Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje 7.měsíční dcerka si poslední dobou dost škrábe v pravém uchu, někdy i v levém. Nejdřív jsem to přičítala náušničkám, že ji svědí,trošku jí i hnisala dírka po náušničce, náušničky se vyndali, dírka se zahojila, ale škrábe se dál.
Má to někdy i do krve (a to má nehtíky ostříhané).
Někde jsem četla, že to může být z prořezávání zoubků (nemá ještě), ale žádné jiné příznaky nemá, možná jen že moc nejí.
Tak nevím, teplotu nemá, tak to snad žádný zánět není.
Máte někdo podobnou zkušenost?
Děkuji
Markétka (dva roky) se taky občas taky škrábe v uchu. Jednou jsem to říkala i dr tak jí tam koukla a nic neviděla, že má prý jen víc mazu a to jí může svědit. Doporučila mi sprej (audistop nebo tak nějak), že to ten maz rozpouští a ne jako tyčinkama, kterýma to tam můžeš ještě víc upěchovat. Ale přiznám se, že jsem neměla odvahu to vyzkoušet na malý. Zkusila jsem na sobě a moc se mi to nelíbilo docela hodně to v tom uchu šumí a to nevím jak by malá zvládla. Takže se obča drbe, když jsem u dr tak jí poprosím ať jí tam radši koukne a jinak to neřeším.
Ryšavka
Tak naše malá dělá to stejné, většinou když pije mlíčko nebo je unavená, palečky si strká do oušek, taky je má někdy rozškrábané do krve, a nehtíky má ostříhané. Taky si za ouška dost tahá, náušničky nemáme a zatím dávat ani nebudeme. Ale nepřijde mi, že by ji něco bolelo, spíš se tím tak uklidňuje, mi přijde… přístí týden jdeme k doktorovi, tak se na to asi zeptám ![]()
dekuji holky, docela jste me uklidnili..nemyslim, ze by ji to bolelo, ale vylekalo me to.
Nelliku,pak napis,co rikala dr.,jo?
Myslim, ze to dela kdyz je unavena, ale vcera spala 3/4 hodiny, pak se probudila a delala to, tak to zas nevim,mela byt vyspala