Krupička po celém těle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
178
24.2.08 11:28

Krupička po celém těle

Ahoj mamči, mám takový problém. Mám chlapečka 3,5 roku a už asi rok má po těle takovou krupičku (kropenatá kůže bez zabarvení) - nesvědí ho to,ale rozlézá se mu to v průběhu toho roku po celém těle. Nejvíc teď na nožičkách. Když jsem se na to ptala doktora asi před půlrokem, tak na to kouknul a řekl, že to je na kortikoidy a že by to do něj nerad cpal, takže sme měli mazat jen Kalciovkou. To samozřejmě nepomohlo. Napadlo mi, zda to nemůže být nějaká alergie - na máchadlo,potraviny…syn je alergik a astmatik (v souvislosti s astmatem dostává ráno a večer foukátkem kortikoidy už déle než dva roky)…ale představuji si alergickou vyrážku jako kopřivku - zkrátka červené pupínky. Tohle vypadá jako husí kůže, ale pupínky jsou tvrdé a bezbarvé - zkrátka taková krupička…nemáte některá podobnou zkušenost?
Díky za vaše reakce
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
338
24.2.08 21:18

Krupička

Ahojky!

Těžko soudit jen s popisu, ale předpokládám, že je to totéž co má můj synek. Nesvědí to, většinou ani není zarudlé - jen sem tam se z ějakého toho pupínku udělá něco jako uhřík. Má to hlavně na pažích a na nožičkách. Vždycky v létě se to zlepší, v zimě zhorší. Nepomůže tomu žádná úprava ve stravě, bohužel extra ani žádná léčba.
Diagnoza je KERATOSIS PILARIS - je otom na netu dost inormací - onemconění je vrozené, není nebezpečné, pouze je neestetické.
Co nám spolehlivě pomůže - je týden v Chorvatsku u moře. Jinak jsem vyzkoušeli hromady mastí z kožního - a vše k ničemu.

Když tě bude ještě něco zajímat, klidně pošli SZ

Petit + Dany 3,5 r + Edita 1 r,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
25.2.08 11:37

Ahojky, malý má asi taky něco podobného, taky nesvědivá krupička na nohou a rukou. Byli jsme s tím asi už před dvěma lety u kožní a ta řekla, že je to suchá kůže a tak to máme hodně promazávat. To teda ale jaksi nepomohlo. :?
Stejně jako píše Petit, tak nám taky pomohlo to moře. Týden v Chorvatsku a pak jsme minimálně půl roku nevěděli co je to pupínek, pak se to bohužel vrátilo. Takže asi jediná rada, pokud je to ve finančních možnostech rodiny, vyrazit každý rok aspoň na týden k moři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.2.08 19:24

Podle me zkusenosti na kozni choroby velmi dobre zabiraji homeopatika, zejmena u deti.Pokud je to trvale, tak tim nic nezkazis, kdyz to zkusis. Jestli chces mam kontakt na nektere homeopaty, ale nevim odkud jsi.

Ja tak lecim obe deti a poprve v zivote nemely letos antibiotika (tuk tuk tuk), trpely na chronicke zanety prudusek a nic nam nepomahalo.

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.15 21:40

krupička

Mám po celem těle jako kdyby krupičku, myslim si že asi na něco budu alergicka, teda su na práh ale to nemůže byt jen tak svědi to jak potvora, víc teda na zádech poradí někdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí