Furt nemocná, zešílím!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
233
23.2.08 13:19

Furt nemocná, zešílím!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prosím maminky o radu nebo názor, mám pocit že mám dcerku 4 roky od té doby co chodí do školky od října 2007 stále nemocnou, nejdýl to vydržela asi 14 dní, jinak stále rýmy, teplota, kašel na střídačku, už mám pocit, že se zblázním. Nastoupila jsem do práce také v tom říjnu a je to děs, ustavičně ji vozíme k babičce 30 km nebo jsem doma atd. atd. dovolená už je taky mnoho dní v tahu a to je únor. Už si fakt nevím rady. Měla jít na operaci kýly..ani náhodou zase nemocná. Už mám strach čím to může být, sice ji brali před tou operací(na kterou nešla) krev a dobrý. Ale pořád se to střídá . Už mám strach co bude další den. Od prosince bere Ribomunyl..nic..poue se možná zkrátila doba nemoci..ze 14 dní na týden , prevenar druhý měsíc Četlajsem že jsou dobré také na imunitu glukany nějaké nemáte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5100
23.2.08 13:29

Obávám se, že pokud nemá nějakou poruchu imunity, tak je to úplně normální. Moje první dítě bylo po nástupu do školky cca 14 dní tam a 14 dní doma s kašlem, rýmou apod.Já jsem dělala na směny a máma má nepravidelné večerní zaměstnání. Tatínek nebyl, takže naprosto chápu, jak ti je. Dodnes moc nechápu, jak jsme to zvládaly. Ale budiž ti útěchou, že to chce čas - počítám nejvýš půl roku, rok a zklidní se to. Oni holt když přijdou do kolektivu, tak je to trochu šok. A s Ribomunylem mám zkušenosti dobré. Bral to asi tři zimy po sobě a nebyl nemocnej vůbec. Ale to mu bxylo až tak 6-9 let. Držím palce, ať si to co nejdřív sedne. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
23.2.08 13:34

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Tady si počti názor obou stran - jak těch, co dávají nemocné děti do školky, tak těch, co to pak schytaj…

Že to první rok omarodí jsem počítala, ale že to bude takovej nářez, to teda ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
23.2.08 13:35

Děkuji už mám nervy nadranc, do 3 let byla naprosto zdravá. Tak nevím jak se pozná, že má sníženou imunitu, to z krve nebo tak nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
23.2.08 13:35

Ahojky, já si z vlastní zkušenosti myslím, že je to bohužel normální, děti si na sebe zvykají bacilově i normálně. U někoho to trvá 1-2 měsíce a u někoho déle. U nás to byl skoro půl rok začal chodit taky od řína a trvalo to do jara. Pak už byl ale relativní klid, ale podzim až jaro je ve školkách vždy horší..... Mě to přišlo , že ráno si jedno dítě ve školce kýchlo a zakašlalo a odpoledne už půl třídy s tím samým odcházelo. Dopovali jsme vitamínama a taky Vironalem a Grepofitem od Energy. Teď v první třídě to bylo podobné, jen méně, protože tam se nespí a to nám dr. vždy říkala, že je nejhorší- ležící děti tak 15-20 v zavřené místnosti. Takže radím vydržet, bude to fakt lepší neboj. Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
23.2.08 14:10

Ahoj,

je to asi normalni, pokud drive nechodila pravidelna do kolektivu. U nas je problem, ze co starsi dcera zacala v zari chodit do skolky, tak ma casto rymu a mladsi to od ni chytne v horsi forme. Vetsinou to sedne na prudusky. Ted bere bronchovaxom na imunitu a je to lepsi. Meli jsme jen chripku (vsichni), ale to byla epidemie.

Starsi dcera navic kazdy den poctive zobe Martanky. Myslim, ze to je taky diky tomu lepsi. Kolem vanoc je nezobala, protoze nam tatka rozhodil rezim a byla u babicek a byla v tu ranu nemocna a nachylnejsi na kasel.

Kazdopadne z diskuzi vim, ze prvni rok ve skolce takhle probiha. Dite je vic doma nez v kolektivu. Nekdo mi jeste doporucoval homeopatika. Kdyz to vypada na pocatek nemoci, pozobka si kulicky homeopatik a nerozjede se to. Jsou i na rymu!!!!

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
23.2.08 14:43

Tak o glukanech sem nikdy neslyšela 8O Ale sme na tom stejně jak Vy, mladší je od prosince naočkovaná na Pneumokoka a taky dostala Ribomunyl a musim říct že po předchozím ročním maratonu nemocí už je to o hodně lepší, mezi Ribomunylama dávám Preventan a když je náznak nemoci tak přidám Echinaceový sirup… Ale u nás ty opakovaný nemoci nebyli ze školky protože tam začla chodit až teď od října, ale je fakt že zas od roku a půl chodila 1×/t do MC… Jo a porucha imunity se zjišťuje z krve, my sme byli na alergo-imunologickym vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
24.2.08 10:43

Ahoj,

tak asi tě nepotěším, ale tohle při nástupu do školky naprosto normální jev…ale neboj blíží se jaro a v dubnu to bude už jen lepší ;-). opravdu. řekla bych, že takto to má 99% nastupujících do školky. nejhorší je spaní ve školce..jak se všechny děti zastaví a dýchají jeden přes druhého na sebe bacily…;-)

co pomáhá udržet stav v „lepším“ stavu…echinacea (sirup, kapky - na imunitu), rybí tuk - prodávájí i kuličky, nebo ve formě pomerančového sirupu, ládovat vit. C (prý je výborná Acerola - prý přírodní vit. C. nemám vyzkoušeno), a pak jitrocelové, mateřídouškové, cibulové či jiné sirupy na nachlazení, kašle…na rýmu hned jak vidím, že může začít dávám po hodině cucat homeop. Coryzálie…nechat dost odpočinout a hlavně vydržet! lepší to bude fakt až za rok. ;-)

držím palce ať to přežijete, je to náročný, s nabouranou imunitou bych se trápila až bude dítko jíst antibiotika jak na běžícím pásu. ale ze zkušenosti - bude líp.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
14.3.08 08:52

Holky tak po 14 dnech kdy byla malá doma nachlazená byla ve školce od pondělka, dnes opět kašle ,rýma a je ji cítit z pusinky. A to ještě byla ráno u zubaře a rozpadl se jí zub
Od října byla ve školce nejdýl 14 dní a to asi jen 3×. Jinak 14dní, doma, týden ve školce atd. atd. Já už nevím co dělat jí preventan, ribomunyl a sotva vleze do školky..konec!!!!!!!!!!!!!!!!! To přece nemůže být normální, krev jí brali , prý dobrý ale přece nemůže mít pořád dokola kašel, rýmu atd. atd.
Nemít babičku tak musím odejít z práce!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí