechli

tak pevné nervy:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
5.3.08 14:34

Dvouletý syn kamarádky to má dost často taky, vždycky je to z velkýho řevu. Stačí fouknout do obličeje, a až pokud by to nepomohlo, což se zatím nestalo, pak postříkat vodou. Takové mám od kamarádky instrukce, protože občas ho hlídám, Já tak zatím nezasahovala, ale kamarádku jsem už „v akci“ viděla. Tohle jí poradila její doktorka,,,,, tak zřejmě každá radí jinak.....ale foukání pomáhá, tak na něj pamatuj třeba venku, když nebudeš mít po ruce vodu. No a hlavně všichni kolem, aby to věděli /babičky, dědečci, apod./. Tak vydrž, zřejmě to opravdu přejde. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
5.3.08 15:33

Ahoj,

naše malá to dělávala dost často, při každém větším pláči prostě vydechla a nenadechla. Mě to od dětství dělá také tak vím že to není příjemné, ale vždycky se znova nadechne.
U novorozence to vypadalo děsivě, teď už je i rodina a známí zvyklí že stačí na ní promluvit, fouknout do obličeje a je dobře. S věkem to přechází.

Tak hodně sil. :wink:

Ahoj Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
5.3.08 19:08

U nás pomáhalo tlesknutí a když to hned nezabralo, tak to postříkání vodou. Začalo to asi na roce a trvalo tak do dvou a půl. Míše k tomu ještě zapadal jazyk (nějaká nedovivinuté cosi), takže jsem pravidelně byla ve střehu a tahala jazyk… Ale bacha, doktorka mi říkala, že tyto děti mají výraznější pubertu a je to tak…teď je dceři 14.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
5.3.08 22:39

Jsem sebou taky práskala o zem a byla bez sebou, do tří let to ustoupilo, ale nechtěli mne kvůli tomu tenkrát do jeslí. Kolemjdoucí pronášeli cosi o padoucnici, ale znám to vlastně jen z vyprávění mámy. Foukala na mne taky. Tak ať to brzo přejde, je fakt, že malá je ještě malá, tak bych byla vyděšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
7.3.08 17:31

Tak naše Any to má skoro každý den a už jsme zvyklí.Foukání ani mluvení nepomáhá a vodu jsem zATÍM NEZKOUŠELA. jEN PŘI TOM VŽDY KOUKÁM A HLÍDÁM ABY SE TŘEBA NEBACILA KDYŽ PŘI ZÁCHVATU UPADNE ATD. aLE ZJISTILA JSEM, ŽE TO DĚLÁ VYČURANĚ POKAŽDÉ KDYŽ NENÍ PO JEJÍM… tak jen doufám,že to brzo přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
17.8.11 00:42

Tak já nevim,zda je to ono.Honzíkovi je 22 m a má to asi taky,teda nemění barvu,ale někda jsem četla obrací oči v sloup-to si nejsem jistá,ale vezmu ho do náručí,třese sebou,prohýbá se.Ale uklidnuje se kojenim,ale to je prý špatně.Nevim.Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
17.8.11 07:39

jani a má to když se bouchne nebo lekne tak z pláče?Pokud ano tak se neděs stačí to co tady maminky popsaly,ale kdyby to bylo z ničeho nic raději to řekni mudr,jinak oči vsloup mít nemusí,to že se propne může být mně malá vždycky omdlí u dr.když jí chtěj udělat třeba EEG a ona uvidí stříkačku nikdy nebyla nemocná jednou byla nachlazená a teď jak nezná doktory tak sebou sekne :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
17.8.11 21:54
lucavlachova píše:
jani a má to když se bouchne nebo lekne tak z pláče?Pokud ano tak se neděs stačí to co tady maminky popsaly,ale kdyby to bylo z ničeho nic raději to řekni mudr,jinak oči vsloup mít nemusí,to že se propne může být mně malá vždycky omdlí u dr.když jí chtěj udělat třeba EEG a ona uvidí stříkačku nikdy nebyla nemocná jednou byla nachlazená a teď jak nezná doktory tak sebou sekne :-?

Z pláče,když něco chce a nedostane to.Posledně,když jsem mu sebrala mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
4.7.12 21:43

záchvat 4leté dcery

Ahoj holky, chci se zeptat dcera skoro 4roky má poslední dobou nějaké divné záchvaty :! když usne a potom se vzbudí tak křičí mami, maminko, bouchá a dupe nohama, i se jako třepe…tak fakt nevím co to může být? myslíte že jí muže něco trápit? Pondělí, úterý měla horečku 38,5°C sníženo paralenem v úterý měla průjem a od té doby nekakala bojí se kakat…tak nevím jestli nemá nějakou úzkost a taky v pondělí mám termín porodu tak jestli třeba nemá strach z něčeho když příjde miminko-jsem fakt zoufalá? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
4.7.12 22:02

Ahoj, malý se minulý týden probudil s hysterickým řevem, kopal kolem sebe, pak se i třepal a měl křečovitě zakloněnou hlavičku. Když jsem ho vzala do náruče, tak se prohnul do luku. A pořád u toho řval a vypadalo, že se mu špatně dýchalo. Tak jsem po 5i minutách marného vzpamatovávání zavolala rychlou. V nemocnici mu udělali všechna potřebná vyšetření (měli podazření na epi záchat :evil: ), ale (NAŠTĚSTÍ) nic nenašli :srdce:
Všimla jsem si, že podobné stavy (buzení se s pláčem) mívá v noci po nějakém delším výletu. Nevím, jestli je to tím, že má v hlavě hodně nových zážitků.. Nebo nějaký intenzivní sen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
4.7.12 22:04

Může to být podle mě tou změnou. já mám téměř tříletou dceru a jak přijde změna, mě to ani nepřipadá tak důležité, tak se to u ní vždycky projeví, hlavně s nočním spaním, vždy to tak po týdnu odejde. Ted třeba začala se hodně na hřišti a vůbec zapojovat s dětma, jsem z toho hrozně nadšená, je to radost ji sledovat, ale hůř mi spí, víc se budí, chodí za mnou do postele, je ke mě úplně přitulená, ale ráno je to zase v klidu a pohoda. Myslím, že ty změny u dětí na to hodně působí, aspon u nás určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
4.7.12 22:07

@janicce Mě tohle dcera udělala dvakrát, bylo to šílené a vždycky jsem zjistila, v zoufalství co to jako je, že ji prostě JEN bolelo bříško. Vyhrabala jsem Pupíka mast, co jsem měla a natřela a v pohodě usnula a spala do rána. Takže třeba rada, kdyby příště, že to stojí za to vyzkoušet. Vypadá to hrozně, ale může to být fakt jen bolení bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
4.7.12 22:10
@novina píše:
@janicce Mě tohle dcera udělala dvakrát, bylo to šílené a vždycky jsem zjistila, v zoufalství co to jako je, že ji prostě JEN bolelo bříško. Vyhrabala jsem Pupíka mast, co jsem měla a natřela a v pohodě usnula a spala do rána. Takže třeba rada, kdyby příště, že to stojí za to vyzkoušet. Vypadá to hrozně, ale může to být fakt jen bolení bříška.

Děkuju za radu :kytka:
Vypadalo to opravdu děsivě. Příště (snad se to ale nebude opakovat!!) zkusím mazat bříško :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí